După ce un copac i-a zdrobit mașina, a dat în judecată Primăria cerând despăgubiri
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

După ce un copac i-a zdrobit mașina, a dat în judecată Primăria cerând despăgubiri

GALERIE
copac
  • copac
- +

Un bărbat din Iaşi a dat în judecată Primăria Iaşi şi cere des­păgubiri de 15.000 de lei după ce maşina pe care o avea în comodat a fost distrusă de un arbore care s-a prăbuşit. De asemenea, Con­stantin Victor I. mai solicită 5.000 de lei de la municipalitate, bani aferenţi perioadei în care nu a putut să folosească vehiculul avariat.

Litigiul se află în prezent pe rolul Tribunalului şi a fost soluţionat de o primă instanţă, ca­re a dat câştig de cauza parţial şoferului. Astfel, acesta ar trebui să primească doar 500 de lei pentru lipsa de folosinţă a vehiculului. În ceea ce priveşte reparaţiile, instanţa nu i-a dat câştig de cauză lui Constantin Victor I. nu pentru că municipalitatea nu ar fi fost responsabilă pentru avarierea maşinii, un Chevrolet Aveo, ci pentru că aceasta aparţine în acte unei alte persoane, el având doar drept de comodat.

Speţa poate fi izvor de drept pentru alţi şoferi care se aleg cu maşinile avariate din cauza ac­ţiunilor sau inacţiu­nilor primăriilor.

„În ceea ce priveşte existenţa unei legături de cauzalitate între comportamentul pârâtului şi prejudiciu, instanţa constată că este îndeplinită, în condiţiile în care, prăbuşirea co­pacului peste autoturismul aflat în folosinţa reclamantului s-a pro­dus ca urmare a neîndepli­nirii obligaţiei ce revenea pârâtului Municipiul Iaşi prin Primar, de verificare a stării arborelui şi de luare a măsurilor preventive ce se impuneau, în calitate de proprietar al acestuia“, au motivat judecătorii.

Banii aferenţi lipsei dreptului de folosinţă au fost calculaţi de judecători în funcţie de bonurile fiscale de la taxiuri, prezentate de Constantin Victor I.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.