Educhance oferă acces la educație fiecărui copil (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 14.05.2021

Comunicat de Presă

Educhance oferă acces la educație fiecărui copil (P)

GALERIE
Educhance-web
  • Educhance-web
- +

Educația copiilor este un proiect complex și pe termen lung, însă reprezintă șansa României. Iar șansa fiecărui copil de a beneficia de educație depinde nu doar de autorități, de instituții sau de alte organizații, ci de fiecare dintre noi.

De aceea, Educhance, o alianță ce reunește ONG-uri cu impact local, național și internațional cu o misiune comună, își propune să ofere acces la educație digitală pentru cât mai mulți școlari.

Ultimele luni ne-au demonstrat cât de important este accesul online la educație. Chiar și după ce contextul epidemiologic va fi încheiat, educația digitală va face parte, în continuare, din universul școlar, iar de ea trebuie să beneficieze toți elevii.

Din păcate, numeroși copii din medii defavorizate nu au acces la calculatoare sau conexiune Internet. Imposibilitatea conectării la resursele moderne de învățare, le mărește decalajul față de mulți dintre colegii lor. Educhance consideră că modalitățile digitale de învățare trebuie să fie azi la îndemâna tuturor copiilor, fără nicio deosebire.

Obiective Educhance:

● Oferirea de laptopuri copiilor din mediile defavorizate;
● Echiparea şcolilor cu o platforma de învăţare online;
● Facilitarea procesului de digitalizare a şcolilor;
● Școala Educhance: o școală online pentru toată țara, susținută cu ajutorul voluntarilor (studenți,
profesori, diverși specialiști).
Sperăm că vom convinge cât mai mulți semeni de un adevăr elementar, însă fundamental pentru viitorul întregii noastre societăți: Educația nu este o cheltuială. Este o investiție!

Lansarea publică a proiectului va avea loc în cadrul Cafenelei Educaționale de luni, 15 iunie, ora 17.00. Moderatorii evenimentului sunt Oana Paveliuc - 4MindCoach și Dan Dimofte - educatieprivata.ro.

Despre Educhance:

Educhance este o alianță de ONG-uri și inițiative cu impact la nivel local, național și internațional, inițiată de „Transformă Școala” (formată din „Asociația Română de Literație” și eȘcoala ADSERVIO), Asociația Salvați Copiii Iași, Civic Heroes, Fundația YES, Wiron, Ecosistemul PIN, „Institutul Cultural Independent” și „Atelierul Părinților”. Ni s-au alaturat Asociația FONTIS - Iași Capitală a Tineretului, Asociația Civica, Școala de Valori, Educație Privată, Asociația C.A.S.A. Belgia, Cercul Donatorilor, G.R.A.S.P., Advento, 4MindCoach, Adfaber, Asociația ROMBEL, Educonnect și alți susținători valoroși.

Proiect susținut de Ziarul de Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Toni HRIŢAC

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Când interesul privat este mare, iar responsabilitate aproape inexistentă, expertiza liberalilor urcă la cote ameţitoare. Când urgenţa publică cere însă sacrificiu, iniţiativa lor dispare. Reglementările devin sfinte. Lipsa de iniţiativă a autorităţilor în vremuri cu totul excepţionale ar intra mai degrabă la zădărnicirea combaterii bolilor decât nepurtarea măştilor.

Filmuletul zilei

opinii

„Viaţa mea e un roman”

Alexandru CĂLINESCU

„Viaţa mea e un roman”

Am expus aici o părere strict personală. Şi ca să nu existe nici o ambiguitate: nu ţin jurnal, nu-mi voi scrie memoriile, dar citesc cu plăcere şi cu interes - atunci când merită - jurnale şi memorii.

Lenin şi Ştefan cel Mare

Radu POPESCU

Lenin şi Ştefan cel Mare

Socialiştii şi medalia de AUR.

Complexul Cultural Ieşean

George PLEȘU

Complexul Cultural Ieşean

În timpul unei dezbaterii pe care am organizat-o anul trecut, intitulată „Cultura şi oraşul”, l-am întrebat pe Ştefan Teişanu, directorului Centrului Cultural Clujean, despre oportunitatea înfiinţării unei astfel de instituţii la Iaşi. Răspunsul primit a deranjat orgoliile unei părţi din publicul prezent, dar a atins un subiect sensibil, pe care rar avem curajul să-l abordăm pe plan local. Astfel, în glumă, a sugerat ca instituţia similară din Iaşi să fie numită „Complexul Cultural Ieşean”, cu referire la modul în care fosta capitală culturală a României se raportează la statutul demult pierdut.

pulspulspuls

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Iacătă, dragilor, că nu degeaba îl remarcam aicea la rubricuţă în Postul Mare pe junele conţilier USR de 26 de ani în comiţia Cozetei, la ieşirea de la negocierile cu Chirica, pe viitorul acuzat de trădare Mr. Ciorăpel! 

Caricatura zilei

Fără amendă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.