Efectul lucrărilor în Podu-Roș: pe 18 secunde de verde trec doar 4 maşini
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 16.01.2021

Efectul lucrărilor în Podu-Roș: pe 18 secunde de verde trec doar 4 maşini

GALERIE
foto DAN LUCA - denivelari intersectia stradela SF Andrei si splai bahlui - 0001foto DAN LUCA - denivelari intersectia stradela SF Andrei si splai bahlui - 0002foto DAN LUCA - denivelari intersectia stradela SF Andrei si splai bahlui - 0003foto DAN LUCA - denivelari intersectia stradela SF Andrei si splai bahlui - 0004foto DAN LUCA - denivelari intersectia stradela SF Andrei si splai bahlui - 0005foto DAN LUCA - denivelari intersectia stradela SF Andrei si splai bahlui - 0006
 • foto DAN LUCA - denivelari intersectia stradela SF Andrei si splai bahlui - 0001
 • foto DAN LUCA - denivelari intersectia stradela SF Andrei si splai bahlui - 0002
 • foto DAN LUCA - denivelari intersectia stradela SF Andrei si splai bahlui - 0003
 • foto DAN LUCA - denivelari intersectia stradela SF Andrei si splai bahlui - 0004
 • foto DAN LUCA - denivelari intersectia stradela SF Andrei si splai bahlui - 0005
 • foto DAN LUCA - denivelari intersectia stradela SF Andrei si splai bahlui - 0006
- +

Lucrările pe unele şantiere din oraşe îi nemulţumesc pe ieşeni. În ultima perioadă, sesizările privind calitatea lucrărilor au crescut semnificativ, principalele proiecte luate în vizor fiind axa Podu Roş – Nicolina, sistemul de management al traficului şi, mai nou, asfaltarea carosabilului aferent Splai Bahlui mal stâng. 

Principala nemulţumire în cazul ultimului proiect constă în faptul că, odată cu asfaltarea străzii, constructorii nu au realizat şi nivelări cu străzile laterale. De exemplu, la ieşirea din stradela Sf. Andrei pe Splai, şoferii au la dispoziţie 18 secunde să treacă de semafor.

Dar, din cauza diferenţei mari de nivel între cele două artere, maximum patru maşini din rând reuşesc să treacă pe Splai. Aproape întotdeauna, al cincilea şofer prinde din nou semaforul şi, astfel, este forţat la un nou minut de staţionare. Diferenţele de nivel sunt prezente la fiecare stradă laterală care se intersectează cu Splai Bahlui mal stâng.

 
În ceea ce priveşte sistemul de management al traficului, sesizările primite pe adresa redacţiei sau care pot fi consultate pe platforme online vizează în special nesincronizarea proiectului cu alte lucrări pe şantiere, deteriorarea unor echipamente deja montate şi „lucrările de mântuială” de la baza noilor stâlpi cu semafoare.

„Uitaţi-vă cum au puşi stâlpii pe trotuarele unde sunt pavele. Mai peste tot vezi că după montarea stâlpului muncitorii au aruncat lamişto pavelele, fără a le fixa estetic. E pur şi simplu bătaie de joc, vom ajunge din nou celebri pe site-uri la fel ca în cazul pistelor de biciclete tetris, a spus Ionuţ R., pe o platformă online.

În privinţa lucrărilor pe axa Podu Roş – Nicolina, principala nemulţumire a celor care au înaintat sesizări constă în modul în care s-au executat lucrările la pasajul Nicolina, trei aspecte fiind frecvent amintite de către cei nemulţumiţi: denivelările apărute pe trotuarele pasajului, înlocuirea stâlpilor după realizarea asfaltării pe trotuare şi, nu în ultimul rând, şantierul continuu în care se află zona. „În vară spuneau că vor da drumul la tramvaie spre CUG în septembrie. A venit septembrie şi au spus octombrie, iar, mai nou, văd că spun noiembrie. Pe pasaj nici nu au fost puşi stâlpii pe ambele părţi, şi par prea mici pentru a putea fi agăţate şi reţelele pentru tramvaie”, a opinat Mihai N. pe o reţea de socializare.

Deocamdată, reprezentanţii municipalităţii nu au comentat aspectele sesizate de către ieşeni. În context, pe un site de profil unde primăria obişnuia să le răspundă ieşenilor la astfel de reclamaţii (domnuleprimar.ro) nu au mai fost comunicări ale municipalităţii, cu mici excepţii, de câteva luni.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.