Elevi de la ţară vor avea ocazia să vină la Iaşi pe banii colegilor din municipiu
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

vineri, 28.01.2022

Elevi de la ţară vor avea ocazia să vină la Iaşi pe banii colegilor din municipiu

Inspectoratul Şcolar a iniţiat un proiect menit să faciliteze accesul elevilor din mediul rural la evenimente culturale susţine în Iaşi.

GALERIE
camelia gavrila_2
 • camelia gavrila_2
- +

Inspectoratul Şcolar va susţine în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei un proiect menit să-i aducă împreună pe elevii din rural şi pe cei din oraş, pentru a se cunoaşte şi a se bucura de evenimente culturale. Proiectul se va desfăşura sub genericul „Paşi de copil în Iaşii marilor zidiri”, adresându-se unui număr de peste 1000 de elevi, din 48 de unităţi şcolare.

Aceştia vor avea prilejul să participe la activităţile programate în cadrul primei ediţii a Festivalului de Carte şi Autori pentru Copii, ce se va desfăşura la Palatul Copiilor şi în parcul Voievozilor, în perioada 15-20 iunie. Pe durata celor 6 zile de festival, peste 400 de elevi din 24 de şcoli de la ţară, din localităţi precum Ciorteşti, Dagâţa, Moşna, Trifeşti, Româneşti ori Plugari vor fi oaspeţi în alte 24 de şcoli din municipiu. Colegii cum ar fi „C. Negruzzi”, Naţional, „E. Racoviţă”, „M. Eminescu” sau „G. Ibrăileanu”, şcoli gimnaziale precum „B.P. Hasdeu”, „O. Cazimir”, „T. Maiorescu” ori „Şt. Bârsănescu” vor suporta pentru câte un grup de 18 elevi din rural costurile unei excursii de o zi în Iaşi. În baza unui parteneriat, fiecare unitate va asigura cheltuielile de transport, accesul gratuit la Muzeul Unirii şi la Bojdeucă, dulciuri, masa de prânz şi apă. Totodată, şcolile gazdă vor dărui fiecărui elev venit în vizită câte 2 cărţi, precum şi pliante despre Iaşi. Elevii din rural au fost selectaţi din clasele a V-a, a VII-a şi a VII-a, în baza rezultatelor obţinute la învăţătură şi a implicării în diferite proiecte. Faptul că se vor întâlni cu autori cunoscuţi de carte pentru copii, că vor participa la ateliere de creaţie şi spectacole sau că vor vizita câteva muzee, Parcul Copou, Universitatea „Al.I. Cuza” şi Mitropolia Moldovei constituie o formă de premiere. „O motivaţie personală, pedagogică pe care am avut-o a fost aceea că, la finalul săptămânii destinate «Şcolii Altfel», să spunem generic, analizând toate rezultatele, sigur că am constatat multitudinea de activităţi şi de oportunităţi pe care le-au avut şcolile din mediul urban, dar încercarea şi inventivitatea şcolilor de rural de a face ceva, fără a putea ieşi foarte mult din spaţiul satului. Şi mi-am spus că trebuie făcut ceva şi la anul vom avea în atenţie parteneriate, sponsorizări, pentru ca în acea săptămână să se poată veni mai mult spre Iaşi. E păcat ca rezerva culturală a Iaşului să nu fie explorată măcar de cei din judeţul Iaşi, încât apariţia festivalului a fost, din punctul nostru de vedere, un context foarte bun”, a subliniat Camelia Gavrilă, şefa IŞJ.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Deloc-surprinzătoarea legătură dintre Iohannis şi AUR

Pavel LUCESCU

Deloc-surprinzătoarea legătură dintre Iohannis şi AUR

Criza declanşată din umbră de Iohannis, în care Cîţu şi penibila lui #echipăcâştigătoare au funcţionat pe post de simple marionete, avea să producă, practic, relansarea în forţă a AUR până la a-l ajuta să ajungă la cele peste 20 de procente de acum (mai exact, 20,6, cf. INSCOP).

Filmuletul zilei

opinii

Dintr-una într-alta

Alexandru CĂLINESCU

Dintr-una într-alta

Uns - cum se spune - cu toate alifiile, Dîncu este şi unul dintre cei care au creat şi au dezvoltat „fabrica de doctori” din zona armatei şi a serviciilor. A încurajat, aşadar, impostura, frauda, minciuna. Spoiala lui intelectuală îl face cu atât mai detestabil.

Nomex

Neculai SEGHEDIN

Nomex

Cine nu-şi aduce aminte de faţa plină de cicatrice a lui Andreas Nikolaus Lauda, adică Niki Lauda, campionul de Formula 1 din anii 1975, 1977 şi 1984?

Scadenţa minciunilor „de stat”

Nicolae CREŢU

Scadenţa minciunilor „de stat”

Deşi nu ne-a lipsit, nici nouă, românilor, ca şi tuturor celorlalţi trecuţi prin „raiul” comunist, pe aici, prin partea asta de lume din „sfera de influenţă” a Moscovei, experienţa, trăită „pe propria piele”, a minciunilor tot mai gogonate de care era în stare - şi este şi acum - propaganda oficială, ce se întâmplă, sub ochii noştri, de la o vreme, depăşeşte orice „aşteptări” în materie de ţanţoşă neobrăzare. 

pulspulspuls

Viorica şi Doiniţa: un cuplu vechi de prin vecini, care sapă de ani buni la temelia Iaşului

Viorica şi Doiniţa: un cuplu vechi de prin vecini, care sapă de ani buni la temelia Iaşului

Ne tot întreabă lumea de prin Iaşi cum de au ajuns aşa de influenţi botoşănenii în partidoi la Bucureşti şi cum de au decăzut ieşenii că nu-i lasă să intre prin ministere nici pe holuri, că sunt opriţi de portari. 

Caricatura zilei

Nouă în loc de patru

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X