După parc fotovoltaic, ApaVital îşi face şi centrală pe biogaz, la marginea Iaşului. O investiţie de peste 7 milioane
Societatea furnizoare de apă vrea să-şi facă o unitate de tratare şi utilizare a biogazului, cu cogenerare de înaltă eficienţă. Este „o investiţie responsabilă şi sustenabilă, care poate aduce beneficii pe termen lung pentru mediul înconjurător şi pentru economie”, îşi motivează intenţia ApaVital în anunţul de licitaţie.
În cei 7,2 milioane de lei, suma de pornire a licitaţiei, intră achiziţia instalaţiei de cogenerare şi servicii de proiectare. „Centrala de producere a energiei electrice şi termice este organizată pe patru obiecte: Instalaţia de producere, în cogenerare, a energiei electrice şi termice; Instalaţia de desulfurare tip biologic; Instalaţia de tratare a biogazului; Compresoare biogaz”, se precizează în anunţul de licitaţie, care menţionează că amplasamentul centralei va fi în incinta Staţiei de Epurare Ape Uzate Dancu.
Cititi si: De anul acesta, ApaVital va avea parc fotovoltaic. Centrala va fi construită în următoarele luni în zona Dancu
Ofertele pot fi depuse până pe 7 iunie, iar câltigătorul va avea 6 luni la dispoziţie că monteze şi să pună centrala în funcţiune. Finanţarea provinde din fonduri europene – Programul Operaţional Infrastructură Mare.
Cititi si: Unul din cele mai mari parcuri fotovoltaice din judeţ, pe un izlaz de zeci de hectare lângă Iaşi. Un fost eurodeputat, în spatele afacerii
Luna trecută, ApaVital a încheiat pentru 4 milioane de lei un contract cu o firmă ieşeană pentru construirea unei centraşe electrice fotovoltaice. Instalaţia va avea o putere totală instalată de 889 kW şi urmează să fie instalată până la sfârşitul anului în incinta Staţiei de Epurare Ape Uzate Dancu. Cantitatea anuală de energie produsă de parcul fotovoltaic va fi de peste 1000 MWh şi va fi utilizată direct în procesul de producţie al companiei, pentru consumul propriu, contribuind la reducerea ponderii energiei în costurile totale de operare ale societăţii, arată Caietul de sarcini al procedurii. Finanţarea acestui proiect este asigurată prin Energy Programme in Romania – Grant-uri SEE şi Norvegiene, 2014-2021.
Publicitate și alte recomandări video