anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 29.06.2022

După ce a fost demis, şeful CJAS Iaşi a fost numit interimar

GALERIE
cas-iasi
 • cas-iasi
- +

Directorii tuturor Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate au fost demişi din funcţie. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a dat un ordin la începutul săptămânii acesteia potrivit căruia a schimbat peste 50% din indicatorii de performanţă. Din această cauză, directorii filialelor judeţene din teritoriu au fost demişi. 

În majoritatea cazurilor, pre­şedinţii au fost numiţi interimari până la organizarea unui nou concurs, respectiv până la desemnarea unei noi conduceri. Acum la Iaşi, Casa Jude­ţeană de Asigurări de Sănătate este condusă în continuare de ec. Robert Dân­că, numit iar preşedinte interimar.

„Con­ducerile din teritoriu au fost demise pentru că CNAS a schimbat peste 50% dintre indicatorii de performanţă pe care preşedinţii trebuie să-i respecte. În majoritatea cazurilor, cum este şi al meu, preşedinţii au fost numiţi interimari până la organizarea unui nou concurs“, a declarat ec. Ro­bert Dâncă, preşedintele CJAS.

Acesta ocupă funcţia de aproape trei ani, fiind de la venirea sa în sistem director interimar. Robert Dâncă a ajuns la CJAS după perioada tot de interimat în care instituţia a fost condusă de ec. Cristian Lăpuşneanu. Ultimul director al CJAS care a ocupat funcţia prin concurs a fost dr. Iulian Şerban, demis în iulie 2012 de CNAS. De atunci, preşedintele-di­rector CJAS este interimar, ultimele două concursuri organizate de CNAS finalizându-se ambele prin continuarea interimatului, întrucât fie nu s-au înscris candidaţi, fie nu s-au prezentat la concurs.

Primul concurs organizat de CNAS la începutul lui 2013 pentru ocuparea postului nu s-a ţinut întrucât nimeni nu a fost interesat de post, motiv pentru care a fost prelungit contractul preşedintelui ec. Robert Dâncă. După aproape un an, CNAS a scos postul iar la concurs, însă singurul candidat, pre­şedintele interimar, nu s-a mai prezentat pentru susţinerea probelor. Cu toate că economistul a precizat atunci că nu s-a prezentat din motive personale, mai multe voci au susţinut că de fapt directorul, membru PNL, nu mai avea sus­ţinerea politică necesară, fiind sfătuit să renunţe pentru că altfel ar fi pierdut funcţia.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.