După ce s-au trezit cu o gaură în casierie, asociaţiile de proprietari din Exclusive Residence cer expertize contabile
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 31.07.2021

După ce s-au trezit cu o gaură în casierie, asociaţiile de proprietari din Exclusive Residence cer expertize contabile

GALERIE
exclusive
  • exclusive
- +

Administratorul complexului din Copou ar fi dispărut cu banii de utilităţi.

Asociaţiile de proprietari din ansamblul imobiliar Exclusive Residence, ale cărui blocuri au fost ridicate de fraţii Negurici, au început să se trezească din amorţire.

Cel puţin două asociaţii de proprietari de aici au cerut expertize financiare pentru a putea evalua prejudiciul făcut de către administratorii firmei Sodalis SRL, care ar fi fugit cu o parte însemnată de bani, reprezentând sume pentru facturile utilităţilor.

„Aceste asociaţii au iniţiat procedura pentru a face expertize contabile. Sunt familii care au copii, şi au primit notificări că le vor fi oprite curentul şi altele. Eu am plătit suma de 1.850 de lei“, ne-a spus unul dintre proprietarii de apartamente.

În total, în complexul Exclusive Residence sunt înregistrate 16 asociaţii de proprietari, dintre care 11 erau administrate de către firma Sodalis SRL, administrată de către soţii Florin şi Liliana Zelincă. Fiecare familie din cadrul acestor blocuri care fuseseră administrate de către familia Zelincă au fost obligate la plata sumei de 1.800 de lei pentru a achita utilităţile.

Multe apartamente din acest complex au fost cumpărate de politicieni, medici sau magistraţi. În urmă cu aproximativ două săptămâni, o parte dintre locatari au primit notificări că le va fi întrerupt curentul electric ca urmare a neplăţii facturilor.

Aceştia au început să-l caute pe „Florin“, bărbatul numit de către fraţii Negurici să administreze blocurile din Exclusive Residence, însă acesta era de negăsit.

„Îl ştiu pe Florin, administratorul. Nu l-am mai văzut de mult, am înţeles că ar fi fugit. Avea un BMW negru, îl vedeam des pe la piscina din Exclusiv“, ne-a spus un locatar, nedorind să-şi dea numele. Proprietarul unui alt apartament ne-a spus că, în prezent, cele trei blocuri pe care le administra Florin Zelincă au un alt administrator.

„Florin Zelnică a dispărut, iar în locul lui este un alt administrator. Din câte am auzit, soţia lui Zelincă este şi cenzorul fraţilor Negurici. Adică ar fi sau ar fi fost contabila lor. Da, ştiu, au fost primite notificări că vor închide curentul şi vor scoate contoarele de la fiecare apartament, de către cei de la E.ON“, a precizat un altul.

În prezent, cele 11 asociaţii pe care le administrase Sodalis au fost preluate de o altă firmă. Sodalis, firma soţilor Zelincă, a raportat în anul 2016 un profit net de 56.000 lei, cu patru angajaţi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

pr. Constantin STURZU

Dezvoltare şi dezvoltatori

pulspulspuls

Domn premare a plecat în concediu în străinătăţuri fără să spună lumii

PULS

Domn premare a plecat în concediu în străinătăţuri fără să spună lumii

Ieri dimineaţă, când se îngâna ziua cu noaptea, ghici cine se îndrepta spre aeroport, stimaţi telespectatori? Da, aţi ghicit, era dom’ premare în persoană. Nu, nu, nu era în drum spre vreo Brazilie, vreun Madagascar sau alt stat cu care nu avem acord de extrădare, nu, nu… Omul cică s-a îmbarcat efectiv ca tot omul, într-o cursă de Antalya, unde a plecat cu famiglia pentru relaxare timp de zece zile, din ce am înţeles. După cum ştiţi, chiar cu o zi înainte de plecare în zona Antalyei au izbucnit masive incendii de vegetaţie şi păduri din cauza caniculei ucigătoare, şi zic unii că premarele a stat niţel la îndoială din cauza asta, a urmărit cu mare atenţie ştirile tematice, apoi a decis că musai să plece, ca să nu piadă banii pe bilete. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.