Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 01.12.2023

Advertorial

Efectele falimentului City Insurance: asigurările RCA s-au scumpit cu circa 40-45% (P)

GALERIE
masinarca
  • masinarca
- +

După ce liderul pieței de asigurări, City Insurance, a anunțat începerea procedurii de faliment, s-a observat o creștere bruscă a prețurilor pentru polițele RCA.

Conform studiului realizat de Economica.net: ”prețul pentru o asigurare auto RCA a crescut cu aproximativ 40-45% față de perioada ce a precedat falimentul City Insurance”. Pentru anumite categorii de șoferi prețurile s-au dublat și chiar triplat față de perioada anterioară. Vizați sunt șoferii sub 30 de ani, camioanele de peste 16 tone și automobilele cu motoare de peste 2 L. Media pentru o asigurare RCA se situează în prezent între 1.050 și 1.100 de lei/an. Totuși marea majoritate a șoferilor adică cei cuprinși între 35 și 65 de ani și care conduc mașini cu motoare de sub 2 L nu au avut parte decât de o creștere moderată  a primelor de asigurare.

Pentru firmele mari de asigurări, precum Allianz Țiriac sau Groupama, anunțul falimentului City Insurance poate însemna o revenire puternică pe piață. În cazul firmelor mici, numărul mare de vânzări și implicit plata daunelor poate deveni o reală problemă.  

Unde mai găsim acum un RCA ieftin după dispariția City Insurance? Noul lider pe piața asigurărilor RCA a devenit Euroins, fostul concurent principal City Insurance. Acesta deține în prezent 40% din piața de asigurări, fiind urmat de Allianz Țiriac, Groupama, Grawe, Asirom și Axeria. Dacă în trecut cu excepția societăților City Insurance și Euroins, nicio societate nu depășea 7% din piață, în prezent a avut loc o explozie de vânzări pentru firmele mici și chiar nou intrate pe piață.

Un exemplu concret este mica firmă de asigurări Grawe, care deține aproximativ 10% din piața de asigurări.

De asemenea, se așteaptă ca și statul să intre pe piața RCA printr-o companie înfiinţată sub umbrela CEC Bank și chiar dacă aceasta entitate nu va avea probabil o cotă de piață foarte mare orice creștere a concurenţei este bine venită pentru șoferi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

În timp ce şoferii ieşeni au ajuns să citească romane în maşini, Chirica mai scoate din pălărie câte o machetă

Dan CONSTANTIN

În timp ce şoferii ieşeni au ajuns să citească romane în maşini, Chirica mai scoate din pălărie câte o machetă

Primarul ne tot ameninţă cu tot felul de proiecte, care de care mai fanteziste. Este campion la înşirat vorbe goale şi machete, niciun alt edil din ţară nu-l întrece.

opinii

Teroare academică

Codrin Liviu CUȚITARU

Teroare academică

Teroarea autentică se cunoaşte după maniera în care îi pici. Nota 4 pe linie reprezintă un act terorist primitiv, lipsit de rafinament. Eu evaluez numai pe o scară de la 0 la 1. Adică, în cataloagele mele, vei găsi note precum 0.12, 0.20, 0.37, 0.42, 0.63. În cazuri excepţionale, când mi se înmoaie şi mie sufletul, pun câte un 0.95 sau – cu mână tremurândă! – câte o notă de 1.

Universitatea lui Cuza și lumina cunoașterii (I)

Gabriel MURSA

Universitatea lui Cuza și lumina cunoașterii (I)

Universitatea constituie loc al reflecției produse de capul limpede. Universitatea nu trebuie să fie locul patimei, ci al calmului, al prezumției că adevărurile nu pot fi absolute, ci conjecturale, adică supuse permanentei verificări, cum ar spune Karl Popper. Ea constituie nu un spațiu al bigotismului, ci al toleranței, nu al comandamentelor, ci al spiritului critic, nu al spaimelor iraționale, ci al prudenței și al optimismului moderat. Universitarul și Universitatea nu pot pretinde statutul de deținător ultim al adevărului. 

Decriptarea trecutului prin lentilă literară şi lingvistică (I)

Florin CÎNTIC

Decriptarea trecutului prin lentilă literară şi lingvistică (I)

Cum Dan Alexe a stârnit Golemul adormit al naţional-ceauşismului istoric aş pune această introducere la viitoarea mea analiză a prodigioasei sale activităţi editoriale din ultimul deceniu de a construi o hermeneutică istorică cu ajutorul literaturii şi al lingvisticii:

pulspulspuls

O numire de şef cu schempsis la casa cu pătrate: bărboşi versus bărbieriţi

O numire de şef cu schempsis la casa cu pătrate: bărboşi versus bărbieriţi

Ehehee, nu ştim dacă aţi observatără, stimaţi telespectatori ai scenei politice locale, dar în ultima vreme se petrec lucruri tare interesante, cu schepsis şi cu bătaie lungă, în zona liberalilor de Bahlui. 

Caricatura zilei

Drona cu bunătăți

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

    vezi raspunsuri