anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Echipa Cozet - Fănică de la Iaşi a dat chix la Bucureşti

GALERIE
puls
 • puls
- +

Mare surpriză pentru mulţi în acest uichend, stimaţi telespectatori, după ce s-a aflat că sforăreasa Cozet de la Usereul ieşean a ratat un loc în conducerea de partid la nivel naţional, la alegerile de sâmbătă, dar că, surpriza surprizelor, a prins un loc acolo taman dipotata de Iaşi Monica, de la PLUS. 

Şi asta, atenţie mare stimaţi telespectatori fani sau duşmani USR, în condiţiile în care Cozet şi mâna ei dreaptă şi păroasă, junele ex-subprefect Fănică, şeful de filială în scripte, au tras sfori şi curmeie aici la Iaşi încât la alegeri să participe din partea filialei judeţene mult mai mulţi userişti, nu plusişti.

Ce s-a întâmplat aşadar, şi cum de s-a ajuns la o astfel de surpriză în condiţiile date? L-am întrebat pe amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică, iar acesta, după ce a dat mai multe telefoane pe la capitală, are o explicaţiune mai mult decât mulţumitoare. Daţi aşadar foaia mai departe şi cetiţi-o în pulsuleţul următor!

Iacătă cum lucrează statu’ paralel de la Usereul ieşean!

În primul rând, haideţi să lămurim motivul pentru care madam Cozet de la Iaşi, aflată pe lista lui Barna ca propunere - votul fiind de tip uninominal pe liste - nu a mai prins loc în beroul naţional, forul de conducere al partidului! Înainte de vot, cică reprezentanţii filialelor au negociat între ei susţineri încrucişate, aşa încât să poată cumva căpăta unii mai influenţi asigurări că nu rămân pe dinafară.

Ceva însă s-a întâmplat, zice amicul Archie, şi Cozet ar fi fost prinsă trişând. În sensul că a negociat cu unii lideri că le acordă votul delegaţiei de la Iaşi, primind în schimb şi ea susţinere, dar la un control verbal încrucişat respectivii şi-au dat seama că Cozet i-ar fi păcălit: voia să le ia votul, dar ea să nu dea la schimb. Drept pentru care scandalul cică a ajuns mai sus, iar madama de la Iaşi a primit vot de blam inclusiv de la şefi, şi din 24 de poziţii pe lista lui Barna ea a prins locul 19. Adică aproape de coadă, în condiţiile în care numai primii 14 au fost admişi în conducere.

Totuşi, ca Iaşul să nu rămână nereprezentat, având în vedere că vorbim de o filială mare, cică useriştii au fost de acord s-o salte pe dipotata de Iaşi Monica Berescu, chiar dacă ea era din trupa plusiştilor. Ce va însemna asta pentru aranjamentele de putere de la Iaşi? Haideţi să vorbim despre asta în episodul viitor! Nu de alta, dar să treacă mai întâi moţiunea de azi. Amicii ştiu ei de ce...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.