După ce s-au certat bine, consilierii judeţeni au adoptat la foc automat 66 de hotărâri
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

După ce s-au certat bine, consilierii judeţeni au adoptat la foc automat 66 de hotărâri

CJ a amânat preluarea unor active de la Ministerul Tineretului.

GALERIE
sedinta Consiliul Judetean Iasi
  • sedinta Consiliul Judetean Iasi
- +

Chiar şi în lipsa de pe ordinea de zi a proiectului preluării Casei de Cultură a Studenţilor de la Ministerul Tineretului şi Sportului, plenul CJ a „răsunat” ieri de replici tăioase pe acest subiect. În vreme ce preşedintele Maricel Popa a susţinut din nou că acest demers trebuie realizat întrucât clădirea necesită investiţii, liberalii au replicat că activităţile actuale din CCS vor avea de suferit, mai ales că planul conducerii CJ este ca imobilul să devină o „bază” pentru concertele Filarmonicii. Totuşi, în proiectul de hotărâre scos de pe ordinea de zi se preciza că destinaţia actuală va fi păstrată.

Prezent în sală, şeful Casei Studenţilor, Bogdan Crucianu, a confirmat că „sunt necesare investiţii”, mai ales că „la minister nu sunt fonduri”. „Dacă CJ sau Primăria Iaşi doresc să preia CCS, este foarte bine, dar trebuie să ne asigurăm că nu se schimbă destinaţia actuală. Trebuie o consultare prealabilă cu ligile studenţeşti”, a spus Crucianu. În sală au fost prezenţi lideri ai organizaţiilor studenţeşti. Liderii consilierilor PSD au încercat să stea de vorbă cu ei înainte de şedinţă, dar discuţiile s-au purtat în cabinetul şefului CJ după încheierea reuniunii.

Un alt proiect de preluare de patrimoniu propus de executivul CJ, de data asta, rămas pe ordinea de zi, nu a avut sorţi de izbândă în plen. Este vorba despre preluarea mai multor active de la acelaşi minister, în mare parte cabane simple care au format vechea tabără Ciric. Dacă proiectul ar fi trecut, administraţia judeţului ar fi luat în proprietate doar vechile căsuţe, în condiţiile în care terenul este intabulat de către Primăria Iaşi. Municipalitatea ieşeană a solicitat, la rândul ei, şi cabanele, şi Casa de Cultură a Studenţilor de la Ministerul Tineretului şi Sportului. De altfel, liderul de grup al consilierilor PNL, Romeo Vatră, a pledat pentru preluarea vechilor construcţii din fosta tabără de la Ciric de către Primăria Iaşi, „care poate să facă investiţii acolo”.

În schimb, consilierul PSD Marius Ostaficiuc a susţinut că Primăria „s-a grăbit” cu intabularea, întrucât terenul ar fi în litigiu. Totuşi, el a propus ca proiectul să fie discutat în altă şedinţă, iar în final, în calitate de iniţiator, preşedintele Maricel Popa a supus la vot amânarea proiectului.

Reuniunea a mai consemnat un motiv de ceartă, care a vizat activitatea lui Tudor Jijie la şefia Euroregiunii Siret-Prut-Nistru. Şeful CJ a susţinut că fostul director executiv a luat „cu japca” 57.000 de euro. Banii ar reprezenta deconturi pe mai mulţi ani pe maşina personală a lui Tudor Jijie, pusă la dispoziţia Euroregiunii printr-un contract de comodat. Acesta a respins acuzaţiile prin intermediul unei postări pe contul personal de Facebook.

Deşi numărul de proiecte a fost consistent, peste 65, şedinţa CJ a durat mai puţin de două ore. De remarcat că au fost prezenţi toţi aleşii – cu excepţia consilierului PMP Alin Aivănoaei, de a cărui demisie CJ a luat act chiar în debutul reuniunii de ieri. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.