anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 18.05.2022

După ce a pus cu botul pe labe toată opoziţia din CL, Chirica atacă “paraziţii”

GALERIE
chirica
 • chirica
- +

Primarul Iaşului Mihai Chirica a remis un comunicat de presă în care îi laudă pe consilierii locali, după ce, de la o vreme, mai toţi îi mănâncă din palmă, indiferent de culoarea politică. Edilul nu se fereşte să arunce cuvinte grele spre puţinii politicieni care îl mai critică, într-un oraş care se vrea european, dar a rămas, de facto, fără opoziţie.

“Dragi ieșeni, stimați consilieri locali, domnilor parlamentari,

Le mulțumesc public tuturor consilierilor locali care au votat favorabil proiectul în valoare de 21 milioane de euro pentru modernizarea a 14 școli și grădinițe, pentru refacerea Cinematografului Dacia (care va deveni Ateneul Copiilor și care este cadoul de 1 iunie pentru copiii noștri a ieșenilor), precum și modernizarea depoului din Dacia, care este primul pas pentru a înființa o nouă zonă verde de peste 40.000 mp în centrul orașului, în locul depoului de la Gară, pentru un mediu mai curat .

Oare aceste proiecte pot pune la îndoială loialitatea acestor consilieri față de orașul lor? Eu cred că nu! Dimpotrivă, procedând astfel, consilierii locali care au votat favorabil au dovedit maturitate, arătând că proiectele pentru Iași nu trebuie să aibă culoare politică!

Peste o lună se împlinesc 4 ani de când am făcut echipă cu toți consilierii locali care au fost de acord cu proiectele importante ale Iașului. Politic, ne-am despărțit. Dar totuși îi mulțumesc public domnului Marius Ostaficiuc, președintele Organizației Municipale PSD Iași, pentru faptul că nu a blocat voturile importante pentru Iași și îi transmit că înțelept este ca un lider să-și certe subordonații când fac lucruri rele, nu când fac lucruri bune.

Le mulțumesc colegilor din Partidul Național Liberal, care au scăpat de presiunea unui fost președinte de partid și au dovedit unitate și coerență administrativă, atunci când argumentele au luat locul inițiativelor personale ale acestuia. De asemenea, aceleași mulțumiri le adresez și consilierilor de la ALDE și PMP, care au fost mereu alături de proiectele orașului, precum și independentului Andrei Postolache.

Eu îmi asum trecutul și sunt mândru de echipele pe care le-am format și le-am condus, dar privesc cu tristețe cum niște foști colegi de partid a căror probitate morală este cel puțin îndoielnică jignesc cu nesimțire personalități ale echipei pe care eu am creat-o: oameni cu realizări concrete în viață. Eu personal sunt foarte mândru de cei pe care i-am adus în echipa mea, dintotdeauna, și mi-am asumat față de ei rolul de lider și prieten.

Desigur, în politică, la umbra copacilor apar și lăstari. Unii rodesc, unii se usucă, iar alții se transformă în paraziți. Astfel de exemple se mai găsesc în politica ieșeană: politicieni mărunți, ajunși din întâmplare în Parlamentul României, care își schimbă stăpânul după cum bate vântul.

Îi spun deschis lui Bogdan Cojocaru, deputat PSD în Parlamentul României: să vă fie rușine! V-ați cățărat pe votul românilor, iar odată ajuns în fotoliile luxoase din Parlament, ați uitat cine v-a trimis acolo și ce erați înainte de a ajunge parlamentar! În timp ce cadre medicale își riscă viața pentru a salva România de efectele pandemiei, vă întreb care a fost contribuția dumneavoastră la dezvoltarea orașului și județului? Cu ce și cu cât ați contribuit prin activitatea desfășurată în Parlament la bunăstarea ieșenilor? La aceste întrebări trebuie să răspundeți celor care v-au dat votul.

Am să vă trimit cadou un ghid intensiv de învățat limba maghiară, poate veți deveni „parlamentar” pentru Ținutul Secuiesc, pe care îl adorați atât de mult.

Vreau să informez toți ieșenii că echipa formată de mine, ca primar al Municipiului Iași, și de consilierii voștri locali (cu puține excepții) a reușit să facă din Iași liderul absolut al României în atragerea de fonduri europene nerambursabile.

Ieșenii trebuie să știe adevărul și să fie mândri cu asta: în cei 4 ani de guvernare locală am contractat până astăzi din fonduri nerambursabile 850 milioane lei (opt sute de milioane de lei), care reprezintă circa 180 milioane euro, sumă contractată și în curs de implementare în orașul nostru.

Deci împrumutul de 21 milioane euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru obiectivele anunțate mai sus reprezintă doar 11% din valoarea fondurilor europene atrase și să nu uităm: investiţiile înseamnă locuri de muncă! Investiţiile înseamnă salarii pentru angajați! Investiţiile înseamnă venituri la bugetul local şi plus valoare oraşului nostru!

Și să nu uităm: în aceste vremuri de criză cauzate de pandemie, toate aceste măsuri le-am luat pentru a contribui efectiv la repornirea economică a orașului nostru prin fapte, nu prin vorbe!

Le mulțumesc tuturor ieșenilor, indiferent dacă m-au votat sau nu! Am muncit și muncesc cu aceeași dăruire pentru toți!

Al dumneavoastră,

Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași”

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Într-un fel chiar şi Eurovisionul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Cântăreţul cântăreţilor

Briscan ZARA

Cântăreţul cântăreţilor

Era o situaţie aproape incredibilă. E ca şi cum ai accepta la un concert de operă pe cineva care nu are voce decât de cântat sub duş, doar că să primească şi acela un salariu, din milă, din compasiune sau vreun interes. De fapt nu cred că exagerez dacă zic că în asta constau de fapt eşecurile pe bandă rulantă din toate domeniile de activitate din această ţară: lipsa de profesionalism a oamenilor.

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Cristina DANILOV

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Avem o provocare imensă, tocmai conștientizăm că sinuciderea există, că este o situație care necesită intervenție urgentă, că depășește situația în care cineva vrea doar să atragă atenția. Am auzit pe cineva spunând „Hai să vorbim despre sinucidere ca să nu mai vorbim despre sinucideri”, așa că va trebui, că ne place sau nu, să vorbim despre asta.

Preşedintele îngrijorării noastre

Mihai DORIN

Preşedintele îngrijorării noastre

Trăim vremuri grele, războiul e la fruntarii, starea de sărăcie şi depresie a populaţiei se adânceşte, iar ca un blestem cu repetiţie, clasa politică a coborât la cel mai de jos nivel de competenţă din toată istoria noastră post-decembristă. 

pulspulspuls

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Stimaţi ieşeni, vă oferim pe astăzi un pasaj, unul mic dar tare interesant, din rechizitoriul care a dus la condamnarea la 10 ani a fostului premare de Bucureşti Sorin Oprescu. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X