Echipamente de unică folosință folosite în industria alimentară (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 27.10.2021

Advertorial

Echipamente de unică folosință folosite în industria alimentară (P)

GALERIE
Combinezoane protectie
  • Combinezoane protectie
- +

La ora actuală, dată fiind situația specială în care ne aflăm, normele sanitare aflate în vigoare sunt mult mai drastice atunci când vine vorba despre măsurile de igienă. Industria alimentară este una în care acestea trebuie aplicate cu strictețe, și printre aceste reguli se află și cele care menționează că este nevoie de purtarea de echipament special de protecție, de unică folosință. Avem, așadar, o listă cu echipamentele de unică folosință utilizate în industria alimentară.

Combinezoane de protecție

Cu siguranță nu putem să uităm să trecem pe listă combinezoane protectie, care au rolul de a proteja atât alimentele, dar și personalul care le manevrează. Acestea mai trebuie completate cu acoperitori pantofi și acoperitori cap sau păr.

Mănuși speciale

În industria alimentară, mânuirea echipamentelor de lucru, dar și a alimentelor se face doar dacă se poartă mănuși de protecție. De regulă, acestea sunt fabricate din cauciuc, latex și sunt astfel confecționate încât respectă toate normele de igienă și de protecție. Aceste mănușiau rolul nu doar de a proteja mâinile personalului de a intra în contact cu anumite substanțe care îi pot afecta starea de sănătate, dar se referă și la protecția alimentelor. 
Mănușile de protecție sunt cu atât mai importante și obligatoriu de purtat cu cât personalul prezintă răni la mâini. De asemenea, au capacitatea de a îmbunătăți aderența la alimentele sau obiectelor care sunt manipulate.

Măști de protecție

Chiar și fără ca noul coronavirus să fi îngenunchiat întreaga planetă, așa cum a făcut-o, cei care lucrau în industria alimentară erau nevoiți să lucreze folosind măști de protecție, care avea un dublu rol. Astfel, era vorba de a filtra în mod eficient particulele din aertul respirat, și nici alimentele nu erau contaminate cu bacteriile sau microbii eliminați de lucrători. Evident, era și este important ca acestea să fie purtate în mod corect. 

Halate de unică folosință

La fel ca și mănușile de unică folosință, halatele îndeplinesc un dublu scop, de a proteja atât îmbrăcămintea lucrătorilor, dar și a se evita contaminarea alimentelor cu bacteriile sau microbii care se află pe piesele vestimentare ale angajaților.

Cotiere

Se mai numesc și acoperitoare sau apărătoare de mâneci, și au același dublu rol de protecție ca și halatele de unică folosință. Sunt folosite pentru a crea un fel de strat de protecție suplimentar pentru acei angajați care folosesc anumite echipamente în care hainele lor s-ar putea agăța și s-ar produce adevărate tragedii. 

Șorțuri de protecție

Sunt indicate să fie folosite de anumiți lucrători care au obiecte de activitate manipularea unor alimente sensibile, cum este de exemplu carnea crudă. Astfel de șorțuri sunt purtate de cei care lucrează în măcelării, bucătăriii profesioniste sau abatoare. De regulă la fabricarea lor se folosesc materiale speciale, cum ar PVC sau polietilenă.
După cum observi, este obligatoriu ca în industria alimentară să fie purtate toate aceste echipamente de protecție, care protejează nu numai lucrătorii de aici, dar și material primă, de a intra în contact cu anumiți microbi, germeni sau bacterii care ar putea afecta starea de sănătate a celor care consumă respectivele alimente.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Şcoala în pătrăţele

Ioan Alexandru TOFAN

Şcoala în pătrăţele

Nu ştim să facem ore online sau să folosim calculatorul în şcoală, altfel decât ca pe un telefon mai mare. Putem învăţa, ce-i drept, dar asta cere timp. Dar putem, între timp, să încercăm să preţuim mai mult şcoala, iar apoi, cred, învăţământul online nu ar mai fi o problemă.

Filmuletul zilei

opinii

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Florin CÎNTIC

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Într-o tăcere asurzitoare, a trecut complet neobservată aniversarea celor o sută de ani de la naşterea ultimului Suveran al României. Între timp, s-a fâsâit şi cel mai mare miracol postdecembrist - transformarea haimanalelor securiste ale anilor 90 din detractori mizerabili ai monarhiei în propagandişti excitaţi care-şi smulgeau părul din cap şi îmbăloşau catafalcul regal cu elogiile lor false, în urmă cu patru ani. Dar de asta există arhivişti: să ne ajute să nu uităm! 

Era odată...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Era odată...

Şi iernile parcă erau mai ierni pe vremea aceea! Ori poate să mă fi prea moşnegit eu şi să văd binele numai în trecut? Nu ştiu copil să nu fi mers cu uratul sau cu colindatul, că pe atunci ne lăsau părinţii, nu se temeau că o să păţim nu ştiu ce chestii nasoale şi nu ne dădeau o sută de lei sau de euro numai să stăm cuminţi acasă; şi răsuna tot satul pe atuncea de hăăăi-hăi, de pristandaua la muzicuţă, de zornăitul salbelor cu clopoţei ale mascaţilor sau de mugetul buhaiului (oare ştiţi ce-i acela „buhai” sau vă trebuie şi pentru asta o expoziţie etnografică?), cum nu găsiţi voi pe internet oricât aţi căuta.

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Alex VASILIU

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Scriind în săptămânile trecute despre dirijorii Cristian Mandeal şi Ion Baciu, am selectat din comentariile concertelor orchestrei Filarmonicii ieşene, publicate de Liliana Gherman în revista „Cronica” din 1966 până în 1995. Erau analize de natură publicistică, spre înţelesul cititorului aflat pe o treaptă superioară a perceperii, a plăcerii în domeniul artei sunetelor cultivate, dornic să înţeleagă mai mult, să-şi pună în relaţie impresiile formate în sala de concert cu impresiile cronicarului. 

pulspulspuls

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Ei bine, dragi cetitori, nu ştim dacă aţi găsit până acum timp ca să aruncaţi un ochi pe trecutul sau prezentul celor care sunt prezentaţi ca fiind oamenii lui Dragnea în târg, dar iote că noi am găsit oleacă de vreme şi, din ce-am aflat, ne-am pus deja mâinile-n cap când am văzut cam ce se prezintă pe piaţă, de către unii, ca fiind alternativa post-pandemică pentru votanţii PSD. 

Caricatura zilei

Cum să te prezinți corect la ANAF

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.