Educaţie rutieră pentru elevii care vor să devină şoferi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Educaţie rutieră pentru elevii care vor să devină şoferi

GALERIE
educatieeducatie1educatie2educatie3
 • educatie
 • educatie1
 • educatie2
 • educatie3
- +

La Colegiul Tehnologic “Mihail Sturdza” a avut loc astăzi Atelierul de Educaţie Rutieră “WorldStreet” pentru elevii viitori şoferi sau proaspăt posesori de permis de conducere.

La întâlnirea cu cei aproximativ 100 de elevi au fost doamna Laura Crîşmariu, medic SMURD în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, subinspector Florin Ionuţ Zaborilă din cadrul Biroului Rutier Iaşi şi Andrei Dîscă, journalist şi formator în cadrul proiectului “Safety First”.

Medicul SMURD a arătat elevilor din clasele a 11-a şi a 12-a cum se oferă primul ajutor în cazul unui accident rutier, ce informaţii să dai atunci când suni la numărul 112 şi ceri ajutor, dar a povestit şi cazuri concrete cu momente trăite în cazul unor accidente rutiere. De asemenea, subinspector Florin Ionuţ Zaborilă a explicat elevilor ce efecte are alcoolul la volan, inclusiv cel penal. În acest sens, elevii au experimentat efectele alcoolului cu ochelarii Drager care simulează etilismul, apoi au primit odorizante în formă de inimioare şi broşuri de informare, din partea Asociaţiei WorldStreet.

Atelierul de Educaţie Rutieră îm şcoli face parte din proiectul “Safety First” desfăşurat de către Asociaţia WorldStreet în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Biroul Rutier Iaşi.

Activităţile din cadrul Atelierului de Educaţie Rutieră presupun participarea a 1.200 de elevi de clasa a 12-a din licee şi colegii la activităţi de informare, sensibilizare şi responsabilizare personalizate. La finalul activităţii, elevii vor primi broşuri de informare şi responsabilizare rutieră şi odorizante auto.
Responsabilizarea a 1.200 de elevi din unităţile de învăţământ din municipiul Iaşi, viitori conducători auto – moto prin ateliere de educaţie rutieră. Un atelier se desfăşoară pe durata a maxim trei ore şi conţine:
-iniţierea individuală a elevilor a primului ajutor în caz de accident rutier prin exersare pe manechin – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi. Rezultatul acestei activităţi va fi iniţierea practică a elevului, viitor conducător auto de a salva vieţi şi a oferi primul ajutor în cazul în care va fi martor sau implicat într-un accident rutier cu victime;
-prezentarea unui curs de siguranţă şi conduită rutieră motivant redactat de către un formator al Asociaţiei WorldStreet. Rezultatul urmărit este acela de a sensibiliza şi responsabiliza elevul în privinţa cauzelor producerii accidentelor rutiere, cât şi de conştientizare a efectelor alcoolului la volan.
-elevii vor testa starea de etilism cu ajutorul ochelarilor Drager;
-elevii vor primi 1.200 de broşuri de informare în privinţa conduitei rutiere din perspectiva pietonului, biciclistului sau a conducătorului auto.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.