anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 29.05.2022

Comunicat de Presă

Educhance oferă acces la educație fiecărui copil (P)

GALERIE
Educhance-web
 • Educhance-web
- +

Educația copiilor este un proiect complex și pe termen lung, însă reprezintă șansa României. Iar șansa fiecărui copil de a beneficia de educație depinde nu doar de autorități, de instituții sau de alte organizații, ci de fiecare dintre noi.

De aceea, Educhance, o alianță ce reunește ONG-uri cu impact local, național și internațional cu o misiune comună, își propune să ofere acces la educație digitală pentru cât mai mulți școlari.

Ultimele luni ne-au demonstrat cât de important este accesul online la educație. Chiar și după ce contextul epidemiologic va fi încheiat, educația digitală va face parte, în continuare, din universul școlar, iar de ea trebuie să beneficieze toți elevii.

Din păcate, numeroși copii din medii defavorizate nu au acces la calculatoare sau conexiune Internet. Imposibilitatea conectării la resursele moderne de învățare, le mărește decalajul față de mulți dintre colegii lor. Educhance consideră că modalitățile digitale de învățare trebuie să fie azi la îndemâna tuturor copiilor, fără nicio deosebire.

Obiective Educhance:

● Oferirea de laptopuri copiilor din mediile defavorizate;
● Echiparea şcolilor cu o platforma de învăţare online;
● Facilitarea procesului de digitalizare a şcolilor;
● Școala Educhance: o școală online pentru toată țara, susținută cu ajutorul voluntarilor (studenți,
profesori, diverși specialiști).
Sperăm că vom convinge cât mai mulți semeni de un adevăr elementar, însă fundamental pentru viitorul întregii noastre societăți: Educația nu este o cheltuială. Este o investiție!

Lansarea publică a proiectului va avea loc în cadrul Cafenelei Educaționale de luni, 15 iunie, ora 17.00. Moderatorii evenimentului sunt Oana Paveliuc - 4MindCoach și Dan Dimofte - educatieprivata.ro.

Despre Educhance:

Educhance este o alianță de ONG-uri și inițiative cu impact la nivel local, național și internațional, inițiată de „Transformă Școala” (formată din „Asociația Română de Literație” și eȘcoala ADSERVIO), Asociația Salvați Copiii Iași, Civic Heroes, Fundația YES, Wiron, Ecosistemul PIN, „Institutul Cultural Independent” și „Atelierul Părinților”. Ni s-au alaturat Asociația FONTIS - Iași Capitală a Tineretului, Asociația Civica, Școala de Valori, Educație Privată, Asociația C.A.S.A. Belgia, Cercul Donatorilor, G.R.A.S.P., Advento, 4MindCoach, Adfaber, Asociația ROMBEL, Educonnect și alți susținători valoroși.

Proiect susținut de Ziarul de Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

C-aşa-i în tenis!

Nicolae GRECU

C-aşa-i în tenis!

Englezii îl exclud pe Medvedev de la Wimbledon, ATP îl face lider mondial.

opinii

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Românitatea mea este dată, în mod esenţial, de faptul de a locui în limba română şi de a accepta să fiu numit român. Restul ingredientelor ţin de opţiunile mele personale.

Cinematografie, mit şi ideologie

pr. Constantin STURZU

Cinematografie, mit şi ideologie

Pe 23 mai a debutat seria de evenimente “Ne vedem la Mitropolie”. Sala “Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial din Iaşi se doreşte a deveni tot mai mult un spaţiu al prelungirii “prelegerilor” în “dialoguri”, în vederea întăririi “comuniunii”. 

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

Aurelian-Petruș PLOPEANU

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

În viziunea lui Marx, naraţiunea despre comunismul primitiv sună în felul următor: cândva, în timpuri imemoriale, proprietatea privată era necunoscută omului. Hrana era distribuită după necesităţi, iar toţi cei aflaţi în nevoie erau îngrijiţi. 

pulspulspuls

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, când ne gândim la prichiciul vetrei cel humuit şi când vedem cum se joacă unii aleşi locali cu motoceii imobiliari prinşi de horn de Mihăiţă, parcă nu prea ne saltă inima de bucurie.  

Caricatura zilei

Bronz specific

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.