Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Durerea de spate, cauzată de rinichi? Explicaţia specialiştilor de la Harvard

GALERIE
durere spate
  • durere spate
- +

„Oamenii cred în mod obișnuit că durerile de spate provin din rinichi. Dar este mai probabil ca disconfortul dvs. să fie cauzat de spasm sau încordare musculară sau de o problemă legată de coloana vertebrală. Rinichii sunt localizați mai sus decât își dau seama majoritatea oamenilor. Așadar, durerile de spate, una dintre cele mai frecvente probleme care îi trimit pe oameni la medicii lor, sunt rareori cauzate de probleme renale. Când durerea este legată de o problemă cu rinichii, nu numai că durerea este mai mare în spate, dar și simptomele sunt diferite“, explică medicii de la Harvard Medical School.

Potrivit acestora, „o piatră la rinichi provoacă valuri de durere intensă, mai degrabă decât durerea constantă a durerii lombare tipice. Și o persoană cu o infecție renală (pielonefrită) are aproape întotdeauna febră împreună cu dureri de flanc. Dacă durerea dvs. este localizată în zona rinichilor, așa cum se arată în ilustrație, ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră“, adaugă experții, potrivit Harvard Medical School.

Rinichii filtrează circa 200 litri de sânge în fiecare zi și produc circa 2 litri de urină. Ce semne ne transmit că am putea avea probleme cu rinichii:

1. Umflături în unele părți ale corpului - Dacă rinichii tăi nu funcționează corect, aceștia nu vor reuși să elimine excesul de lichid din corp, rezultând umflarea unor părți ale corpului, cum ar fi mâinile, picioarele, gleznele sau chiar fața. Dacă observi umflături într-una sau mai multe dintre aceste zone, s-ar putea datora insuficienței renale.

2. Modificări ale urinei și la urinare - Dificultăți la urinat și senzație de presiune în timpul urinării; Nevoia frecventă de a urina, mai ales la miezul nopții; O  schimbare  a culorii, frecvenței sau cantității de urină; urină spumoasă.

3. Mâncărime - Când rinichii nu funcționează corect, nu pot elimina toate toxinele din sânge, ceea ce ar putea provoca erupții cutanate sau mâncărime severă. În plus, dacă suferi de insuficiență renală, vei observa că pielea va tinde să fie uscată.

4. Ești deseori obosit - Rinichii, atunci când sunt sănătoși, produc un hormon numit eritropoietină (EPO) responsabil pentru producerea celulelor roșii din sânge care transportă oxigenul în corp. Dacă rinichii au probleme, nivelul globulelor roșii scade, la fel și nivelul oxigenului. 

5. Adesea rămâi fără aer - Rinichii deteriorați pot provoca, de asemenea, dificultăți de respirație, din cauza lipsei de oxigen și a acumulării de lichide în plămâni.

6. Simți uneori un gust metalic în gură și nu ai poftă de mâncare - Acest gust foarte neplăcut s-ar putea datora acumulării de toxine în sânge și, prin urmare, ar indica o problemă la rinichi, mai ales dacă observi o schimbare bruscă a preferințelor alimentare sau pierderea poftei de mâncare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri