Efervescenţa de pe piaţa imobiliară din judeţul Iaşi s-a mai temperat
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 23.06.2021

Efervescenţa de pe piaţa imobiliară din judeţul Iaşi s-a mai temperat

GALERIE
vanzari imobiliare
  • vanzari imobiliare
- +

În luna aprilie s-a înregistrat o scădere a tranzacţiilor imobiliare faţă de luna precedentă de 7%. Totuşi, în primele trei luni din acest an au fost înregistrate vânzări cu 80% faţă de perioada similară a anului trecut. Trebuie menţionat că în primul trimestru din 2020 situaţia nu a fost însă favorabilă din cauza izbucnirii pandemiei de coronavirus.

Piaţa rezidenţială din Iaşi înregistrează, până la momentul actual, o evoluţie pozitivă faţă de aceeaşi perioadă a anului 2020, când a început criza sanitară. Cel de-al doilea trimestru al acestui an a debutat cu o creştere semnificativă a tranzacţiilor imobiliare din judeţul Iaşi comparativ cu luna aprilie a anului trecut, când piaţa imobiliară a stagnat din cauza prelungirii stării de urgenţă pe teritoriul ţării, dar şi după ce primul trimestru al anului 2021 s-a încheiat cu vânzări mai mari cu 80% faţă de perioada similară a anului precedent. Totuşi, faţă de luna martie 2021, dinamica pieţei imobiliare ieşene a scăzut cu aproape 7% în aprilie 2021.

Astfel, potrivit datelor publicate recent de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), luna trecută s-au vândut 2.820 de imobile în judeţul Iaşi – atât case şi apartamente, cât şi terenuri intravilane/extravilane. În aprilie 2020, când au existat restricţiile de circulaţie din timpul perioadei stării de urgenţă, la nivelul Iaşului s-au tranzacţionat doar 1.023 de imobile, de aproape trei ori mai puţine faţă de anul acesta. Totodată, şi preţurile locuinţelor din judeţul nostru s-au menţinut pe un trend ascendent în perioada ianuarie - martie 2021, valoarea medie solicitată la nivelul Iaşului pentru vânzarea unui apartament înregistrând o majorare de 1,3% faţă de ultimul trimestru din anul 2020, preţul ajungând până la 1.090 de euro pe metru pătrat. Creşterea anuală a fost de 4,9%.

Concret, în aprilie 2021 s-au vândut la nivelul Iaşului 734 de apartamente, 732 de case, 1.220 de terenuri intravilane fără construcţii şi 134 de terenuri extravilane (agricole şi neagricole), potrivit datelor centralizate de ANCPI, consultate de „Ziarul de Iaşi”. Dacă ne raportăm la nivel naţional, cele mai multe imobile au fost vândute în Bucureşti – 9.365, Ilfov – 3.243, Timiş - 3.144 şi Cluj – 3.103.

Cititi si: Preţul apartamentelor din Iaşi a urcat în primul trimestru cu 1,3% până la 1.090 euro/mp

Cititi si: Chirie versus rată la bancă! Care este mai avantajoasă în acest moment?

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vocile Europei

Lucian DÎRDALA

Vocile Europei

Pentru ca proiectul CVE să nu eşueze în irelevanţă, toate vocile Europei, inclusiv cele care displac establishment-ului de la Bruxelles, trebuie să se poată face auzite.

Filmuletul zilei

opinii

Uitarea vinovată: Pogromul de la Iaşi (I)

Florin CÎNTIC

Uitarea vinovată: Pogromul de la Iaşi (I)

Ca ieşean, simt nevoia acum, la opt decenii de la acele evenimente tragice, să meditez la ce înseamnă rana istorică a pogromului pentru memoria noastră. Cu îngăduinţa cititorilor mei, voi relua, în trei episoade, cele câteva lucruri pe care am găsit de cuviinţă să le scriu în anii din urmă, tot aici, pe acest subiect greu de epuizat.

Domnul Savaste

Radu PĂRPĂUȚĂ

Domnul Savaste

Lumea asta formată din oameni - era convins domnul Savaste - e singurul lucru care nu se poate lăsa în urmă. Ea este ceea ce ne ajunge întotdeauna. Voia să spună realitatea, nu lumea, - înţelegeam eu. Şi - mai zicea domnul Savaste - toată lumea e bună sau rea după împrejurări. „Bunioară, eu: beau şi fac urât, altădată beau şi sunt ca pâinea caldă - mă ştiu toţi copiii din cartier. De la BPR (aşa zicea el la Bodega Podu Roş) şi până acasă am juma de kilometru - la toţi le dau bomboane. Anume îmi ies dracii înainte, că ştiu că eu cumpăr bomboane pentru ei. Na!”

Muzică de toate felurile?

Alex VASILIU

Muzică de toate felurile?

Iată o întrebare ce îşi merită răspunsul ambivalent: da şi nu. 

pulspulspuls

Întrebarea dimineţii: au fost sau n-au fost mascaţii la ficiorul premarelui niţos?

Întrebarea dimineţii: au fost sau n-au fost mascaţii la ficiorul premarelui niţos?

Fierbe piaţa politichiei liberale de câteva zile încoa’, stimaţi telespectatori, toţi întrebându-se dacă e adevărat au ba ceea ce se tot aude din ce în ce mai insistent şi mai cu detalii picante: au fost au ba zilele trecute mascaţii de la Ţaigheria din Copou acasă la ficiorul premarelui Niţos, cel la care ar fi ajuns felia cea mai groasă din caşcavalul afacerii schimbului de terenuri în care e băgat şi Peni Hill de la Iaşi? 

Caricatura zilei

Tort imobiliar

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.