anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

Elevă din Iaşi, bătută şi umilită de colege. Agresiunea a fost filmată

GALERIE
fata batuta
 • fata batuta
- +

Consiliul Judeţean al Elevilor din Iaşi a semnalat un caz grav de bullying în comuna Fântânele, acolo unde o elevă de clasa a VI-a ar fi fost bătută violent şi umilită de către un grup de colege. 

Întregul incident, care s-a petrecut în afara incintei şcolii, a fost filmat, iar imaginile ar fi ajuns atât la Poliţie, cât şi la conducerea Şcolii Profesionale Fântânele. Contactată telefonic, preşedinta Consiliului Judeţean al Elevilor Iaşi, Stratone Miruna Elena, afirmă că incidentul s-ar fi petrecut în urmă cu câteva luni, iar în acest sens nu s-ar fi luat nicio măsură până în prezent.

„Consiliul Judeţean al Elevilor Iaşi mereu a încurajat vehement educarea atât a elevilor cât şi a profesorilor în scopul evitării bullying-ului în şcoli. Am fost surprinşi şi dezamăgiţi când am aflat de cazul din comuna Fântânele, judeţul Iaşi, ce se referă la o elevă din clasa a şasea care a fost bătută violent şi umilită de către un grup de colege. Întregul incident a fost filmat şi prezentat de către mătuşa fetei agresate, care a sesizat problema în faţa organelor de poliţie şi în faţa directoarei şcolii, din partea căreia a primit un răspuns ignorant, fără o soluţionare a problemei în cauză. Constatăm cu regret lipsa eficienţei demersurilor pentru înlăturarea cazurilor de bullying şi afirmăm totodată că medierea situaţiilor violente din cadrul structurilor şcolare trebuie să pornească din partea conducerii. Cerem direcţiunii de la Şcoala Profesională Fântânele adresarea cazului precum şi soluţionarea problemei”, afirmă reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor Iaşi într-un comunicat de presă oficial.

Ziarul de Iaşi a contactat şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, care nu ştia de acest incident, sesizându-se în privinţa acestui caz în urma semnalării cazului de către Consiliul Judeţean al Elevilor în această după-amiază.  Vom reveni cu detalii.

FOTO-ARHIVA

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.