E clară treabă, fraţilor: oamenii lui Mihăiţă sunt toţi în fundul gol!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

E clară treabă, fraţilor: oamenii lui Mihăiţă sunt toţi în fundul gol!

GALERIE
puls
  • puls
- +

Nu ştim dacă ştiţi, dar, pe lângă un fin analist cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, amicul nostru Archibald Tănase este şi un vechi şi încercat şofer în traficul infernal din Iaşi. 

Iar în această calitate secundată (sau poate chiar terţiară) a lui, ieri ne-a trasmis câteva consideraţiuni referitoare la ce anume se dezbate în premăria lui Chirica privitor la problemele inacceptabile din zona CUG - Podu Roş. Nu, nu vă aşteptaţi la cine ştie ce propuneri de benzi sau pasarele, că nu despre asta e vorba.

Amicul Archie spune că s-a îngrozit de-a dreptul să vadă că premarele şi subordonaţii lui sunt, la zece zile de la calvarul de acolo, efectiv în fundul gol, nu au absolut nicio idee fie ea bună sau rea, şi că, din ce vedem acuma noi dinafară, pare că pe deasupra îi şi doare direct în fund de problemele de acolo.

Astfel cum să-ţi expolici că ei, la atâta timp, şi încă fără studenţi în oraş, abia iau în calcul să sune la CTP ca să mai bage tramvaie, apoi vorbesc de parcări etajate şi străzi suplimentare, de parcă ar fi vorba de rezolvat problema peste 10 ani, nu ceva urgent. Ce mai: oamenii sunt în curul gol, nişte habarnişti inconştienţi care abia aşteaptă seara ca să se ducă la club, şi-n rest îi doare-n cot de tot.

A, că uitam: cică în plus toţi aşteaptă cifrele pandemice să crească odată mai tare, ca să închidă odată gura la toţi cei ce fac scandal în online cu traficul din zonă. Deci: hai Covidu’!

Veşti noi şi despre taberele din partidoiul ieşean: se aşteaptă lupte de toamnă

Poate că nu auziţi, dar să ştiţi că se întâmplă chestii şi la partidoiul ieşean, stimaţi telespectatori. Nu ştim dacă tabăra lui Mariusică de la muniţip se aştepta la asta, dar adversarii din partid pare că au strâns răndurile şi s-au organizat olecuţă, prin ceva împărţiri de dregătorii interne.

De-un par egzamplu, nea Măricel, şeful de la judeţ, şi l-a făcut vice pe Cristian Stanciu, om considerat de unii cheie în arhitectura de putere din filială, chiar dacă el nu a fost niciodată la vârf. Apoi, pe lupii tineri Cruceanu şi Balanişcu nea Măricel şi i-a tras aproape, pe unul ungându-l şef la tineret, pe altul şef al ligii premarilor şi conţilierilor din comune.

Dar nici tabăra lui Mariusică nu stă cu mâinile în sân. După aducerea lui Blăjuţ, cu scopul de a consolida flancul din municipiu, atacul se orientează acuma spre judeţ. De aceea Măricel a simţit nevoia să se regrupeze, iar numirile lupilor tineri tocmai asta arată, că a pierdut la municipiu şi şi-a adus haita la judeţ. Se spune că grupul de municipiu ar fi pregătit chiar şi un înlocuitor pentru Măricel. Despre cine este şi ce mănâncă acesta dimineaţa, la prânz şi seara, într-un alt puls. Puţintică răbdare!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iluzii guvernamentale

Lucian DÎRDALA

Iluzii guvernamentale

Aparent, desemnarea domnului Cioloş a fost un gest politic inutil, de natură a consuma în zadar timp şi energie. În realitate, ea a avut rolul de a oferi partidelor din fostul arc guvernamental ceva mai mult timp de gândire şi, în special pentru PNL, de decantare a opţiunilor pe termen mediu.

Filmuletul zilei

opinii

Un model discret, iradiant...

Florin CÎNTIC

Un model discret, iradiant...

Zilele trecute l-am sărbătorit pe Alexandru Zub la Mănăstirea Văratic, loc de reflecţie şi ospitalitate pentru multe figuri emblematice ale culturii noastre contemporane. Cum Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei, face pentru marele istoric mai mult decât Academia şi autorităţile locale la un loc, aş vrea, ca modestă reverenţă, să readuc în faţa cititorilor un text revelator pentru efigia lui Al. Zub, model cultural şi uman pentru mulţi dintre noi, un partener de dialog exemplar, ieri şi azi.

Serafima

Radu PĂRPĂUȚĂ

Serafima

Serafima nu amintea deloc în înfăţişare de un serafim. Nu ştiu la ce s-o fi gândit maică-sa, când i-a dat acest nume - Serafima, poate originea ei basarabenească s-o fi condus spre acest nume, căci numele se întâlneşte la ruşi. Nu găsesc decât explicaţia că, nu-i aşa, orice gâscă îşi visează puii lebede. 

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Alex VASILIU

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Tinerii participanţi la Concursul de cânt vocal organizat la Paris în paralel cu festivalul Rencontres Internationales Georges Enesco au avut de demonstrat pregătirea în trei domenii muzicale: aria de operă clasică sau romantică, aria sau liedul modern şi liedul compus de George Enescu. Sunt experienţe muzicale ce le-au deschis deja, unora, calea spre scenele de spectacol, de recital, având în vedere cerinţele teatrelor lirice şi oportunităţile înregistrării pe disc a unor programe inedite. 

pulspulspuls

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Vorbeam ieri aicea despre cum de s-a făcut şi s-au aranjat cărţile politicii încât dipotata Monika de la Iaşi a luat faţa în partid, la nominalizarea ca menistru al digitalizării, unora mai bine înfipţi ca ea pe lângă şefi. 

Caricatura zilei

Suspiciune...

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.