După Paşti şi Postul Mare, milioane de grătare!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

După Paşti şi Postul Mare, milioane de grătare!

GALERIE
fum
  • fum
- +

După sărbătorile pascale au început cele carnale: oamenii ieşiţi din post s-au repezit la produsele din carne şi la iarba verde, bună de grătare! Avem informaţii din toată ţara despre români, grătare şi iarbă verde la vreme de pandemie:

* Conducerea supermarketului "Megacarrlandl" a organizat un concurs între clienţi, pentru cumpărarea ultimei caserole de mici; cei adunaţi la ora stabilită s-au luat la bătaie. Unii pretind că a fost doar o şmecherie publicitară, "fiind imposibil să mai existe mici la raft în perioada asta".

* Camerele de supraveghere video dintr-un supermarket au surprins un suspect care împingea un cărucior aproape gol, nu cu vârf, ca toate celelalte. Mai mult: produsele de pe fundul său erau doar salate, roşii bio şi apă plată, nu ceafă, cârnaţi, mici şi peturi de bere, cum ar fi normal. Poze ale suspectului au fost lipite prin oraş, cetăţenii fiind rugaţi să ofere informaţii.

* În poiana cu alune aveau casă doi pitici; vine pupăza şi spune "Vreau să stau şi eu aici!". Asta a fost demult; ieri, în poiana cu alune au venit mii de cetăţeni, care n-au spus nimic, ci au făcut focuri pentru grătare. Piticii sunt disperaţi şi strănută de la fum.

* Alţi pitici, în număr de şapte (cei şapte pitici, mai exact), au fost surprinşi de Mirel Pieliţă, aflat la iarbă verde, pe când îi sustrăgeau micii, cârnaţii şi berea. Ulterior s-a descoperit că cei şapte nu erau pitici din poveste, ci copii din sat, trimişi de părinţi să procure produse de sezon.

* Mii de compatrioţi ieşiţi la grătare au fost surprinşi şi ei, dar de ploaia cu bulbuci pornită din senin; după o oră au fost surprinşi a doua oară, în mod plăcut: micii fierţi erau gustoşi, iar din aripioarele de pui ude a ieşit o supă bună. Problema a fost cu berea, devenită şpriţ.

* Sătenii din Pelicani s-au bucurat că la magazinul din localitate s-au primit mici; ei au făcut imediat un foc mare, au aşezat deasupra flăcărilor un grătar enorm, de fontă, şi au pus peste el cazanul. Din câte zic oamenii, a ieşit un rachiu din mici perfect, cu mărgeluţe.

* Câţiva români aflaţi la iarbă verde au asistat la o emoţionantă dovadă de înţelegere între oameni: Marian Burete, care avea la el mere, a vândut un kilogram lui Aurel Glugă, iar cu banii a cumpărat un pet de bere de la Anton Sacâz, care avea prea multe şi nu voia să le care înapoi acasă. Un moş care a urmărit scena a compus pe loc proverbul "Ce iei pe mere dai pe bere".

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pesedistul bun, pesedistul rău

Cătălin ONOFREI

Pesedistul bun, pesedistul rău

În viitor, se vor înmulţi cazurile în care înţeleptul Vasile se va contra cu ţăranul Marcel! 

Filmuletul zilei

opinii

Din ce în ce mai buni

Briscan ZARA

Din ce în ce mai buni

Ideea pensionării la 70 de ani mi se pare bună, însă doar ca idee, nu ca lege. Pentru că se ştie faptul că românii sunt extrem de buni la interpretarea oricărui text, fie el biblic, politic sau legislativ, şi vor fi în stare să scoată din asta ceva cu totul şi cu totul diferit decât ce s-a intenţionat, chiar pervers.

Glose la Eminescu

Nicolae TURTUREANU

Glose la Eminescu

* „E ochiul lui/ atotcuprinzător,/ scăldându-ne-n lumină/ preacurată.// Poeţi ce-au fost,/ poeţi ce au să vină,/ traşi pe a poeziei sale roată.”

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

Mihai DORIN

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

În vremea lui, Eminescu a fost de puţini înţeles, de unii iubit, de mulţi urât. Nimic nou sub soare. Să înţelegi un om care venea din adâncul timpului, de la „izvoarele veşnice” din care, vorba lui Iorga, se nutresc „naţiile şi secolele”, nu era la îndemână decât spiritelor alese. Iar acestea erau puţine, într-un timp anomic, în care regulile le făceau parvenţii, năimiţii, patrioţii de profesie, speculanţii „frazei”, adică ai vorbelor fără duh, învăţate pe de rost, pentru a camufla adevărul vieţii. Cronicarul acelui timp e perceput a fi Caragiale, întrucât râsu-plânsu are mai mare trecere decât tragicul eminescian. Cei doi se întâlnesc însă în pasiunea de a devoala adevărulşi a vitupera impostura.

pulspulspuls

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Of, of, că grele vremuri am mai ajuns să trăim la Iaşi, stimaţi telespectatori, încât iote că nu trec două zile şi iar ne năpădesc informaţiile pe surse toate una şi una despre dosarele mai marilor zilei, fie Mihăiţă, fie dom’ Costel. 

Caricatura zilei

City manager

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.