Elevi de la liceul Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări, în vizită la Delphi şi TotalGaz
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 28.11.2020

Elevi de la liceul Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări, în vizită la Delphi şi TotalGaz

GALERIE
Mecatronica Iasi
  • Mecatronica Iasi
- +

Liceul Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări organizează în perioada 26 februarie – 02 martie 2018 a doua întâlnire de tip blended learning în cadrul proiectului Erasmus+ parteneriate VET Robotics Automation Careers in Engineering for the 21 Century RACE21 (2016-2019).

Timp de de 3 ani, în cadrul acestui proiect se organizează activităţi locale şi transnaţionale dedicate elevilor şi profesorilor din învăţământul tehnic, activităţi ce vor implica peste 270 de elevi şi 12 profesori din fiecare ţară participantă. Parteneriarul este compus din licee tehnice din şapte ţări europene (UK, Italia, Spania, Portugalia, Finlanda, Republica Cehă, România) care şi-au propus să exploreze împreună tehnici pedagogice moderne în domeniul roboticii şi automatizării. Elevii şi profesorii sunt implicaţi în cluburi robotice şi vor investiga peste 60 de studii de caz ale companiilor din comunitate pentru a înţelege cum funcţionează companiile industriale şi ce soluţii robotice folosesc. Dintre aceste studii, vor fi alese 12 exemple de bună practică pentru care elevii şi profesorii implicaţi vor genera şi pilota soluţii robotice propuse chiar de ei.

În cadrul întâlnirii transnaţionale din Iaşi, cei 27 de participanţi internaţionali (elevi şi profesori) vor avea incluse în agendă activităţi diverse ce cuprind:  workshopuri comune pe teme tehnice; vizite la companii semnificative din Iaşi (Delphi, TotalGaz); vizite la universităţi (Al. I. Cuza şi Universitatea Tehnică Gh. Asachi, Facultatea de mecanică, departamentul de robotică); participarea la concursul judeţean de creativitate tehnică Mecatron (care va avea loc pe 1 martie, în cadrul liceului); dezbateri active pe tema soluţiilor robotice selectate în cadrul proiectului.

Pentru elevii şi profesorii din cadrul Liceului Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări, acest proiect este o resursă pentru dezvoltarea competenţelor tehnice şi o oportunitate de a colabora cu oameni interesaţi de acest domeniu, de a schimba metode de bună practică şi metodologii precum şi de a adapta, pe cât de mult posibil, nivelul de pregătire în domeniul tehnic pentru alinierea la standarde europene.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Gânduri despre Maradona

Nicolae GRECU

Gânduri despre Maradona

De morţi nu se vorbeşte decât de bine, dar nu trebuie uitat nici răul din ei.

Filmuletul zilei

opinii

Vechiul Testament - Septuaginta - Nicolae Spătarul Milescu (III)

Eugen MUNTEANU

Vechiul Testament - Septuaginta - Nicolae Spătarul Milescu (III)

Prezentarea succintă a începuturilor tradiţiei biblice româneşti continuă cu o schiţă de portret a iniţiatorului acestei tradiţii, Nicolae Spătarul Milescu.

Egalitatea de gen: de la controversele teoretico-ideologice la politica publică

Ciprian IFTIMOAEI

Egalitatea de gen: de la controversele teoretico-ideologice la politica publică

Problematica de gen şi egalitatea de şanse între bărbaţi şi femei a fost abordată încă din anii ‘60 în cadrul studiilor despre rolul femeilor în politică şi dezvoltarea socioeconomică (women studies), mai apoi în cadrul studiilor feministe (feminist studies), iar în prezent în cadrul studiilor de gen (gender studies). În altă ordine de idei, egalitatea de tratament între bărbaţi şi femei a constituit un principiu fundamental al Uniunii Europene încă de la înfiinţarea sa. 

Adevărul tău ar trece „testul frumuseţii”?

pr. Constantin STURZU

Adevărul tău ar trece „testul frumuseţii”?

Unul dintre ucenicii mei avea, la un moment dat, probleme la serviciu. Se confrunta cu tot soiul de neplăceri, cu şicane şi chiar cu ameninţări. M-a întrebat ce să facă, dacă nu cumva e momentul să renunţe şi să caute altceva de lucru. Eventual în alt domeniu. Îl ştiu ca fiind o persoană competentă, talentată şi dăruită în lucrarea sa. 

pulspulspuls

Analiză şi sinteză: brânza politică şi prazul electoral

Analiză şi sinteză: brânza politică şi prazul electoral

Dacă tot am vorbim ieri aici de vasilici şi tiriplici, iaca ce ne-au indicat unii cetitori atenţi: una bucată poză faină scociorâtă prin cotloanele feisbuciste, de campanie, cu actualul şi viitorul deputat de Iaşi Vasile Cîtea, ex-boxer, aflat în piaţă la Bălţaţi, locul de baştină. 

Caricatura zilei

Planul Aproape Naţional de Redresare şi Rezilienţă (zic aproape fiindcă Iașul nu este inclus)

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.