anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.10.2020

Comunicat de Presă

Echipa „Până hăt de carte!” invită ieșenii să doneze calculatoare, laptopuri, tablete și smartphone-uri pentru elevii din mediul rural (P)

GALERIE
FOTO_colectă pentru elevii din mediul rural
  • FOTO_colectă pentru elevii din mediul rural
- +

Echipa proiectului „Până hăt de carte!” derulat de cabinetul parlamentar al senatorului Dan Lungu lansează un apel public către comunitatea ieșeană, pentru a facilita accesul cât mai multor elevi din satele ieșene la cursurile online, în această perioadă în care școlile sunt închise.

Astfel, începând de astăzi, ieșenii sunt invitați să doneze la sediul cabinetului parlamentar calculatoare, laptopuri, tablete și smartphone-uri în stare bună de funcționare sau cu mici defecte, care pot fi repuse în funcțiune de către specialiști IT, voluntari ai proiectului.

Dispozitivele vor fi redirecționate elevilor din comunele Cotnari, Costuleni, Grajduri, Ciortești și Andrieșeni cu ajutorul bibliotecarilor din comunele ieșene cu care membrii echipei au colaborat până în prezent. Prin urmare, aceste donații vor veni în sprijinul școlarilor din mediul rural care, deși trebuie să participe la cursuri susținute online conform recomandările Ministerului, nu au resursele materiale pentru a o face. Conform declarațiilor Ministrului Educației și Cercetării, la momentul actual, potrivit unei estimări, aproximativ 250.000 de elevi din România nu au acces la tehnologie online și nu pot desfășura aceste cursuri.

„Începând din anul 2017 donez, aproape lunar, cu ajutorul comunității ieșene, cărți către biblioteci din comunele județului Iași. Am vizitat până acum aproape 30 de comunități și am stat de vorbă cu bibliotecarii de acolo despre situația școlilor, bibliotecilor și a căminelor culturale. Știu care sunt lipsurile reale și sunt mulți copiii care nu au acces la astfel de echipament tehnic pentru a putea învăța în această perioadă.

Trebuie să venim în sprijinul lor urgent, nu-i mai putem lăsa să piardă săptămâni întregi din programa școlară și să rămână în urmă cu lecțiile. Trebuie să avem grijă de școlarii din mediul rural și să încercăm, după puterile noastre, să mai nivelăm diferențele pe care inegalitatea de șanse le-a săpat, din ce în ce mai adânc, între copiii din orașele mari și copiii - la fel de buni și de talentați - din zonele sărace ale țării”, a declarat senatorul Dan Lungu.

Donațiile pot fi făcute la sediul cabinetului parlamentar ( adresa: str. Grigore Ureche, Bl. Walter Mărăcineanu, Nr. 3., Mezanin, Iași ), iar pentru mai multe detalii, ieșenii pot contacta membrii echipei „Până hăt de carte!” fie la adresa de e-mail: cabinet.senator.danlungu@gmail.com, fie la numărul de telefon: 0725 321 313.
--
Ai un calculator, un laptop, o tabletă sau un smartphone în plus?

Donează-l pentru ca elevii din satele ieșene să poată participa la cursurile online!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Viitor incert pentru Conferinţa privind Viitorul Europei

Lucian DÎRDALA

Viitor incert pentru Conferinţa privind Viitorul Europei

A sosit, poate, momentul ca liderii UE să caute o personalitate din afara clasei politice: există, în Vest şi în Est, oameni de cultură care reflectează asupra unităţii Europei şi care, dacă ar fi bine completaţi de politicieni şi specialişti, ar putea insufla mai multă energie civică acestui forum ce se doreşte a fi şi un exerciţiu de democraţie participativă.

Filmuletul zilei

opinii

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

Ce va urma

Radu PĂRPĂUȚĂ

Ce va urma

Ce se va întâmpla cu strada mea, numită oficial a Bisericii, dar pe care tomeştenii nu o numesc nicicum? Nu ştiu cum se numeşte strada mai sus, dar pe această şosea se ajunge la Păun şi de aici se intră în drumul Iaşilor care vine dinspre sud. 

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

pulspulspuls

Să râdem cu Peni Hill

Să râdem cu Peni Hill

Tare ridicol mai e şi Peni Hill ăsta, băi frate... Deci, fiţi atenţi aicea: după ce s-a testat şi a aflat că are Covid, omul s-a retras la izolare în vila copilului, şi, din câte ne spun sursele noastre, zice-se că omul s-a c*%$& pe el de frică, nu alta, tremurând ca varga lângă ăla micu’ de acasă. 

Caricatura zilei

Arheologi

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.