anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de Presă

Editura Gama: bilanț la Gaudeamus 2019

GALERIE
image001Gama_25-ANI-115webGama_25-ANI-70-webGama_25-ANI-81webGama_25-ANI-109web
 • image001
 • Gama_25-ANI-115web
 • Gama_25-ANI-70-web
 • Gama_25-ANI-81web
 • Gama_25-ANI-109web
- +

„Ne-am dus la Gaudeamus cu 5 copii și am primit un cărucior de cărți de la oamenii minunați de la Editura Gama. Copiii au fost tare fericiți.”(Valeriu Nicolae, fondatorul Centru Educațional „Casa bună”)

UN SFERT DE SECOL DE EXISTENȚĂ

Fiecare prezență a Editurii Gama la târgurile de carte din București este prilej de întâlniri cu cititorii. De această dată, în vinerea târgului Gaudeamus, la standul editurii ieșene a avut loc o adevărată reuniune de familie: sărbătorirea celor 25 de ani de existență a adunat, pe lângă cititori – copii și părinții –, colegi de breaslă, jurnaliști, agenți literari, traducători și, nu în ultimul rând, întreaga echipă entuziastă care stă în spatele unuia dintre cele mai originale proiecte editoriale de la noi.

Diana Mocanu, directorul general al editurii, sublinia la aniversarea vineri, 22 noiembrie, tocmai acest fapt: cărțile Gama s-au născut din provocările ivite în calea celor care sunt implicați în educația celor mici – părinți și profesori, deopotrivă: „Povestea Gama este de fapt, suma poveștilor de viața ale copiilor pe care i-am cunoscut și cu care am lucrat în tot acest răstimp. Vreau să vă spun că noi, la Gama, învătăm din astfel de povești și de multe ori, un copil aflat intr-un moment dificil al formării sale ne inspiră și ne incită să cautam o solutie educativă potrivită care, deseori devine o colectie noua. Cărțile nostre sunt dedicate părinților căutători și copiilor curioși. Sunt cărți interactive, de învățare camuflată în joc, dedicate în principal lucrului acasă”.

Iar donația de cărți făcută către Centru Educațional „Casa bună” s-a dovedit a fi un bun mod de a marca una dintre misiunile editurii: aceea de a promova educația pentru lectură. 

„Ne-am dus la Gaudeamus cu 5 copii și am primit un cărucior de cărți de la oamenii minunați de la Editura Gama. Copiii au fost tare fericiți”, a mărturisit Valeriu Nicolae, fondatorul centrului, cunoscut pentru proiectele sale de voluntariat legate de accesul la educație al copiilor proveniți din mediile defavorizate.

În lista celor care au povestit la Gaudeamus 2019 despre cărțile și istoria Editurii Gama s-au mai numărat jurnalista Oana Dobre-Dimofte, alături de cunoscutele bloggerițe Cristina Buja și Laura Frunză.

BESTELLER-URI GAMA LA GAUDEAMUS 2019

volumele din colecția Montessori / volumele dedicate dezvoltării inteligenței / cărțile de Crăciun / cărțile de bandă desenată dedicate învățării cititului

Cărțile dedicate pedagogiei Montessori sunt printre cele mai bine vândute titluri ale Editurii Gama la Târgul Gaudeamus, în top aflându-se colecția de „Rutine Montessori” – cărți care îi ajută pe cei mici să învețe alfabetul, numerele –, precum și volumul pentru părinți 65 de activități Montessori pentru copii 6-12 ani. Editura Gama este prima editură din România care a publicat ghiduri de activități Montessori și care a creat materiale educaționale specifice acestei pedagogii. 

Dezvoltarea inteligențelor are o colecție dedicate, MultiQ, care include un număr impresionant de titluri și care se numără, de asemenea, printre cele mai căutate cărți la ediția din acest an.

Cărțile specifice sărbătorilor de iarnă au fost și ele căutate, iar pentru anul acesta Editura Gama a pregătit o apariție specială: Noaptea de Ajun în Țara Minunilor de Carys Bexington și Kate Hindley – o splendidă poveste ilustrată, în versuri, inspirată de clasicul poem „’Twas The Night Before Christmas” și de „Alice în Țara Minunilor”.

Una dintre cele mai populare colecții ale Editurii Gama, „Învăț să citesc”, s-a îmbogățit anul acesta cu o nouă serie: „Be De citit ușor”, extrem de apreciată de micii cititori interesați de benzi desenate, prezenți la standul editurii.

Trei titluri noi au fost lansate anul acesta la Gaudeamus în subdivizia Gama Imago – Băiatul din bulă de Stewart Foster, Orangeboy de Patrice Lawrence și Acum sunt normală?, primul volum al trilogiei feministe „Clubul Fetelor Bătrâne” de Holly Bourne – , iar dintre acestea Băiatul din bulă de Stewart Foster a fost în topul vânzărilor de cărți pentru copii 10+, iar Orangeboy a fost ales de adolescenții 16+.

Cererea mare de jocuri pentru copii, care pot fi jucate cu prietenii sau familia, este tot mai mare, și tocmai de aceea Editura Gama a pregătit o colecție specială sub numele „Genius”, care au fost bestseller la categoria de învătare prin joc. 

Cum să reușești fără să tocești la mate de Ioan Dăncilă a fost succesul de anul acesta la categoria cărților pentru școală.

TOP 5 VÎNZĂRI LA GAUDEAMUS 2019

1. Mașa și Ursul (colecția „Învăț să citesc de mic!”)
2. Rutine Montessori 
3. Cine-i cine? Joc de cultură generală „Genius”
4. Cum să reușești fără să tocesti la mate de Ioan Dăncilă, Eduard Dăncilă
5. Orangeboy, de Patrice Lawrence (colecția „Must-Read YA”)

"Privind cu optimism spre anul 2020 ne propunem să fim la fel de creativi și să oferim copiilor noi colecții pentru dezvoltarea inteligențelor multiple și deprinderea cititului. Adolescenților le vom propune, sub imprintul Gama Imago, noi romane menite să-i atragă spre lectură incitându-i cu subiecte sensibile și foarte actuale. Ne dorim ca părinții să știe că în titlurile noastre pot găsi soluții practice și variate, Editura Gama dorind să-i însoțească în acest dificil demers al educației în secolul XXI", a declarat Diana Mocanu, Director General Editura Gama.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul și-a trimis famiglia în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.