anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

Comunicat de Presă

Echipa „Până hăt de carte!” invită ieșenii să doneze calculatoare, laptopuri, tablete și smartphone-uri pentru elevii din mediul rural (P)

GALERIE
FOTO_colectă pentru elevii din mediul rural
 • FOTO_colectă pentru elevii din mediul rural
- +

Echipa proiectului „Până hăt de carte!” derulat de cabinetul parlamentar al senatorului Dan Lungu lansează un apel public către comunitatea ieșeană, pentru a facilita accesul cât mai multor elevi din satele ieșene la cursurile online, în această perioadă în care școlile sunt închise.

Astfel, începând de astăzi, ieșenii sunt invitați să doneze la sediul cabinetului parlamentar calculatoare, laptopuri, tablete și smartphone-uri în stare bună de funcționare sau cu mici defecte, care pot fi repuse în funcțiune de către specialiști IT, voluntari ai proiectului.

Dispozitivele vor fi redirecționate elevilor din comunele Cotnari, Costuleni, Grajduri, Ciortești și Andrieșeni cu ajutorul bibliotecarilor din comunele ieșene cu care membrii echipei au colaborat până în prezent. Prin urmare, aceste donații vor veni în sprijinul școlarilor din mediul rural care, deși trebuie să participe la cursuri susținute online conform recomandările Ministerului, nu au resursele materiale pentru a o face. Conform declarațiilor Ministrului Educației și Cercetării, la momentul actual, potrivit unei estimări, aproximativ 250.000 de elevi din România nu au acces la tehnologie online și nu pot desfășura aceste cursuri.

„Începând din anul 2017 donez, aproape lunar, cu ajutorul comunității ieșene, cărți către biblioteci din comunele județului Iași. Am vizitat până acum aproape 30 de comunități și am stat de vorbă cu bibliotecarii de acolo despre situația școlilor, bibliotecilor și a căminelor culturale. Știu care sunt lipsurile reale și sunt mulți copiii care nu au acces la astfel de echipament tehnic pentru a putea învăța în această perioadă.

Trebuie să venim în sprijinul lor urgent, nu-i mai putem lăsa să piardă săptămâni întregi din programa școlară și să rămână în urmă cu lecțiile. Trebuie să avem grijă de școlarii din mediul rural și să încercăm, după puterile noastre, să mai nivelăm diferențele pe care inegalitatea de șanse le-a săpat, din ce în ce mai adânc, între copiii din orașele mari și copiii - la fel de buni și de talentați - din zonele sărace ale țării”, a declarat senatorul Dan Lungu.

Donațiile pot fi făcute la sediul cabinetului parlamentar ( adresa: str. Grigore Ureche, Bl. Walter Mărăcineanu, Nr. 3., Mezanin, Iași ), iar pentru mai multe detalii, ieșenii pot contacta membrii echipei „Până hăt de carte!” fie la adresa de e-mail: cabinet.senator.danlungu@gmail.com, fie la numărul de telefon: 0725 321 313.
--
Ai un calculator, un laptop, o tabletă sau un smartphone în plus?

Donează-l pentru ca elevii din satele ieșene să poată participa la cursurile online!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

NATO în faţa unei noi extinderi

Lucian DÎRDALA

NATO în faţa unei noi extinderi

Pentru Alianţă, cererile de aderare ale Suediei şi Finlandei sunt uşor de gestionat din perspectiva compatibilităţii. Există însă unele presiuni şi constrângeri de cu totul altă natură.  

opinii

Metamorfozele lui Eugenides

Codrin Liviu CUȚITARU

Metamorfozele lui Eugenides

Deşi unii comentatori vorbesc despre o „moarte” a postmodernismului american - prin revenirea romanului recent la epic, la poveste -, în realitate nu asistăm acum decît la remodelarea vechilor structuri moştenite de la Barth sau Hassan şi la reconsiderarea funcţiilor esenţiale ale ficţiunii. Reabilitarea instrumentarului epic reprezintă contribuţia estetică a „generaţiei următoare”, în interiorul căreia strălucesc deja Jeffrey Eugenides (laureat al Premiului Pulitzer în 2003) şi Jonathan Franzen (distins cu National Book Award în 2001). 

Politica monetară şi inflaţia

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară şi inflaţia

În ultima perioadă se discută foarte mult despre creşterea preţurilor şi reducerea puterii de cumpărare, dar mai puţin despre soluţii şi măsurile ce ar trebui adoptate de autorităţi. Preţurile de consum au crescut în România şîn aprilie?ţ cu 3,7% comparativ cu luna martie 2022, astfel rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2022 comparativ cu luna aprilie 2021 a atins nivelul de 13,8% cel mai ridicat din 2004 când rata inflaţiei a fost 11,9%ş1ţ. 

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Mircea MORARIU

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Nu trebuie să fii un observator din cale afară de atent al vieţii politice interne pentru a băga de seamă că dl. prof.dr. Sorin Cîmpeanu este unul dintre cei mai activi miniştri din guvernul Ciucă. Apare aproape zilnic la câte un post de televiziune cu acoperire naţională (şi, slavă Domnului!avem multe), face mereu anunţuri legate de schimbări în sistemul de învăţământ, în procedurile de evaluare,vrea să se renunţe la teze, schimbă pe nepusă masă structura anului şcolar, cheamă pe neaşteptate studenţii din online în sălile de curs, anunţă că profesorilor le va fi prin lege interzis să îşi mediteze propriii elevi. 

pulspulspuls

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

PULS

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

Pentru că tot am adus ieri vorba de postări lugubre, pomenind-o pe aia a conţilierului premarelui Chirica, musiu fost vice Botez, care făcea apologia rublei ruseşti, iacătă că unii cetitori mai atenţi ca noi ne-au şi probozit olecuţă, pe motiv că nu vedem şi pe alţii, mai importanţi, care bat câmpii prin bălăriile cu ciulini ale facebook-ului cu şi mai multă graţie.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.