anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 12.08.2022

O asfaltare de râsul lumii pe o stradă de un kilometru

După trei ani, se reiau lucrările pe strada Eternitate, care are doar 1,1 km

GALERIE
asfaltari
 • asfaltari
- +

Lucrările de reabilitare a străzii Eternitate vor fi reluate la peste trei ani de la sistarea lor.

Contractul semnat cu firma bucureşteană RDV Construct SRL a fost reziliat în decembrie 2015, dar Primăria a întârziat refacerea indicatorilor investiţiei. Proiectul a făcut obiectul şi unui control al Curţii de Conturi, iar, în mai 2016, inspectorii au recomandat inventarierea restului de executat şi supunerea spre aprobarea Consiliului Local a noilor indicatori tehnico-economici. Nu în ultimul rând, Curtea de Conturi a transmis municipalităţii că trebuie organizată o nouă procedură de achiziţie în vederea finalizării obiectivului. În schimb, executivul municipalităţii abia în şedinţa CL de poimâine va propune aprobarea noilor indicatori.

„Întrucât pentru inventarierea fizică a lucrărilor executate era necesară prezenţa antreprenorului, acesta neavând reprezentare permanentă în Iaşi, această activitate s-a prelungit. Municipiul Iaşi prin adresa nr. 3286/21.01.2017 i-a solicitat un punct de vedere cu privire la închiderea tehnică şi financiară a contractului. Menţionăm că, din punct de vedere tehnic, antreprenorul nu putea la data ordinului de sistare a lucrărilor să abandoneze pur şi simplu activitatea, acestea continuând şi după data sistării deoarece trebuiau încheiate toate procesele tehnologice începute în vederea conservării şi funcţionării obiectivului în condiţiile date“, sunt explicaţiile Primăriei asumate de Dumitru Tomorug, director în cadrul instituţiei.

Potrivit municipalităţii, RDV Construct a invocat că întârzierile în execuţie au fost determinate de unele „dificultăţi financiare ale societăţii“. În acelaşi timp, firma a fost de acord cu închiderea pe cale amiabilă a contractului, după ce, anterior, Primăria aplicase unele penalităţi pentru depăşirea termenului iniţial de execuţie.

Str. Eternitate are o lungime de 1,1 km, iar valoarea totală a inves­ti­ţiei a ajuns la 2,1 milioane lei. Lucra­rea rămasă de executat este de aproape 30% din proiect, iar contractul care va fi scos din nou la licitaţie are o valoare estimată de circa 730.000 lei. Cel mai probabil, lucrările la str. Eternitate vor fi reluate în primăvara anului viitor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ioan Alexandru TOFAN

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ceea ce lipsea, acum 145 de ani, învăţământului superior românesc, era o veritabilă comunitate academică, o formă vie de interacţiune şi dezbatere între membrii breslei învăţătorilor. Cam asta lipseşte şi acum. Suntem prieteni între noi, ne sunăm şi ne vedem din când în când, mai organizăm conferinţe şi colocvii, scriem în aceleaşi reviste şi, rar, ne recenzăm cărţile. Tot din prietenie, mai degrabă. Dar instituţiile unde ne petrecem mare parte a zilei, Universităţile patriei, nu par a se hrăni, cum ar fi normal, din prieteniile noastre.

opinii

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

Criză majoră de încredere în politicienii români

Dan TAPALAGA

Criză majoră de încredere în politicienii români

Lipsa cronică de încredere în liderii politici şi în actualul sistem de partide nu anunţă nimic bun. În momente de criză economică majoră, în situaţia în care inflaţia va muşca şi mai tare din puterea de cumpărare, pe fondul stării generale de iritare amplificate de războiul din Ucraina, este nevoie doar de o scânteie şi butoiul cu pulbere riscă să sară în aer provocând explozii sociale în lanţ.

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Ioan STANOMIR

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Nici o altă întrebare nu este mai obsedantă în istoria intelectuală a Rusiei decât cea care priveşte propria ei identitate. De trei secole, din clipa în care Petru cel Mare a acordat Moscovei hlamida imperială, Rusia se află prinsă în acest dialog frenetic cu Occidentul. În această oglindă pe care i-o întinde civilizaţia pe care o imită, dar şi pe care o detestă, Rusia îşi poate contempla propriul chip.

pulspulspuls

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Aşadar, numai ce s-a vorbit la Şcoala politică de vară de pe Bahlui despre şansele fostului premier MRU la candidatura pentru funcţia supremă în târg, că au şi apărut două căi divergente în parcursul său ipotetic. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.