Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Edi Iordănescu: Această campanie trebuie să fie una de calificare, nu de scuze

GALERIE
Edward_Iordănescu1
  • Edward_Iordănescu1
- +

Selecţionerul Edward Iordănescu a declarat, duminică dimineaţă, că echipa naţională trebuie să se califice la Campionatul European din 2024, el subliniind că toate problemele trebuie depăşite şi nu mai este voie să se găsească scuze.

"Ne lipsesc anumiţi jucători, mă gândesc la Chiricheş, la Ianis Hagi, la Mihăilă, la Drăguş. pe care îl consideram un jucător câştigat. Ar fi adus valoarea, personalitate şi caracter. Această campanie trebuie să fie una de calificare, nu de scuze. Trebuie să depăşim toate problemele şi să mergem înainte. Pentru mine provocarea mare este să fac jucătorii să creadă în ei, aşa cum cred şi eu. Putem vorbi de un start cu trei puncte în Andorra, acolo trebuie să fie focusul, apoi urmează meciul cu Belarus. Toate partidele sunt speciale, pentru că toate vor fi capitale.Va trebui să muncim pentru fiecare joc. Am convingerea că fanii vor fi alături de noi. Cred că dacă vom aduce trei puncte din Andora, Arena Naţională va fi plină cu Belarus. Dacă vm câştiga cu Andorra, va fi un meci de sărbătoare cu Belarus, dar tot un meci important. E perioada în care sun adunarea, nu mai pot să am timp să mângâi pe nimeni, cine vine să dea tot. Nu mai există toleranţă pentru nimeni, există totul sau nimic pentru echipa naţională. Din păcate doar două locuri duc la European, acolo trebuie să fim. Ne vom bate de la egal cu fiecare adversar", a declarat Iordănescu pentru FRFTV.

Sâmbătă, 25 martie, de la ora 21:45, se va disputa meciul Andorra – România, iar marţi, 28 martie, ora de la 21:45, va avea loc partida România – Belarus.

PROGRAMUL COMPLET AL GRUPEI

25 martie 2023: Belarus – Elveţia (19:00), Andorra – ROMÂNIA, Israel – Kosovo (21:45)

28 martie 2023: ROMÂNIA – Belarus, Kosovo – Andorra, Elveţia – Israel (21:45)

16 iunie 2023: Kosovo – ROMÂNIA, Belarus – Israel, Andorra – Elveţia (21:45)

19 iunie 2023: Elveţia – ROMÂNIA, Belarus – Kosovo, Israel – Andorra (21:45)

9 septembrie 2023: Andorra – Belarus (19:00), ROMÂNIA – Israel, Kosovo – Elveţia (21:45)

12 septembrie 2023: ROMÂNIA – Kosovo, Israel – Belarus, Elveţia – Andorra (21:45)

12 octombrie 2023: Belarus – ROMÂNIA, Andorra – Kosovo, Israel – Elveţia (21:45)

15 octombrie 2023: Elveţia – Belarus (19:00), ROMÂNIA – Andorra, Kosovo – Israel (21:45)

18 noiembrie 2023: Belarus – Andorra (19:00), Israel – ROMÂNIA, Elveţia – Kosovo (21:45)

21 noiembrie 2023: ROMÂNIA – Elveţia, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus (21:45)

Se califică primele 2 clasate în fiecare din cele 10 grupe preliminare, urmând ca ultimele 3 locuri să fie decise în martie 2024, în urma play-off-ului Nations League.
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri