Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Elena Udrea vrea să-şi facă partid, Mişcarea Populară, cu 50 parlamentari

GALERIE
elena udrea
  • elena udrea
- +

Elena Udrea şi susţinătorii săi intenţionează să constituie o nouă formaţiune politică, care să aibă ca bază circa 30 de parlamentari PDL cărora urmează să li se alăture aleşi din PNL şi PPDD. Deocamdată, Udrea aşteaptă rezultatul oficial al contestaţiei depuse la comisia de organizare a alegerilor.

Despărţirea Elenei Udrea de PDL este iminentă, după ce fostul ministru al turismului a pierdut alegerile pentru şefia PDL. Conform surselor, ea se va produce în cazul în care contestaţia sa privitoare la rezultatul votului ar fi respinsă, iar Udrea are deja trasate planurile pentru viitorul politic apropiat.

În urma întâlnirilor de taină pe care ea le-a avut sâmbătă noaptea, s-a decis ca Elena Udrea să creeze un nou partid, Mişcarea Populară, în rândul căruia ar urma să se regăsească nu mai puţin de 50 de parlamentari, 30 dintre ei de la PDL, iar câte 10 de la PNL şi PPDD. De asemenea, demersului săi i se vor alătura primarii din Braşov, Arad şi Târgu Mureş.

Până la concretizarea noului proiect politic, Elena Udrea şi cei care o sprijină vor să rămână simpli membri de partid în PDL. Astfel, au decis să nu accepte nicio funcţie în viitorul Biroul Permanent Naţional al partidului care urmează să se constituie în cadrul şedinţei Consiliului Naţional de Coordonare ce va avea loc peste două săptămâni.

Scandal de proporţii în PDL. Practic, partidul s-a scindat sâmbătă seara după Convenţia PDL. Vasile Blaga a fost reales preşedintele PDL cu 2.344 de voturi, Elena Udrea obţinând 2.014, iar Monica Macovei - 209 voturi, a anunţat sâmbătă de la tribuna CNE a PDL Mircea Toader, preşedintele comisiei de organizare a Convenţiei Naţionale Extraordinare a partidului.

În timp ce tabăra lui Vasile Blaga sărbătorea pe scena de la Romexpo realegerea lui Vasile Blaga la şefia PDL, Elena Udrea şi susţinătorii ei acuzau că rezultatele nu sunt corecte.

Cristian Petrescu, susţinător al Elenei Udrea, a anunţat de la tribuna Convenţiei Naţionale a PDL că a depus contestaţie care nu a fost luată în discuţie şi ca urmare nu recunosc rezultatul alegerilor. În replică, preşedintele comisiei de numărare a voturilor, Mircea Toader, a spus că la numărarea voturilor au fost reprezentanţi ai tuturor moţiunilor, care au semnat procesele verbale de la cele trei mese de numărare, prin urmare rezultatul este cel anunţat.

Anunţul lui Petrescu a fost primit cu scandarea "Ruşine" din sală.

Invitat pe scenă în calitate de câştigător, Vasile Blaga a spus că din punctul său de vedere lucrurile "sunt încheiate aici" şi a acuzat-o pe Elena Udrea că nu ştie să piardă, menţionând că el nu a umblat azi-noapte prin hoteluri şi că nu i se poate pune la îndoială loialitatea faţă de PDL.

La începutul discursului lui Blaga, Elena Udrea şi susţinătorii ei au părăsit sala. "Diferenţa este de 44 de voturi", le-a spus Elena Udrea jurnaliştilor la ieşirea din sală.

Elena Udrea a acuzat, sâmbătă seara, faptul că nu s-a rezolvat de către Comisia de numărare a voturilor contestaţia depusă la finalul Convenţiei Naţionale Extraordinare a PDL.

"Cei de la comisia de organizare nu au soluţionat contestaţia, au anunţat rezultatul fără a rezolva contestaţia. (...) Am cerut renumărarea voturilor pentru că nu s-a spus de la început câte voturi nule sunt. (...) O să discutăm cu cei de la comisie. Au plecat şi voturile, vom merge în Modrogan. (...) Lucrurile nu pot rămâne aşa, trebuie să se rezolve această contestaţie", a afirmat Elena Udrea.

Întrebată dacă în acest moment se pune problema ruperii PDL, Udrea a spus: "Nu aş vrea nici măcar să mă gândesc la această posibilitate".

rtv.net

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri