Elena Lasconi susține că în USR este loc pentru toată lumea: şi pentru creştini, şi pentru atei, şi pentru gay, şi pentru LGBT

sâmbătă, 22 iunie 2024, 13:16
2 MIN
 Elena Lasconi susține că în USR este loc pentru toată lumea: şi pentru creştini, şi pentru atei, şi pentru gay, şi pentru LGBT

Elena Lasconi, candidat la şefia USR după retragerea lui Cătălin Drulă, susţine că ”e loc pentru toată lumea” în partid, indiferent de convingerile intime sau religioase. ”USR este un partid pentru libertate şi pentru democraţie”, a declarat Elena Lasconi în emisiunea Insider politic, difuzată la Prima TV.

De asemenea, Lasconi se declară ”100% pentru parteneriat civil” ca protecţie juridică pentru cuplurile de acelaşi sex. ”Comunitatea LGBTQ este foarte deranjată de faptul că se simt folosiţi, că sunt o masă de manevră a politicienilor”, a adăugat primarul USR din Câmpulung. În toamna anului trecut, Elena Lasconi dezvăluia, tot la Prima TV, că a votat pentru familia tradiţională la referendumul organizat în 2018. După această afirmaţie, Elena Lasconi a fost scoasă de pe lista USR pentru alegerile europarlamentare.

Ce spune Elena Lasconi despre USR

”În USR este loc pentru toată lumea: şi pentru creştini, şi pentru atei, şi pentru gay, şi pentru straight (heterosexuali – n.r.), şi pentru LGBT, şi pentru non-LGBT. USR este un partid pentru libertate şi pentru democraţie. Asta înseamnă că statul nu are ce să caute în viaţa indivizilor. Statul ar trebui să vadă mai degrabă de reformarea învăţământului, a sănătăţii, să avem salarii mai bune, să putem să trăim decent în ţara asta şi, eventual, să vină românii înapoi în ţară. E adevărat, sunt creştin-ortodoxă, şi un bun creştin trebuie să-i ţină pe toţi alături – iubeşte-ţi aproapele! Eu sunt 100% pentru parteneriat civil. Am spus şi eu – poate o să-mi schimb părerea –  despre căsătorie (între persoanele de acelaşi sex – n.r.). Dar despre asta nu o să mai discut. Toţi încearcă să bage băţul prin gard: ”Dar cu adopţiile cu faceţi?”. O să vă spunem. Eu cred foarte tare că comunitatea LGBTQ este foarte deranjată de faptul că se simt folosiţi, că sunt o masă de manevră a politicienilor şi că fac ping-pong cu LGBT. Dacă vrei să faci un lucru, cum ar fi parteneriatul civil, pune-i la aceeaşi masă, vorbiţi şi haideţi să-l faceţi! Nu să veniţi să la televizor şi să spuneţi că aia a făcut aşa, deci e homofobă. Nu, nu-i aşa”, a spus Elena Lasconi în emisiunea Insdier politic, difuzată sâmbătă la Prima TV.

În noiembrie, Elena Lasconi era cap de listă USR

La începutul lunii noiembrie, Elena Lasconi,  la acea vreme cap de listă USR pentru alegerile europarlamentare, a dezvăluit că a votat ”DA” la referendumul pentru familia tradiţională din 2018.

„Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, spune Elena Lasconi în emisiunea Insider politic, difuzată la Prima TV.

În urma acelei afirmaţii, liderul USR Cătălin Drulă i-a cerut Elenei Lasconi să se retragă de pe lista partidului pentru alegerile europarlamentare. La alegerile locale din 9 iunie, Elena Lasconi a câştigat al doilea mandat de primar al municipiului Câmpulung Muscel cu un scor de aproape 70%.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii