După ce a condus 17 ani fără permis, unui inconștient i s-a înfundat rău: 8 ani de detenție

sâmbătă, 25 mai 2024, 03:00
2 MIN
 După ce a condus 17 ani fără permis, unui inconștient i s-a înfundat rău: 8 ani de detenție

Un ieșean și-a făcut un obicei din a conduce fără permis. A avut totuși noroc, în decurs de 17 ani fiind prins doar de șase ori. Ultima oară, acum cinci ani. Procesul său a luat sfârșit abia acum în fața Curții de Apel, fiind condamnat din nou.

Petru Mazâlu a fost oprit de polițiști pentru un control de rutină, pe 12 iunie 2020, pe stradela Zmeurei din Valea Lupului. Șoferul a declarat că mersese la un magazin pentru cumpărături. Întors acasă, constatase că unul dintre sifoanele cumpărate nu funcționa, așa că se hotărâse să se întoarcă pentru a-l schimba. Nu a avut nicio jenă să spună că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și conduce în acest fel încă din 2007. Când a fost audiat în calitate de inculpat, în prezența apărătorului din oficiu, Mazâlu și-a nunanțat declarațiile. Ar fi deținut un permis de conducere ucrainean, care îi fusese reținut de Poliția Rutieră, fără a i se interzice să conducă. De altfel, condusese numai „în situații limită”, pentru deplasările mai lungi apelând la ajutorul unui șofer.

În fața judecătorilor, Mazâlu și-a recunoscut fapta și a declarat că o regretă. „Uşurinţa cu care inculpatul reiterează, la intervale de timp foarte scurte, fapte de aceeaşi natură, sfidând cu nonşalanţă dispoziţiile legale, dovedesc că acesta nu conştientizează pe deplin gravitatea foarte mare a infracţiunilor pentru care este cercetat”, au consemnat judecătorii. În primă instanță, magistrații Judecătoriei l-au condamnat la un an și șase luni de închisoare pentru ultima sa faptă. Mazâlu mai avea la activ patru infracțiuni similare, o acuzație de uz de fals și o condamnare pentru trafic de migranți. A rezultat o condamnare finală la 8 ani și 4 luni de detenție. Contestația lui Mazâlu a fost respinsă de Curtea de Apel, sentința fiind definitivă.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii