Economie cu hârtie: în loc de var, pe pereţii şcolilor s-au pus afişe anti-Covid!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Milioane de tablete pentru băieţei şi fete?

Economie cu hârtie: în loc de var, pe pereţii şcolilor s-au pus afişe anti-Covid!

GALERIE
lascoala
  • lascoala
- +

Azi a început un an de învăţământ sub semnul pandemiei, un an cu măşti, distanţare şi, unde va fi cazul, cu diverse chestii on-line; informaţii de ultimă oră despre cum s-au pregătit şcolile de eveniment, doar în cele ce urmează:

                                                        *         *         *

* La jumătatea lui septembrie 2020, sute de şcoli româneşti au closetele în curte, dar zeci de directori de alte şcoli româneşti le privesc cu invidie, fiindcă în curţile lor încă nu sunt closete, doar tufe.

* În câteva şcoli cu posibilităţi se vor utiliza clopoţei pentru sunat de unică folosinţă, iar în cele fără bani de clopoţei elevii vor face ei "Tiling-tiling!" din gură; deoarece vor purta măşti există riscul să nu se înţeleagă mesajul.

* La Şcoala "Ion Vodă cel Complet" s-au primit tablete pentru elevi; directorul e tare fericit, fiindcă acum are cu ce astupa găurile din pereţi, ca să nu mai bată vântul prin clase, că tot n-au Internet, nici curent!

* Şcoala "Lăcustă-Vodă" a primit nu tablete, ci mai mulţi metri pătraţi de tablă, pentru reparat acoperişul; directorul a pus un meşter să taie tabla în bucăţi, ca să aibă elevii tăbliţe de scris.

* Unele unităţi de învăţământ n-au mai reparat şi zugrăvit pereţii după ce au primit afişe cu sfaturi gen "Pe cap purtaţi fes ori bască, iar la nas şi gură mască!" sau "În această săptămână v-aţi spălat măcar o mână?", bune de acoperit petele de igrasie!

* Fiindcă elevii n-au bani de măşti, directorul şcolii din Anemici a discutat cu membrii cercului de folclor, să le facă ei măşti artizanale; copiii care le-au probat zic că iarna vor fi numai bune la mers cu uratul, fiind îmblănite, ca alea de la Ruginoasa.

* La şcoala din Acarieni s-au primit materiale didactice; a doua zi, directorul a găsit geamul deschis la laboratorul de biologie, dar n-a mai găsit scheletul primit în ajun; elevii care l-au luat vor să facă o glumă la alegerile locale, când în şcoală va fi secţie de votare, şi să-l bage într-o cabină.

* În această dimineaţă, mii şi mii de elevi din toată ţara au sărit în sus brusc, amintindu-şi că au avut de făcut multe teme de vacanţă; cei mai conştiincioşi şi mai silitori dintre ei le vor termina până la prânz...

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.