Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

E loc de-o minune în Copou?

GALERIE
@@@platini-bancu-poli-craiova3
  • @@@platini-bancu-poli-craiova3
- +

 

Politehnica Iaşi întâlneşte astăzi, de la ora 20:30, pe CSU Craiova, în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal. Gazdele au un singur punct în cinci meciuri disputate în acest an în timp ce oltenii se bat la titlu

 

Politehnica Iaşi încearcă astăzi, în Copou, de la ora 20:30, marea cu degetul. Formaţia ieşeană vrea să învingă puternica formaţie craioveană CSU şi să se califice în semifinalele Cupei României la fotbal.

Gazdele au recunoscut că un succes ar echivala cu o surpriză, avantajul terenului propriu nefiind suficient pentru a şterge decalajul consistent valoric dintre cele două formaţii. De altfel, acest lucru a fost vizibil şi în confruntarea din campionat din acest an, în care oltenii s-au impus la scor, tot pe “Emil Alexandrescu”, cu 5-2. Poli a încercat să ia ca reper partea ceva mai plină a paharului din disputa amintită, actul secund, care a fost egal, 2-2, în conferinţa de presă organizată ieri. “După o primă repriză în care am primit trei goluri în urma unor greşeli mari, am avut o revenire frumoasă, am înscris goluri frumoase. Vom încerca să repetăm jocul din acea perioadă”, a declarat antrenorul Politehnicii, Mircea Rednic. Acesta s-a arătat încrezător că echipa lui poate furniza surpriza: “La experienţa mea, ştiu că nu există favorită, pot apărea multe surprize. Am păţit-o eu la Dinamo, cu Csikszereda, a păţit-o Viitorul anul ăsta. Craiova e cea mai în formă echipă, are un lot bun, jucători buni şi un moral foarte bun. Va fi un meci greu, vom încerca să facem o surpriză, să nu fim doar o prezenţă în acest meci. Ar fi o performanţă să ne calificăm în semifinale, chiar dacă obiectivul principal e salvarea de la retrogradare”. Tehnicianul, care a anunţat că şefii clubului au promis jucătorilor o primă “frumuşică” de calificare, s-a referit şi la politica de efectiv: “Mihalache şi Bădic sunt accidentaţi, alţi jucători au uşoare probleme. Nu voi menaja pe nimeni. Vor intra cei care vor fi sută la sută. Vor fi şi surprize”.

Rednic a venit la conferinţa de ieri însoţit de portarul Denis Rusu. “Ca să vedeţi că avem portar, pentru că la meciul precedent nu am avut” a glumit antrenorul. Rusu a anunţat că îşi doreşte ca în partida de azi să reuşească să nu primească gol, după ce defensiva lui Poli a fost străpunsă la toate cele cinci meciuri din acest an. Portarul basarabean crede în calificare: “Va fi un meci foarte greu, cu o echipă foarte bună. Totuşi, avem şansa noastră dacă vom face un meci mare”.

Oltenii au şi ei probleme de efectiv. Ivan, Ivanov şi Bălaşa sunt anunţati accidentaţi, iar prezenţa lui Bărbuţ pe teren este incertă. Meciul va fi arbitrat de Andrei Chivulete (la centru), Ciprian Dan şi Mihai Marica.

foto:Adrian CUBA // Agerpres

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri