După deschiderea magazinului Lidl, şoferii îşi macină nervii la Moara de Foc
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Primăria şi Poliţia Rutieră se uită la dopul apărut după deschiderea magazinului Lidl

După deschiderea magazinului Lidl, şoferii îşi macină nervii la Moara de Foc

GALERIE
Lidl Moara de foc
  • Lidl Moara de foc
- +

După deschiderea magazinului Lidl, traficul a devenit extrem de greoi în zona Moara de Foc. Cozile se întind pe kilometri la orele de vârf. Reprezentanţii magazinului au propus un sens giratoriu, dar Direcţia de drumuri naţionale nu a fost de acord. Municipalitatea are nişte modificări, dar care aşteaptă aprobarea Poliţiei Rutiere.

 

Deschiderea unui nou supermarket în dreptul intersecţiei Moara de Foc a îngreunat traficul din zonă. În mai multe sesizări primite la redacţie, şoferii reclamă intervalele mari de timp de aşteptare la ieşirea din parcarea supermarketului, precum şi problemele cauzate de cei care fac viraj la stânga de pe şoseaua Moara de Foc pentru a ajunge la magazin. Şoferii acuză şi cozile întinse care se formează acum pe Canta, pe sensul de mers spre Gară. Municipalitatea spune că a trimis la Poliţia Rutieră mai multe propuneri de modificare a circulaţiei rutiere în intersecţie şi aşteaptă avizul acestei instituţii: una dintre cele mai importante schimbări vizează obligativitatea şoferilor ca, la ieşirea din parcarea supermarketului, să vireze la dreapta (spre Gară). Iniţial, la faza de dezbatere a planului urbanistic zonal, lanţul de retail a propus realizarea unei giraţii, dar Direcţia de drumuri naţionale nu a avizat favorabil propunerea.

„Uneori, stau şi până la 10 minute să pot ieşi din parcare, trebuie făcute unele modificări în circulaţia din intersecţie dacă tot a fost aprobat acolo construirea magazinului”, ne-a transmis Gabi T. pe adresa redacţiei. Sesizări am primit şi din partea unor ieşeni care tranzitează des zona şi sunt nemulţumiţi de cozile care acum se formează pe Canta. „Circul de cel puţin două ori pe zi pe la acea intersecţie. Şi asta de peste 10 ani. Sincer, mi se pare că Primăria a reuşit să creeze o problemă imensă de trafic acolo unde înainte era una absolut minoră, normală să spunem într-un trafic precum cel dintr-un oraş ca Iaşul. Dacă înainte stăteai la o coadă pe Canta, venind înspre Moara de Foc / Gară, cam pe undeva maxim la strada spre bariera BJATM, chiar foarte rar până acolo, cel mai adesea mai mică, şi asta chiar şi în vremurile în care şcolile erau deschise, ei bine, acuma pe la 7.30-8 uneori e coadă aproape până la rond Canta sau până la semaforul imediat de după, ăla care iese la Kaufland Păcurari / OMV”, a declarat Marius S., în sesizarea trimisă redacţiei.

Acesta a susţinut că preferă uneori să circule spre centrul oraşului prin Dacia pentru a evita aglomeraţia de pe Canta. „Când se face verde la primul semafor de la intersecţia Lidl-Moara de Foc, pe sensul spre Gară, coada nici nu se mişcă, că e roşu următorul, cel de la intrarea în Lidl. Eu nu înţeleg ce sincronizare e acolo”, ne-a mai spus cititorul. El a adăugat că, după-amiaza, blocajele sunt semnificative şi pe sensul dinspre Gară spre Canta („se circulă bară la bară, e jalea de pe lume”). O propunere a acestuia este ca Primăria să permită din nou circulaţia pe linia de tramvai în dreptul peronului de la Moara de Foc, aşa cum se întâmplă şi în alte zone.

Ce soluţii vehiculează Primăria

Întrebaţi pe această temă, oficialii municipalităţii spun că semaforizarea de la parcare a fost implementată de Lidl cu avizul Poliţiei Rutiere. Potrivit acestora, la ieşirea din parcare există o buclă inductivă care, dacă detectează o maşină, acordă culoarea verde pentru ieşire, în condiţiile în care „verdele” are un interval de 15 secunde la un ciclu de peste 2 minute. În caz contrar, dacă nu este detectat autoturismul, atunci semaforul de ieşire din parcare va fi permanent „roşu”.

„Au fost trimise spre avizare la Poliţia Rutieră următoarele modificări: obligatoriu dreapta la ieşirea din Lidl – în acest caz semaforul va afişa verde intermitent dreapta, desfiinţarea semaforului de viraj stânga spre Lidl dinspre Gară şi remontarea popicilor delimitatori pe prima bandă de sens de mers spre Gară”, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga. Oficialul municipalităţii nu a acordat un termen pentru implementarea acestor măsuri. Noul supermarket Lidl din zona Moara de Foc a fost inaugurat la sfârşitul lunii martie.

Cititi si: Se închide Lidl-ul vechi din Canta, se deschide cel nou de la Moara de Foc

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pesedistul bun, pesedistul rău

Cătălin ONOFREI

Pesedistul bun, pesedistul rău

În viitor, se vor înmulţi cazurile în care înţeleptul Vasile se va contra cu ţăranul Marcel! 

Filmuletul zilei

opinii

Din ce în ce mai buni

Briscan ZARA

Din ce în ce mai buni

Ideea pensionării la 70 de ani mi se pare bună, însă doar ca idee, nu ca lege. Pentru că se ştie faptul că românii sunt extrem de buni la interpretarea oricărui text, fie el biblic, politic sau legislativ, şi vor fi în stare să scoată din asta ceva cu totul şi cu totul diferit decât ce s-a intenţionat, chiar pervers.

Glose la Eminescu

Nicolae TURTUREANU

Glose la Eminescu

* „E ochiul lui/ atotcuprinzător,/ scăldându-ne-n lumină/ preacurată.// Poeţi ce-au fost,/ poeţi ce au să vină,/ traşi pe a poeziei sale roată.”

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

Mihai DORIN

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

În vremea lui, Eminescu a fost de puţini înţeles, de unii iubit, de mulţi urât. Nimic nou sub soare. Să înţelegi un om care venea din adâncul timpului, de la „izvoarele veşnice” din care, vorba lui Iorga, se nutresc „naţiile şi secolele”, nu era la îndemână decât spiritelor alese. Iar acestea erau puţine, într-un timp anomic, în care regulile le făceau parvenţii, năimiţii, patrioţii de profesie, speculanţii „frazei”, adică ai vorbelor fără duh, învăţate pe de rost, pentru a camufla adevărul vieţii. Cronicarul acelui timp e perceput a fi Caragiale, întrucât râsu-plânsu are mai mare trecere decât tragicul eminescian. Cei doi se întâlnesc însă în pasiunea de a devoala adevărulşi a vitupera impostura.

pulspulspuls

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Of, of, că grele vremuri am mai ajuns să trăim la Iaşi, stimaţi telespectatori, încât iote că nu trec două zile şi iar ne năpădesc informaţiile pe surse toate una şi una despre dosarele mai marilor zilei, fie Mihăiţă, fie dom’ Costel. 

Caricatura zilei

City manager

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.