Ea este doamna subprefect de Iaşi. S-a despărţit de soţ ca să îşi păstreze funcţia!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Ea este doamna subprefect de Iaşi. S-a despărţit de soţ ca să îşi păstreze funcţia!

GALERIE
subprefect Valentina Iosub
 • subprefect Valentina Iosub
- +

Valentina Iosub ocupă funcţia de secretar al CL Tătăruşi din anul 1993. Ea este fosta soţie a primarului comunei, Costel Iosub, de care s-a despărţit oficial în 2001, la câteva luni după apariţia Legii administraţiei locale. Legea interzice relaţiile de rudenie de gradul I între ocupanţii funcţiilor de primar, viceprimar şi secretar al aceleiaşi localităţi. Când va fi pusă efectiv în fuhncţie?

Revenit azi din concediu, prefectul Marian Şerbescu găseşte un alt ajutor la Casa Pătrată. Prin hotărârea Guvernului României nr. 552/04.08.2017, Bogdan-Răzvan Abălaşi a fost eliberat din funcţie şi înlocuit cu Valentina Iosub. „Am format timp de peste cinci ani o adevărată echipã cu bunul meu prieten Bogdan, care şi-a îndeplinit cu un desăvârşit profesionalism atribuţiile încredinţate“, a scris prefectul pe pagina sa de Facebook, mulţumindu-i lui Abălaşi „pentru felul în care a reprezentat Guvernul la nivelul judeţului Iaşi“. Mesajul prefectului este în acelaşi timp unul de întâmpinare a primei femei în funcţia de subprefect al judeţului Iaşi: „Sunt încredinţat că vasta sa experienţă ca secretar al Consiliului Local Tătăruşi, una dintre comunele noastre model, va fi pusă cu aceeaşi dăruire în slujba tuturor cetăţenilor judeţului prin activitatea pe care o va desfăşura în cadrul instituţiei noastre“. 

Valentina Iosub ocupă funcţia de secretar al CL Tătăruşi din anul 1993. Ea este fosta soţie a primarului comunei, Costel Iosub, de care s-a despărţit oficial în 2001, la câteva luni după apariţia Legii administraţiei locale. Legea interzice relaţiile de rudenie de gradul I între ocupanţii funcţiilor de primar, viceprimar şi secretar al aceleiaşi localităţi. Numită în plină perioadă a vacanţelor, nu se ştie când anume va prelua oficial mandatul la Prefectură. Surse de la Casa Pătrată susţin că procedura de urmat într-o asemenea schimbare poate să dureze şi o lună.  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (I)

Lucian DÎRDALA

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (I)

Dacă Moscova doreşte un cadru bilateral de discuţii cu SUA, prin care să-şi etaleze statutul de mare putere, este bine să îl aibă: orice ţâfnă occidentală este, în acest moment, contraproductivă.

Filmuletul zilei

opinii

Ziua Culturii Naţionale Underground

Florin CÎNTIC

Ziua Culturii Naţionale Underground

15 ianuarie a intrat deja în imaginarul colectiv ca o zi fastă! Dar ce-ar fi să sărbătorim şi ziua de 14 ianuarie, ziua de naştere, acum 75 de ani, a lui Luca Piţu, un eseist erudit şi muşcător, unul dintre corifeii culturii alternative, neoficiale, underground. El, care a fost în timpul dictaturii mentorul „Grupului de la Iaşi”, cred că ar binemerita o reverenţă postumă chiar în aceste zile cu focuri de artificii culturale. Iată, deci, ce scriam, sub titlul „Minus Eminescu”, cu şapte ani în urmă, la plecarea sa, într-o zi de iunie care devansa şi ea o comemorare eminesciană:

Legaţi de glie (II)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Legaţi de glie (II)

Relatam în prima parte a articolului toate încercările mele nereuşite de a obţine detaşarea în învăţământ dintr-un judeţ în altul, din judeţul Bacău în judeţul Iaşi, pe vremea Împuşcatului. Eram ca „legaţi de glie” de legi ceauşiste, ca şi robii de pe vremea ceea, când vrabia mălai Viteazul. Aşa că până la urmă am venit cum se spunea într-un scheci COPILĂ, o dulce copilă, adică C-O PILĂ. 

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (I)

Alex VASILIU

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (I)

Între coperți de albume publicate de-a lungul deceniilor în România și în Franța, în coperți de volume cuprinzând evocări și texte scrise la anii tinereții, în spațiile generoase ale expozițiilor devenite subit neîncăpătoare pentru imensitatea peisajelor, pentru geometria variabilă a liniilor și formelor naturale adăpostite în memoria peliculei, în obiectele-fragmente de artă meșteșugite spre finalul secolului al XIX-lea și începutul secolului următor, se ascund fărâme din povestea fascinantă a lui Dan Eremia Grigorescu.

pulspulspuls

Iacătă-l pe cel mai supărat ales al partidoiului de la Iaşi: i-au luat boii de la bicicletă!

Iacătă-l pe cel mai supărat ales al partidoiului de la Iaşi: i-au luat boii de la bicicletă!

Unul dintre cei mai nemulţumiţi aleşi locali de la partidoi faţă de ultimele numiri sau avansări din filială cică ar fi, aşa este, aţi ghicit: conţilierul Mugurel, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ciucă și plagiatul

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X