Efort deosebit din partea salvatorilor pentru stingerea incendiului de la IBVC. Concluzii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Efort deosebit din partea salvatorilor pentru stingerea incendiului de la IBVC. Concluzii

GALERIE
personal medical pe acoperisul ibcv dupa incendiu
  • personal medical pe acoperisul ibcv dupa incendiu
- +

Cum s-au desfășurat operațiunile de salvare în cazul incendiului de la Institutul de Boli Cardiovasculare de la ora apelului până la final aflați din rândurile următoare:

In urma apelului primit in data de 11 aprilie 2018 la dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ”Mihail Grigore Sturdza” al judetului Iasi, la ora 00.26, care anunta un incendiu la etajul 6 al Institutului de Boli Cardiovasculare din Iasi, au fost alertate mai multe echipaje de pompieri si personal medical specializat care sa actioneze pentru salvarea persoanelor aflate in pericol si lichidarea incendiului.

In zona de manifestare a incendiului, au fost mobilizate 7 autospeciale de stingere a incendiilor, 1 autospeciala de interventie la inaltime, 2 echipaje SMURD de prim ajutor, 1 echipaj T.I.M si 1 autospeciala pentru transport personal si victime multiple.

Dupa ajungerea primelor echipaje la fata locului s-a procedat la efectuarea recunoasterii operative si evaluarea situatiei. S-a constatat ca incendiul se manifesta la ultimul etaj al cladirii, acesta avand destinatia ca spatiu de depozitare, saloanele fiind la etajele inferioare.

Un angajat al spitalului a fost surprins intr-o incapere de la nivelul etajului 6 unde se manifesta incendiul. Acesta a fost evacuat de catre pompieri si transportat la spital intrucat era intoxicat cu fum.

Pompierii au procedat la evacuarea celor 18 pacienti care erau internati la etajele 4 si 5, acestia fiind transportati in alt corp al spitalului.

Concomitent cu actiunile de salvare, s-a constituit dispozitivul de stingere si limitare a extinderii incendiului.

Interventia pompierilor a fost complexa, arderea manifestandu-se pe o suprafata de aproximativ 500 de metri patrati, in incaperi in care erau depozitate materiale sanitare, accesul efectuandu-se prin culoare inguste, fiind necesar un efort deosebit din partea salvatorilor.

Incendiul a fost localizat in scurt timp si s-a actionat pentru stingerea acestuia timp de 9 ore, interventia finalizandu-se la ora 10.00.

In urma incendiul nu s-au inregistrat victime, pacientii fiind evacuati in siguranta.

Pagubele produse de incendiu vor fi evaluate de administratia Institutului de Boli Cardiovasculare.

In vederea stabilirii cauzei probabile a incendiului s-a constituit o comisie formata din specialisti din cadrul ISU IASI. In urma cercetarilor efectuate s-a stabilit ca si cauza probabila de producere a incendiului efectul termic al curentului electric.

In seara zilei de 11 aprilie 2018 la ora 19.57 prin numarul unic de urgenta 112 a fost anuntat faptul ca de la nivelul etajului 6 al Institutului de boli cardiovasculare se observa fum. La locul interventiei s-a deplasat un echipaj cu o autospeciala de stingere a incendiilor. In urma verificarilor efectuate s-a constatat ca nu exista focare de incendiu, apelantul confundand aburul produs de apa rece scursa pe grinzile fierbinti, cu fumul.

Mentionam ca Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi face parte din categoria de cladiri de sanatate cu spitalizare continua, care la data punerii in functiune, nu se supunea legislatiei specifice privind avizarea/autorizarea din punct de vedere al securitatii la incendiu.

In timp, in cladirea institutului au fost efectuate lucrari de reparatii si modernizari care impuneau avizarea/autorizarea din punct de vedere al securitatii la incendiu.

Institutul a solicitat si obtinut avize de securitate la incediu pentru diverse lucrari de reamenajare a salilor de operatie, montare a instalatie de detectie, semnalizare si alarmare in caz de incendiu, urmand ca la finalizarea lucrarilor sa intocmeasca documentatiile necesare si sa solicite Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta emiterea autorizatiei de securitate la incendiu.

Avand in vedere ca la cladire s-au efectuat lucrari care necesitau eliberarea autorizatiei de securitate la incendiu, la controlul efectuat in anul 2017, ISU Iasi a aplicat sanctiunea avertisment pentru punerea in functiune a spatiului fara a detine acest document, termenul de obtinere a autorizatiei de securitate la incendiu fiind prorogat conform prevederilor Legii 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor pana la 30 septembrie 2017.

VEDEȚI ȘI:

Incendiul de la Cardiologie: Managerul Tinică, prins de flăcări în operaţie, cu bisturiul în mână

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Moldova: ”Avem autostradă, doar că-i la Bacău”

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.