anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

sambata, 28.01.2023

După Primărie, şi CJ se înfruptă din Fortus. Vrea 61 de hectare

GALERIE
fortus
 • fortus
- +

Muncipalitatea are 23 de hectare încă din 2017, pe care încă nu a întreprins nimic. Administraţia judeţului cere 61 de hectare, motivând că vrea să le ofere unor investitori care au contactat deja CJ în acest sens.

Consiliul Judeţean solicită Guvernului de la Bucureşti transferul unei suprafeţe de teren de peste 61 de hectare în domeniul public al judeţului Iaşi. Suprafaţa respectivă - un sfert, teren intravilan, şi trei sferturi, extravilan, cu tot cu construcţiile amplasate acolo - face parte din defunctul Combinat de Utilaj Greu, respectiv Fortus SA. Formularea solicitării, care urmează să fie aprobată în următoarea şedinţă a CJ, este primul pas al procedurii de transfer al terenului.

„În ultima perioadă, mai mulţi potenţiali investitori s-au adresat Consiliului Judeţean laşi pentru punerea la dispoziţie a unor terenuri, construcţii sau alte facilităţi similare pentru implementarea unor afaceri. Cum în proprietatea Judeţului laşi nu avem astfel de imobile, am identificat la autorităţile publice locale unele terenuri pe care se pot face dezvoltări industriale, dar care la această dată sunt fără utilităţi publice”, se arată în proiectul de hotărâre motivul iniţierii transferului de proprietate.

Este vorba de foste secţii ale combinatului, precum Forja grea, Mecano-sudură, Oţelăria electrică, Turnătoria de oţel, Utilaj tehnologic complex greu, dar şi Halda de zgură Ciurea (14 hectare în zona fostei Fabrici de Cărămizi), Staţia de racord la reţeaua electrică şi Gospodăria de apă.

Şi Primăria Iaşi a recuperat 27 de hectare de la Fortus în contul datoriilor acumulate, dar pe care încă nu s-a făcut nimic în cei cinci ani de când au intrat în proprietatea Municipalităţii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Salvaţi de nea Cornel

Nicolae GRECU

Salvaţi de nea Cornel

Prea multe bune și rele în perspectivă se leagă de așteptata promovare a fotbaliștilot Politehnicii

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (X)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (X)

Respins pe toate planurile, tânărul Gh. Ivănescu mai face o ultimă încercare de a convinge, scriindu‑le câte o scrisoare domnișoarei Viorica, mamei și tatălui acesteia.

Ortodoxie și dezvoltare economică. Un antagonism fals? (3)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ortodoxie și dezvoltare economică. Un antagonism fals? (3)

Lumea ortodoxă, înghesuită vreme de secole sub povara unor imperii agresive, extensive, marginalizată în contactul cu Occidentul, nu a reușit să se racordeze în timp util la sistemul capitalist. 

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

pulspulspuls

Gata, scădeţi-i cota de advocat lui dom’ Todorel, că s-a făcut de baftă!

Gata, scădeţi-i cota de advocat lui dom’ Todorel, că s-a făcut de baftă!

Aloo, barou’, se aude? Scădeţi-i, dom’le, cota de advocat de top lui dom reftor Todorel, că nu se mai poate cu el la tarifele alea, şi asta doar ca să deschidă dosarul! Ia’n cetiţi şi vă cruciţi cam cum a păţit-o dom’ reftor, în calitatea lui de advocat de top naţional, dacă nu cumva chiar evropenesc, la un proces dintr-un judeţ din zonă! 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.