Ecaterina Andronescu: Voi relua ideea ca olimpicii să facă a doua facultate gratis
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ecaterina Andronescu: Voi relua ideea ca olimpicii să facă a doua facultate gratis

GALERIE
ecaterina andronescu
  • ecaterina andronescu
- +

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a spus, cu ocazia deschiderii târgului de oferte educaţionale şi joburi Polifest, că va relua ideea ca olimpicii să facă a doua facultate gratuit, dând exemplul unuia dintre tinerii medaliaţi cu aur la olimpiada de matematică, student în anul patru la medicină şi în anul întâi la chimie, care trebuie să plătească 4.000 de lei pe an.

"Am luat decizia de a avea o bursă de merit, ceea ce în Politehnică înseamnă 1.200 de lei pe lună. Şi să găsim formula pentru el ca să-şi poată plăti taxa, pentru că legea spune că a doua facultate se face cu taxă. Atunci noi trebuie să compensăm cu resursele proprii taxa pe care o are de plătit. Voi relua ideea ca olimpicii să facă a doua facultate gratis", a declarat senatorul Ecaterina Andronescu, la premierea olimpicilor, în deschiderea târgului de oferte educaţionale şi joburi Polifest. Tânărul în cauză, Alexandru Adrian Bratei, este student în anul IV la Facultatea de Medicină Generală şi în anul I la Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor, specizarea inginerie chimică.

"Chimia a fost întotdeauna o pasiune de-a mea. În aceşti trei ani, cât am fost la medicină, nu am putut să mă bucur de această disciplină, aşa că am concuzionat că acum, fiind în anul patru, este timpul să-i acord atenţia cuvenită. La mine, la medicină, primii trei ani sunt pe program normal, cursuri, lucrări practice, laboratoare şi toate acestea. Însă din anul patru deja intrăm pe stagii, acestea implică în fiecare dimineaţă pe o anumită secţie să facem lucrări practice şi apoi curs. Însă, fiind pe secţie de spital, am reuşit cu ajutorul domnilor profesori de acolo, să pot să recuperez în gărzi aceste ore. În acest fel, îmbinând cele două facultăţi, am putut să repartizez timpul pentru fiecare. Şi în acest fel, ziua vin la inginerie chimică şi noaptea mă duc la medicină în spital, în gărzi", a spus tânărul.

El a adăugat că îşi doreşte să ajungă profesor universitar şi medic chirurg urolog.

"Mă văd fiind profesor universitar, acesta este sopul meu, profesor în biochimie. Da, mă văd profesor universitar şi aici, la Politehnică, şi la medicină. Voi fi şi doctor şi profesor, timpul îmi permite. După ce termin facultatea fac şi rezidenţiatul pe urologie, domeniul chirugical, apoi fac doctorat şi tot ce este nevoie să ajung profesor. Timpul îmi ajunge, somn bifazic, trei cu trei ore", mai spune studentul.

Între timp, şi-a adus şi fratele de la Constanţa ca să-l pregătească pentru olimipade.

"Mă ocup de fratele meu. Aş vrea să evolueze chiar mai bine decât mine. Îl pregătesc pentru olimpiadă, matematică şi chimie, acum este clasa a IX-a. L-am adus de la Constanţa, lucrez intensiv cu el. Poate chiar va deveni profesor. În afară de învăţat şi muncă, în timpul liber , fac sală pentru sănătate, am scris poezii când eram în liceu, îmi place să călătoresc. Poeziile erau despre ceea ce simţeam într-un anumit moment", a mai spus tânărul. El a adăugat că plăteşte pentru a doua facultate, chimia, 4.000 de lei pe an. "Plătesc pentru a doua facultate 4.000 de lei  pe an,  am dat prima tranşă", a precizat studentul.

Alexandru Adrian Bratei a obţinut o medalie de aur la cea de-a XI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică SEEMOUS 2017 (South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students), care s-a desfăşurat în perioada 28 februarie - 5 martie, 2017, în Ohrid, Macedonia.

SEEMOUS este un concurs cu participare internaţională, organizat de către Societatea Matematică din Sud-Estul Europei şi care se adresează studenţilor din primii doi ani de studiu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pandemos

Cătălin ONOFREI

Pandemos

Profitorii şi (de)mobilizaţii.

Filmuletul zilei

opinii

Răul învinge

Briscan ZARA

Răul învinge

Răul învinge aproape de fiecare dată pentru că noi, oamenii, îl supraestimăm. Victoria binelui poate fi cel mult de moment, dar pe termen lung se dovedeşte mereu că răul îşi revendică izbânda înzecit. Şi asta numai din cauza reacţiei noastre, a oamenilor, la spaimă.

Câţi (mai) suntem?

Ciprian IFTIMOAEI

Câţi (mai) suntem?

Un răspuns din perspectiva statisticii oficiale.

Cearta cu istoria. Cazul Octavian Goga

Mihai DORIN

Cearta cu istoria. Cazul Octavian Goga

Mai bine mai târziu decât niciodată, s-a dezvelit la Iaşi, în contextul Centenarului Marii Uniri, un bust al lui Octavian Goga. Corifeii revizionismului progresist au reacţionat nervos. Nu mai este loc pentru ctitorii Marii Uniri şi ai ideii naţionale, dacă nu corespund grilei lor de lectură. Câteva generaţii de români au crescut cu versurile, ideile şi idealurile lui O. Goga, crezând în România şi datorită geniului poetului „patimii noastre”. A venit se pare vremea să curmăm această tradiţie periculoasă şi să-l sacrificăm din nou pe Goga. Comuniştii nu au procedat altfel.

pulspulspuls

Are sau nu Iaşul om ca să-l ungă ministru plin? Madam, aveţi legătura!

Are sau nu Iaşul om ca să-l ungă ministru plin? Madam, aveţi legătura!

Auzim că s-a discutat la vârf în coaliţie, mai ales ieri, ca ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, să fie schimbat din funcţie în urma gafelor, chiar dacă discutabile, din ultima perioadă. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.