Elevi de la Colegiul Național “Costache Negruzzi” în Parlamentul Europei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 16.01.2022

Eveniment

Elevi de la Colegiul Național “Costache Negruzzi” în Parlamentul Europei

GALERIE
sigla negruzzieuroscola2euroscola3euroscola4
 • sigla negruzzi
 • euroscola2
 • euroscola3
 • euroscola4
- +

Onorând invitaţia Biroului Parlamentului European din România, oferită în semn de recunoaştere a calităţii activităţilor desfăşurate în cadrul competiţiei naţionale EUROSCOLA 2014, un grup de 24 de elevi de la Colegiul Naţional “Costache Negruzzi” Iaşi, coordonaţi de prof. dr. Cristina Mocanu și prof. dr. Anca Voicu, au participat pe 27 noiembrie 2015, la sesiunea Euroscola, la sediul Parlamentului European din Strasbourg, Franţa.

În cadrul dezbaterilor organizate în Parlament, elevii au avut ocazia de a discuta probleme de actualitate cu care se confruntă Europa, să negocieze de pe poziţii diferite, în funcţie de specificul ţării din care provin şi să propună soluţii. Interacţiunea cu autorităţile şi cu reprezentanţi ai altor ţări membre ale Uniunii a facilitat accesul nemijlocit la realităţi europene şi locale, contactul direct cu alte culturi şi le-a oferit posibilitatea de a-şi demonstra calităţile native în arta comunicării. 

Asumându-şi rolul de reprezentaţi ai României în cadrul acestui eveniment, elevii Colegiului Naţional “Costache Negruzzi”  s-au evidenţiat prin naturaleţea prezentării, realizată de Irina Anghel, elevă în clasa a XII-a şi mai ales prin intervenţiile de substanţă din cadrul dezbaterilor, eleva Mara Dorofte (clasa a XII-a) fiind selectată pentru una din cele şase funcţii de raportor, dintr-un total de peste 300 de participanţi.

În perioada anterioară deplasării la Strasbourg, elevii s-au documentat cu privire la teme precum legislaţia europeană, politicile de dezvoltare şi migraţie,  informaţiile sintetizate fiind folosite în cadrul sesiunilor de dezbateri din Parlamentul European. Utilizând limbile engleză, franceză şi germană în dialogul cu parlamentarii europeni sau cu tinerii celorlalte delegaţii, elevii negruzzişti au demonstrat, o dată în plus, că sunt pregătiţi pentru a deveni cetăţeni europeni responsabili.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dragul nostru Novak Djokovic

Nicolae GRECU

Dragul nostru Novak Djokovic

Nole pare a fi mioriticul nostru, dacă n-ar avea spiritul de luptă al înaintaşilor săi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (3)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (3)

Autorul evocă o serie de detalii ale vieţii cotidiene a consătenilor săi în primii ani ai agriculturii comuniste.

Moartea, nebunia devenită banalitate

pr. Constantin STURZU

Moartea, nebunia devenită banalitate

Se vorbeşte prea mult în zilele noastre despre "numărul morţilor/ deceselor" şi prea puţin despre moartea însăşi. Accentul exclusiv şi obsesiv pus pe prima informaţie induce panica şi o tot sporeşte, cu efecte dintre cele mai devastatoare pe toate planurile existenţei noastre. 

Arhitectura azi

arh. Ionel OANCEA

Arhitectura azi

S-au risipit ca vântul sec al deşertului treizeci de ani de pace, de creştere economică, după statistici cea mai mare din Europa, ȋn aşteptarea noii arhitecturi româneşti. 

pulspulspuls

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Aho aho, cetitori fraţi, staţi puţin şi nu mânaţi, căci pe astăzi Moşu’ vouă vă aduce brânză, ouă, dar şi niscai noutăţi din niscaiva zone mai mici ale politichiei ieşene pe care mulţi dintre noi le cam scosesem la pensie de câţiva ani, pe unii reprezentanţi chiar fără vechimea completă, ci pe caz de boală. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X