Eleven Madison Park din New York a fost desemnat cel mai bun restaurant din lume
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Eleven Madison Park din New York a fost desemnat cel mai bun restaurant din lume

GALERIE
eleven-madison-park
  • eleven-madison-park
- +

Eleven Madison Park din New York a fost desemnat, miercuri, cel mai bun restaurant din lume, după ce s-a clasat pe prima poziţie în Topul 50 mondial dedicat stabilimentelor culinare, cu ocazia unei ceremonii speciale ce a fost organizată în oraşul australian Melbourne. Francezul Dominique Ansel, care lucrează şi locuieşte tot în New York, a fost desemnat cel mai bun patiser din lume, informează AFP.com.

Condus de maestrul bucătar Daniel Humm, născut în Elveţia, restaurantul Eleven Madison Park din New York a depăşit în acest clasament învingătorul de anul trecut, restaurantul italian Modena Osteria Francescana, şi celebrul restaurant catalan El Celler de Can Roca. 

Eleven Madison Park este renumit pentru meniul său inspirat din bogăţiile agricole şi tradiţiile culinare din regiunea metropolei New York. Cel mai bine clasat restaurant francez, Mirazur din Menton, ocupă poziţia a patra în acest clasament anual, creat în 2002, dar contestat de anumiţi chefi francezi, care îi reproşează metodologia şi o anumită ”opacitate”.

Cu şase restaurante fiecare în Top 50, Franţa, Spania şi Statele Unite sunt ţările cel mai bine reprezentate în acest clasament, ce include stabilimente culinare din 22 de ţări de pe cinci continente. Cheful francez Dominique Ansel, supranumit ”regele cronut-urilor” (combinaţie între croissant şi gogoaşă, n.r.), şi brutăria lui din New York au fost premiaţi la categoria ”patiserie”. În 2016, învingătorul acestei categorii a fost tot un francez - Pierre Hermé. Celebrul maestru bucătar britanic Heston Blumenthal, fost învingător al trofeului suprem cu restaurantul său The Fat Duck, a fost recompensat cu un premiu pentru întreaga carieră.

Topul 50 al celor mai bune restaurante din lume este alcătuit începând din 2002 de un colectiv de o mie de experţi independenţi - chefi, jurnalişti specializaţi în gastronomie, proprietari de restaurante -, care atribuie note pe baza experienţelor gastronomice pe care le-au trăit în ultimele 12 luni într-o serie de evenimente organizate sub egida revistei Restaurant, tipărită de grupul editorial britanic William Reed.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

AUKUS: o ofertă de nerefuzat

Lucian DÎRDALA

AUKUS: o ofertă de nerefuzat

Este greu de crezut că relaţia instituţională a UE cu Australia va rămâne aceeaşi, în condiţiile în care Franţa ar putea bloca în Consiliu viitorul acord de liber schimb, aflat în faza finală a negocierilor.

Filmuletul zilei

opinii

Lecţia 9/11

Florin CÎNTIC

Lecţia 9/11

Deşi, pentru români, 11 septembrie ar fi trebuit să rămână în istorie drept data cuceririi Plevnei (în 1877), noi nu vom putea uita, totuşi, ziua de 11/09 a anului 2001. Poate nu ar fi rău să medităm la sângeroasa lecţie care a fost servită atunci lumii civilizate.

După liceul militar

Radu PĂRPĂUȚĂ

După liceul militar

... Am venit cu coada între picioare de la liceul militar. Am pierdut un an. De ce? S-a întâmplat aşa (dar eu nu cred că s-a întâmplat, am aproape convingerea că a fost premeditat, să mă înveţe minte să nu mă mai retrag de la măreţul liceu) pentru că s-a întârziat cu trimiterea situaţiei mele la învăţătură de la liceul milităros. În aceste condiţii, directorii de la liceele din Iaşi nu au acceptat să mă înscriu. Tata a încercat la mai multe licee - nimic.

Rarităţi la Festivalul „George Enescu”

Alex VASILIU

Rarităţi la Festivalul „George Enescu”

Concertele ordonate vineri, sâmbătă, duminică şi luni au prilejuit audiţii unice pentru că opus-urile prezentate ajung extrem de rar sau nu ajung deloc pe scenele noastre de concert. Un prim argument a aparţinut ansamblului Les Dissonances, avându-l ca dirijor şi solist la vioară pe David Grimal.

pulspulspuls

Una vorbeşte la Bucale, alta gavareşte pentru noi în târg...

Una vorbeşte la Bucale, alta gavareşte pentru noi în târg...

Dom’le, oare ce mănâncă, ce bea, sau poate ce fumează dom’ premare Mihăiţă de le serveşte cu atâta nonşalanţă prin interviuri din afara Iaşului încât îngheaţă apele, nu alta, dar parcă îi ia şi pe toţi de gogomani, imaginându-şi că nu ştie lumea ce şi cum? 

Caricatura zilei

DNA

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.