Elevi de la Şcoala Grozeşti au învăţat primele noţiuni de greacă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Elevi de la Şcoala Grozeşti au învăţat primele noţiuni de greacă

GALERIE
Ora de greaca la Scoala Grozesti2Premierea participantilor la orele de greaca
  • Ora de greaca la Scoala Grozesti2
  • Premierea participantilor la orele de greaca
- +

20 de elevi de gimnaziu de la Şcoala Grozeşti au învăţat pe parcursul unei luni primele noţiuni de limbă greacă, în cadrul unui proiect extracurricular coordonat de profesorul de religie.

 Cursurile s-au desfăşurat de două ori pe săptămână şi s-au adresat elevilor care au dorit să se familiarizeze cu scrierea şi citirea greacă.

Profesorul Valentin Zahorneanu le-a împărtăşit din cunoştinţele pe care le-a dobândit pe durata studiilor de masterat, adaptându-le nivelului acestora. „Am urmărit să-i apropii pe elevi de cultura şi civilizaţia greacă, să-i familiarizez cu scrierea şi citirea în această limbă, fiind foarte folositor pentru ei, având în vedere că unii dintre ei au părinţi şi rude care muncesc în Grecia sau Cipru. Având la dispoziţie 2 ore pe săptămână, în afara programului şcolar, m-am axat pe lucrurile necesare unui începător: scrierea, citirea, învăţarea formulelor de salut. Ştiu şi să facă diferenţa între un text scris în limba greacă veche şi unul scris în limba greacă nouă. Limba greacă nouă a fost simplificată în 1982, prin hotărâre de guvern, astfel că au dispărut din scriere accentele grav şi circumflex”, a explicat profesorul Valentin Zahorneanu.

Cei mai silitori dintre participanţi au fost premiaţi ieri cu diplome şi cu ghiduri de conversaţie româno-greacă, după ce au citit în faţa cadrelor didactice rugăciunea „Tatăl nostru” în limba greacă. „Pentru cei care au dovedit interes pe parcursul lecţiilor nădăjduiesc să pot realiza un nou proiect, ca să aibă continuitate cel anterior, în perioada imediat următoare Sfintelor Paşti”, a adăugat Valentin Zahorneanu. „Domnul profesor, care predă la noi începând cu acest an şcolar şi care face naveta tocmai de la Voineşti, vine cu nişte idei care ne plac”, a apreciat Maria Mihalache, director al Şcolii Grozeşti.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

Rabla

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.