Echipa „Până hăt de carte!” invită ieșenii să doneze calculatoare, laptopuri, tablete și smartphone-uri pentru elevii din mediul rural (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Comunicat de Presă

Echipa „Până hăt de carte!” invită ieșenii să doneze calculatoare, laptopuri, tablete și smartphone-uri pentru elevii din mediul rural (P)

GALERIE
FOTO_colectă pentru elevii din mediul rural
  • FOTO_colectă pentru elevii din mediul rural
- +

Echipa proiectului „Până hăt de carte!” derulat de cabinetul parlamentar al senatorului Dan Lungu lansează un apel public către comunitatea ieșeană, pentru a facilita accesul cât mai multor elevi din satele ieșene la cursurile online, în această perioadă în care școlile sunt închise.

Astfel, începând de astăzi, ieșenii sunt invitați să doneze la sediul cabinetului parlamentar calculatoare, laptopuri, tablete și smartphone-uri în stare bună de funcționare sau cu mici defecte, care pot fi repuse în funcțiune de către specialiști IT, voluntari ai proiectului.

Dispozitivele vor fi redirecționate elevilor din comunele Cotnari, Costuleni, Grajduri, Ciortești și Andrieșeni cu ajutorul bibliotecarilor din comunele ieșene cu care membrii echipei au colaborat până în prezent. Prin urmare, aceste donații vor veni în sprijinul școlarilor din mediul rural care, deși trebuie să participe la cursuri susținute online conform recomandările Ministerului, nu au resursele materiale pentru a o face. Conform declarațiilor Ministrului Educației și Cercetării, la momentul actual, potrivit unei estimări, aproximativ 250.000 de elevi din România nu au acces la tehnologie online și nu pot desfășura aceste cursuri.

„Începând din anul 2017 donez, aproape lunar, cu ajutorul comunității ieșene, cărți către biblioteci din comunele județului Iași. Am vizitat până acum aproape 30 de comunități și am stat de vorbă cu bibliotecarii de acolo despre situația școlilor, bibliotecilor și a căminelor culturale. Știu care sunt lipsurile reale și sunt mulți copiii care nu au acces la astfel de echipament tehnic pentru a putea învăța în această perioadă.

Trebuie să venim în sprijinul lor urgent, nu-i mai putem lăsa să piardă săptămâni întregi din programa școlară și să rămână în urmă cu lecțiile. Trebuie să avem grijă de școlarii din mediul rural și să încercăm, după puterile noastre, să mai nivelăm diferențele pe care inegalitatea de șanse le-a săpat, din ce în ce mai adânc, între copiii din orașele mari și copiii - la fel de buni și de talentați - din zonele sărace ale țării”, a declarat senatorul Dan Lungu.

Donațiile pot fi făcute la sediul cabinetului parlamentar ( adresa: str. Grigore Ureche, Bl. Walter Mărăcineanu, Nr. 3., Mezanin, Iași ), iar pentru mai multe detalii, ieșenii pot contacta membrii echipei „Până hăt de carte!” fie la adresa de e-mail: cabinet.senator.danlungu@gmail.com, fie la numărul de telefon: 0725 321 313.
--
Ai un calculator, un laptop, o tabletă sau un smartphone în plus?

Donează-l pentru ca elevii din satele ieșene să poată participa la cursurile online!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.