E necesar câte un biblioraft de avize pentru fiecare lingură de asfalt
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 16.05.2021

E necesar câte un biblioraft de avize pentru fiecare lingură de asfalt

GALERIE
babliuc
  • babliuc
- +

Sorin Babliuc măsoară în luni de zile completarea documentaţiei necesare modernizării câtorva kilometri de drum.

Sorin Babliuc, noul director al DJADP, a moştenit de la predecesorul său un şir de peste 20 de bibliorafturi, galbene şi verzi, frumos aliniate şi burduşite cu avize, aprobări, informări şi studii. Fiecare dosar de acest fel se referă la câte un drum, respectiv la segmentul de câţiva kilometri (în medie) care urmează să fie modernizat conform planului de lucrări aprobat pentru acest an.

„Ne omoară avi­zele!“, a explodat Babliuc, deschizând biblioraftul cu eticheta „246“ - drumul judeţean 246, limita jud. Vaslui-Scânteia-Ipatele-Ţibăneşti-Dagâţa - şi arătând o cerere expediată celor de la Transgaz pe 10 februarie şi returnată abia săptămâna trecută, pe 5 iulie.

„E valabil pentru orice drum“, a adăugat el.

Cei de la Transgaz motivează însă că elibe­rarea unui aviz se face în termen legal (maximum 30 de zile), dar că ar putea să ia mai mult timp dacă societatea care asigură transportul gazelor naturale consideră că documentaţia pe baza căreia se solicită avizul e incompletă sau conţine o eroare, ori dacă sunt necesare măsurători la faţa locului.

Avizele de la E.ON vin mai repede, mai puţin în cazul în care se cere un studiu de coexistenţă - necesar mai tot timpul, pentru că sunt rare cazurile în care să nu fie stâlpi pe marginea drumului şi să nu existe linii electrificate care să-l traverseze.

Noul şef al Direcţiei Drumurilor Judeţene e convins că săptămâna aceasta va primi avizul E.ON pentru segmentul Budeşti-Hadâmbu, dar la fel de con­vins era şi predecesorul său, Daniel Achiţei, săptămâna trecută.

Lucrările la cei 2 kilometri de drum Tomeşti-Păun se vor încheia în august, dar Sorin Babliuc s-a arătat de­zamăgit că o avarie apărută săptămâna trecută la reţeaua de canalizare a fost remediată abia ieri, astfel că nu a putut începe turnarea ultimului strat de asfalt (cele de uzură).

Din partea ApaVital, purtătorul de cuvânt a explicat că a fost nevoie de confecţionarea unor piese de schimb, acesta fiind motivul remedierii relativ târzii, la patru zile de la anunţarea avariei. 

În fine, începerea lucrărilor la drumul care va lega Bârnova de Iaşi încă aşteaptă avizul de la Mediu. Pentru eliberarea acestui aviz, este necesar acordul Gărzii Forestiere de la Suceava, care nu s-a mulţumit cu cererea (oficializată în şedinţa CJ de săptămâna trecută) trimisă pe e-mail şi fax şi a cerut hârtia în original.

„În două-trei zile primesc acordul lor şi-l duc la Mediu, iar cel târziu luni aş avea dosarul complet şi pot să cer autorizaţia de construcţie“, s-a arătat optimist directorul DJADP.

Rămâne însă hăţişul birocratic care trebuie străbătut de fiecare dată când se impune repararea fie şi numai a unui kilometru de drum.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.