După începerea şcolii, mai mulţi copii testaţi pozitiv la noul coronavirus
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 14.04.2021

După începerea şcolii, mai mulţi copii testaţi pozitiv la noul coronavirus

GALERIE
covid, elevi, scoala, depistare
  • covid, elevi, scoala, depistare
- +

Creştere a numărului de cazuri în rândul copiilor odată cu începerea şcolii în fizic. Potrivit raportărilor, dacă în luna ianuarie au fost înregistrate 130 de cazuri la grupa de vârstă 4-17 ani, în perioada 1 – 24 februarie au fost înregistrate 120 de cazuri la care se adaugă 43 de cazuri provenite din focarele din unităţile de învăţământ. 

Dacă, în toamna anului trecut, numărul cel mai mare de cazuri se întâlnea în rândul elevilor de liceu, de data aceasta, aproape 50% dintre cazuri au fost depistate în rândul copiilor din învăţământul preşcolar şi primar. Cu toate acestea, Iaşul nu se află în topul judeţelui cu cea mai mare creştere de infectări în rândul copiilor. Potrivit raportului Institutului Naţional de Sănătate Publică, creşteri mai accentuate au fost înregistrate în 18 judeţe (Sibiu, Argeş, Alba, Sălaj, Dolj, Gorj, Bacău, Brăila, Satu Mare, Giurgiu, Caraş-Severin, Călăraşi, Mehedinţi, Braşov, Ialomiţa, Timiş, Harghita, Olt) şi Municipiul Bucureşti. “La o analiză mai fină a grupelor de vârstă, se observă că s-au înregistrat creşteri în toate grupele sub 19 ani. În perioada următoare, este posibil să se observe un impact indirect datorat faptului că 97% din cazurile din grupa 0-19 ani sunt izolate la domiciliu. Este posibil ca aceste cazuri să transmită infecţia la persoane adulte din aceeaşi locuinţă, iar acestea, în funcţie de vârstă şi comorbidităţi, să prezinte forme de boală care să necesite spitalizare", a precizat INSP în raportul săptămânal.

În acelaşi timp, boala în rândul copiilor, de regulă nu necesită spitalizare, aceştia fiind de regulă asimptomatici sau prezentând forme uşoare. În cazul celor din urmă, simptomele asemănătoare gripei în general – cefalee, dureri musculare, febră 38 de grade – nu durează mai mult de cinci zile. Preşcolarii şi elevii care au infecţia cu SARS COV 2 trebuie să stea însă izolaţi la domiciliu 14 zile, după care se pot reîntoarce în colectivitate, cu adeverinţă medicală care să ateste acest lucru.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Eurocanapeaua

Lucian DÎRDALA

Eurocanapeaua

Ar trebui să ne aşteptăm, cât de curând, la o exprimare publică a coeziunii (regăsite) între doamna von der Leyen şi domnul Michel. Uniunea Europeană nu îşi poate permite să ofere adversarilor ei o satisfacţie precum demisia celui din urmă şi cu atât mai puţin să apară divizată în faţa interlocutorilor externi, fie ei prieteni sau rivali.

Filmuletul zilei

opinii

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Florin CÎNTIC

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Cum luna martie este legată de naşterea lui Mircea Eliade (13 martie 1907) vă propun un serial care pune câteva accente pe relaţia dintre acesta şi Radu Gyr, un scriitor controversat din cauza activităţii sale politice legionare, plecând de la corespondenţa lor din 1968-1969, aşa cum este ea păstrată la Colecţiile speciale ale bibliotecii Universităţii din Chicago.

De-a joaca

Radu PĂRPĂUȚĂ

De-a joaca

Mă trezisem brusc. Visasem ceva, ce?

În amintirea lui Constantin Munteanu

Alex VASILIU

În amintirea lui Constantin Munteanu

Aparent, despre cei buni la suflet, speciali, este uşor să scrii. Dar cuvintele se aşază încet, pe măsura discreţiei celui evocat acum, la despărţire.

pulspulspuls

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Atenţiune, atenţiune, stimaţi telespectatori şi simpatice telespectatoriţe: prin anumite redacţii din ţară tropăie de câteva zile un zvonuleţ tare mălăieţ, care zice că madam Veorica, fosta şefă de partidoi, ar urma să lanseze în perioada următoare o nouă construcţie politică cu care să rupă gura târgului. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.