Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

E mai ieftin și mai puțin stresant să duci tu coletul în străinătate decât să-l trimiți prin Poștă

GALERIE
colete posta
  • colete posta
- +

Un ieșean a ajuns la concluzia că ar fi cheltuit mai puțini bani și ar fi scăpat cu mult mai puțin stres dacă s-ar fi urcat el într-un avion să le ducă prietenilor daruri de sărbători. El a povestit prin ce a trecut pentru a pune două colete la Poștă.

Prima greutate întâmpinată a fost găsirea unor cutii potrivite. După ce a făcut rost de cutii, a încercat să găsească folie cu bule pentru protejarea obiectelor din interior. Nu a avut succes. La Poștă nu au, la magazinele de bricolaj se găseau doar folii pentru parchet, la centrele de fotocopiere erau doar plicuri cu bule. A găsit alte formule pentru împachetat. Apoi s-a chinuit două ore că învelească cele două cutii. Știa din experiențele anterioare că acestea trebuie obligatoriu învelite în hârtie. După ce a pregătit pachetele, sigilându-le și scriind adresele, a ajuns la Poștă.

Doar două angajate încercau să facă față șirurilor de zeci de persoane, apoi una dintre ele a închis ghișeul pentru că se făcea schimbul de tură. Unii oameni de la cozi au renunțat și au făcut cale întoarsă. Ieșeanului i s-au înmânat două formulare. A completat fiecare rubrică conștiincios, iar când într-un final i-a venit rândul la ghișeu, a aflat că este "prost".

"Mi-a spus pur și simplu că sunt prost, că nu știu să completez niște hârtii. Eram uimit și nu înțelegeam ce greșisem. Nu trebuia să completez rubricile cu valoarea obiectelor. Eu am vrut să declar tot ce am, să nu fie probleme, erau câmpuri de completat, alte indicații nu erau. Și totuși mi s-a spus că m-am prostit", a povestit bărbatul.

A completat alte formulare, apoi a fost certat pentru modul în care a ambalat coletele.

"Ce e cu sfoara asta"?

"Ce să fie"?

"Chiar nu știți să ambalați niște cutii? Le trimiteți în străinătate, nu la Botoșani! Doar atâta scotch ați pus? Să mai scrieți încă o dată adresele pe spate, că pe față acoperim urâțeniile astea"!

"Angajata a rupt sforile care erau bine legate, bineînțeles că a rupt și hârtia pe la colțuri, apoi a învelit în scotch lat coletele, mirându-se de cât de neștiutor sunt eu. De curiozitate, când am scăpat de la Poștă, m-am uitat pe site să văd dacă se precizează cum trebuie trimise pachetele, dacă există un regulament. Există. Și nu este specificat faptul că nu ai voie să le legi cu sfoară, că trebuie mult sau puțin scotch, că trebuie să fie frumos sau urât", a povestit ieșeanul.

După două ore, problemele mari fuseseră rezolvate. Și s-a trecut la calcularea tarifelor pentru transport. Pachetele au fost trimise normal, neprioritare, deși din experiența anilor trecuți, ieșeanul știa că nu e o idee foarte bună. L-a ajuns în jur de 200 de lei, deși conținutul era de o valoare mai mică, iar gramajul nu depășea 1 kilogram în total pentru ambele colete.

"Cu 200 de lei găsesc bilet dus-întors la o companie low-cost și duc pachetele personal, fiind convins că ajung repede și întregi la destinație. Anul trecut, în loc de 5 zile cât ar fi trebuit să facă pe drum cadoul, a făcut vreo două săptămâni. Scuze, cauze se găsesc mereu pentru întârzieri - viscol, probleme tehnice etc. Îmi asum riscurile, dacă găsesc și eu înțelegere la Poștă. Nu lucrez la fabrica lui Moș Crăciun. Iar conducerea să ia măsuri, dacă sunt prea puțini angajați care nu mai fac față la serviciu. Să mai facă angajari, să mai reducă din birocrație, să treacă în acest secol", a precizat ieșeanul.

O altă ieșeancă în vârstă care aștepta la rând să cumpere timbre pentu felicitări a spus că așa se pierde o frumoasă tradiție.

"E mai ușor să trimiți un mesaj pe telefon sau pe internet și măcar nu mai pierzi atâta timp ca să iei timbre pentru felicitări. Păcat că se pierde tradiția frumoasă a urărilor scrise în mod clasic, dar trebuie să ne adaptăm vremurilor noastre, iar Poșta a rămas mult în urmă", a spus, dezamăgită, femeia care avea peste 70 de ani.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri