După ani lungi de aşteptare, la „Sfântul Spiridon“ se vor face investigaţii RMN
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 25.07.2021

După ani lungi de aşteptare, la „Sfântul Spiridon“ se vor face investigaţii RMN

GALERIE
rmn
  • rmn
- +

În sfârşit la „Sfântul Spiridon“ se vor face investigaţii RMN.

După cinci ani de aşteptare, de săp­tămâna viitoare, la Spitalul „Sf. Spi­ridon“, se vor putea face investigaţii cu ajutorul aparatului de rezonanţă magnetică (RMN). Acesta a fost primit şi instalat de curând.

„L-am instalat şi momentan se fac probe, iar într-o săptămână va func­ţiona, în sfârşit“, a precizat ec. Ioan Bârliba, managerul unităţii medicale.

Astfel, după o serie de testări pe care spitalul le va face, acesta va fi pus în funcţiune, iar pa­cienţii spitalului îşi vor putea face pe loc inves­tigaţia, fără să mai apeleze la serviciile altor unităţi. În lipsa acestuia, pacienţii ape­lau, spre exemplu, la Spitalul de Neurochirurgie, însă aici listele de aşteptare se întindeau pe câteva luni de zile, iar din punct de vedere al performanţei, acesta făcea parte dintr-o serie mai veche, fiind de 0,4 Tesla, în condiţiile în care modelele mai noi sunt de 1,5 Tesla.

De asemenea, in­vestigaţia se mai putea face şi la Institutul Regional de Oncologie sau la Spitalul CF, unde nu era posibilă realizarea imediată a investigaţiei, fiind necesară mai întâi înscrierea pe lista de aşteptare sau efectuarea acesteia la unităţile medicale private, unde procedura nu era decontată de Casa de Asigurări de Sănătate.

Din 2011, spitalul a rămas fără aparat, deoarece cel care funcţiona din 1997 s-a stricat, iar situaţia a fost prezentată în nenumărate rânduri la Mi­nis­terul Sănătăţii, fiind făcute şi o serie de interpelări pe această temă. Va­loarea aparatului este de aproape un milion de euro şi, conform condu­cerii, este un aparat performant de 1,5 Tesla.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

Nicolae GRECU

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

O mega-competiţie internaţională cu sportivi aleşi pe sprânceană, pe baza unor calificări la sânge şi în urma căreia cel mai bun trebuie să câştige cel mai mult.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Autorul continuă evocarea unor ani din anotimpul paradisiac al copilăriei şi adolescenţei petrecute pe malurile Dunării.

A fi creştin ieri şi azi

pr. Constantin STURZU

A fi creştin ieri şi azi

În viaţă experimentăm mult şi, cel mai adesea, ne alegem cu un gust amar, cu un gol în suflet. Chiar şi când suntem curioşi să aflăm cât mai multe dintr-un domeniu sau altul, ajungem la concluzia că toată ştiinţa noastră nu valorează, în faţa morţii, nici cât o ceapă degerată. Ba chiar şi când avem curiozitatea de a interacţiona cu anumite persoane, riscăm uneori prin a sfârşi dezamăgiţi.

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ioan STANOMIR

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ceea ce criza sanitară a impus, în mod dramatic şi poate ireversibil, este politica fricii. Creşterea fără precedent a controlului statal, invadarea unor teritorii care păreau până atunci de neatins, vocaţia domesticirii cetăţenilor, toate acestea sunt simptomele răului pe care administrarea pandemiei l-a născut în societăţile noastre. Liberul-arbitru şi drepturile constituţionale au fost constant şi agresiv erodate. Frica, iar nu prudenţa, a dominat.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Răzbunarea lui Bill

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.