După data de 15, spitalele vor trebui să înceapă să primească bolnavii, dar vor fi reguli
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

După data de 15, spitalele vor trebui să înceapă să primească bolnavii, dar vor fi reguli

GALERIE
spital
  • spital
- +

Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a declarta că după data de 15 mai, spitalele ar trebui să primească toate cazurile, iar oamenii ar trebui să ocolească Urgenţele pentru că acolo este zona cea mai expusă infectării cu coronavirus.

”Noi nu am închis spitalele. Au fost spitale Covid desemnate de Ministerul Sănătăţii, dar regula care s-a dat atunci a fost din medicina de dezastre. Cand te aştepti la un număr mare de cazuri, cazurile care nu sunt obligatorii să fie in spital, nu mai vin decât dacă starea lor e urgenţă sau se deteliorează pe parcursul aşteptării. Nimeni nu a zis la medici că nu mai pot interna sau că nu pot interna fără testul Covid. Au fost cazuri când bolnavul zăcea în UPU în aşteptarea testului”, a declarat Raed Arafat.

Potrivit secretarului de stat, după data de 15, toate spitalele pot primi pacienţi, dar vor fi anumite reguli.

”După data de 15 mai, spitalele vor trebui să înceapă să primească bolnavii, dar vor fi reguli. Sfatul meu e să nu mergeţi la UPU decât dacă aveţi urgenţă pentru că este expus acolo. Dacă te doare capul de 10 zile, du-te la consult în altă parte. La UPU se va face un pretriaj. În interior şi la ambulatorii regulile vor fi urmatoarele... la ambulatoriu regula e că ar trebui să fie prioritară programarea. La spitale, dacă e un salon cu 5 paturi, poate că acum va avea 3 paturi şi distanţa va fi mai mare. Spitalele vor avea circuite, vor avea zone destinate bolnavilor care au şi Covid şi alte probleme. Va fi greu să menţinem spitale Covid şi non Covid. Spitalele trebuie să aibă zone. Plus că s-a întâmplat: accident rutier şi apoi s-a descoperit că are Covid. Aici medicii trebuie să fie echipaţi continuu. Aceste lucruri sunt adaptările care trebuie să fie în sistemul sanitar”, a declarat Arafat.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.