anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

După ce l-au pus pe butuci, un cunoscut om de afaceri este "muls" de bănci!

GALERIE
Corneliu Mititelu (8)comanescu c-tin8
 • Corneliu Mititelu (8)
 • comanescu c-tin8
- +

Creditorii firmelor Remat şi Com Beton din portofoliul omului de afaceri Constantin Comănescu au propus onorarii totale consistente pentru administratorul judiciar impus de ei. Instanţa a numit un alt administrator, dar nu a fost acceptat de creditori, cei mai mulţi dintre ei fiind instituţii financiare.

Lichidatorul judiciar Corneliul Mititelu (FOTO1) a prins contractele anului cu cele două firme insolvente ale omului de afaceri Constantin Comănescu (FOTO2), Remat şi Com Beton, de unde va încasa numai din onorariul lunar 6.000 de euro fără TVA. În ambele cazuri, societatea de insolvenţă unde Corneliu Mititelu este coordonator, Management Reorganizare Lichidare SPRL, nu a fost numită de judecătorul sindic, ci impusă de Comitetul creditorilor, format din creditorii majoritari, în această speţă fiind vorba, în mare parte, de instituţii bancare de unde Comănescu a contractat împrumuturi. Aceeaşi creditori majoritari au făcut şi propunerile de onorarii pentru administratorul judiciar la şedinţele Adunării Creditorilor care au avut loc pe data de 23 iulie.

 
Activele acoperă datoriile
 
Potrivit proceselor verbale de şedinţă, creditorii majoritari au propus ca pentru reorganizare firmei Remat MRL să primească un onorariu lunar de 2.500 euro fără TVA, iar pentru reorganizarea Com Beton onorariul lunar să fie de 3.500 euro fără TVA. În cazul Remat, s-a mai dispus ca MRL să primească 5% din sumele distribuite creditorilor, 1% din sumele distribuite creditorilor, în cazul în care cumpărătorul este identificat de creditorul garantat, dar şi un onorariu de succes suplimentar de 2% din sumele recuperate ca urmare a anulării unor fapte frauduloase descoperite de administratorul judiciar. Referitor la Com Beton, onorariile de succes din sumele distribuite din vânzarea bunurilor şi recuperarea creanţelor rămân aceleaşi, diferit fiind doar onorariul lunar de 3.500 euro fără TVA în fiecare lună. De menţionat că au existat creditori care au propus ca suma de 2.500 euro fără TVA sau 3.500 euro fără TVA să fie acordată administratorului judiciar pe întreaga perioadă de observaţie, dar nu mai mai mult de 12 luni. Simultan cu aprobarea remuneraţiei administratorului judiciar, creditorii au votat şi regulamentele de vânzare a bunurilor şi strategia de valorificare a acestora. Totodată, ieri au fot publicate şi primele anunţuri prin care sunt organizate licitaţii de valorificare de active atât pentru remat, cât şi pentru Com Beton. Potrivit anunţurilor, valoarea de evaluare a celor 47 de active imobiliare din patrimoniul Remat este de 53,9 milioane lei, în timp ce setul de 27 de proprietăţi imobiliare ale Com Beton au valoare de evaluare de 104,6 milioane lei. Însumate, proprietăţile celor două societăţi au o valoare de 158,5 milioane lei (36 milioane euro) şi, potrivit patronului Constantin Comănescu, resursele celor două societăţi sunt suficiente pentru a acoperi datoriile către bugetul de stat, bănci şi creditorii chirografari. „Am mai spus şi o mai spun, am identificat în patrimoniul firmelor activele necesare pentru a plăti toate datoriile, atât de la Remat, cât şi de la Com Beton, doar că acum nu mă mai pot ocupa eu de firme, ci adminsitratorul judiciar”, a declarat Constantin Comănescu.
 
Ce s-a scos la vânzare
 
Cel mai probabil, activele scoase la vânzare nu vor fi valorificate cu preţul de pornire, persoanele interesate aşteptând să scadă preţul cât mai jos, în multe din cazuri ajungându-se chiar la valori înjumătăţite ale activelor. Dacă s-ar vinde la valoarea de evaluare, onorariul de 5% din distribuirea sumelor sare de 1,7 milioane euro, însă chiar şi cu valorile scăzute, Mititelu are şanse să bage în conturile societăţii de insolvenţă pe care o conduce peste un milion de euro. De la Remat, cele mai importante active imobiliare sunt un teren de peste 23.000 mp cu clădiri şi echipamente montate pe amplasament din Suceava, trei proprietăţi de pe Calea Chişinăului – teren de 7.600 mp cu clădiri şi echipamente cu preţ de 3,66 milioane lei, teren de 12.127 mp cu clădiri şi echipamente cu preţ de 5,5 milioane lei şi teren de 18.176 mp cu clădiri şi echipamente cu preţ de 6,64 milioane lei. Din patrimoniul Com Beton, administratorul judiciar scoate la vânzare un teren de 62.000 mp din Roman şi un cântar CFR de 100 tone pentru 10,8 milioane lei, un teren intravilan – curţi construcţii – de 63.154 mp de pe Bulevardul Chimiei cu preţ de 33 milioane lei sau staţia de betoane şi prefabricate din vecinătate formată din construcţii şi teren de 44.000 mp, construcţii extratabulare, aparate electronice şi un alt teren de 6.300 mp la preţul de 29,8 milioane lei. Licitaţia pentru bunurile Com Beton se va desfăşura pe 3 septembrie, ora 14.00, iar pentru valorificarea bunurilor Remat pe data de 4 septembrie, ora 12.00.
 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.