Echipamente medicale de 426.000 lei vor ajunge la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Echipamente medicale de 426.000 lei vor ajunge la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”

GALERIE
spital oblu
  • spital oblu
- +

Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”, Iași a primit în cadrul unui proiect guvernamental echipamente de tehnica medicală. Proiectul este inițiat de Ministerul Sănătății și privește Reforma Sectorului Sanitar – Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar. Valoarea totală a proiectului este de 250 milioane de euro și se derulează prin intermediul unui împrumut primit de minister de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD). 

Scopul proiectului este raţionalizarea reţelei de furnizare de servicii de asistenţă medicală prin asigurarea de echipamente, lucrări, servicii de consultanţă şi instruire în spitalele regionale de urgenţă, spitalele judeţene şi spitalele locale. Se urmărește  îmbunătăţirea serviciilor medicale, inclusiv săli de operaţie, unităţi de terapie intensivă, unităţi pentru arşi, unităţi de radioterapie, servicii de urgenţă (inclusiv sisteme de telemedicină de urgenţă) şi servicii de diagnostic (imagistică medicală);

Au fost primite echipamente de monitorizare (6 monitoare complexe tip EKG iM70 în valoare de 144.845 lei și 10 monitoare complexe tip EKG iM60 în valoare de 69.784 lei, 1 stație centrală de monitorizare în valoare de 8.091 lei și un monitor pentru triaj în valoare de 13.342 lei), echipamente de ultrasonografie (1 Ecograf Doppler în valoare de 67.865 lei) și echipamente de ventilație (3 ventilatoare pentru camera de resuscitare în valoare de 122.591 lei).

Valoarea totală a echipamentelor primite de Spitalul „Nicolae Oblu” este de 426.581 lei.

„Ne bucurăm că Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” primește aceste echipamente și că o parte dintre solicitările noastre s-au făcut auzite. Vrem să creăm un sistem medical din ce în ce mai performant în spitalele care se află în administrarea Consiliului Județean, iar dotările reprezintă una dintre prioritățile noastre” a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine (mai) vrea reforma Curţii Constituţionale?

Cosmin PAȘCA

Cine (mai) vrea reforma Curţii Constituţionale?

Cine visează că pensiile speciale vor fi anihilate în următorul mandat legislativ ar face bine să arunce o privire pe programele de guvernare ale principalelor formaţiuni şi să caute cine promite reformarea Curţii Constituţionale.

Filmuletul zilei

opinii

Tratamente complementare

Codrin Liviu CUȚITARU

Tratamente complementare

Ascultam, cu respiraţia tăiată, relatarea de film horror a profesorului. „Ei bine”, a strigat el, declanşându-ne tresăriri spasmodice (doamna din Bucureşti l-a stropit chiar pe fostul doctorand, pe faţă, cu şampania sărită din paharul ei), „era una şi aceeaşi semnătură: Dr. Costel Fălcuţă Frontală! Aşa mi-a venit ideea salvatoare, vindecătoare! Eu sunt Prof. dr. Romeo Prăjanie! Acasă, Prof. Romeo ţine regim feroce, la şcoală, Dr. Prăjanie bea de stinge! Încă un scotch la băiatu’!”

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (I)

George ŢURCĂNAŞU

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (I)

În seria ce debutează astăzi vă voi prezenta o parte dintre opiniile asociaţiei Mişcarea pentru dezvoltarea Moldovei vis-à-vis de lista de proiecte propuse de către autorităţile centrale, într-o manieră deloc transparentă. Menţionez că nu este vorba de un text oficial al asociaţiei.

Despre riscuri (financiare)

Alin ANDRIEȘ

Despre riscuri (financiare)

În contextul pandemiei de COVID-19 auzim tot mai des vorbindu-se despre riscurile la care suntem expuşi şi necesitatea de a gestiona aceste riscuri. Dar pentru a putea gestiona riscul este necesar să înţelegem ce reprezintă riscul în general. Riscul poate fi definit ca un eveniment incert, dar posibil, care ar putea provoca anumite pierderi. 

pulspulspuls

Ce mai lipsea în campania de la partidoi: un avion hârbuit ca vai de el!

Ce mai lipsea în campania de la partidoi: un avion hârbuit ca vai de el!

De parcă nu îi era destulă pe cap beleaua cu alegerile şi campania, taman acum când e tot mai acuzat prin partid că nu poate mobiliza premarii ca să scoată lumea la vot, cică şeful de filială nea Măricel are bătăi de cap şi cu o altă problemă care arde, tot zilele astea. 

Caricatura zilei

Licitație

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.