Elevi defavorizați sprijiniți de studenți ai USAMV Iași, în cadrul unui proiect educațional-caritabil
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

COMUNICAT DE PRESA

Elevi defavorizați sprijiniți de studenți ai USAMV Iași, în cadrul unui proiect educațional-caritabil

GALERIE
Dar din Dar
  • Dar din Dar
- +

Cursanții Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic nivelul II, studenți voluntari din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară ,,Ion Ionescu de la Brad” împreună cu Asociația Calea Vieții ”Tineri pentru bătrâni, bătrâni pentru tineri” Iași, se implică într-o acțiune caritabilă de combatere a abandonului școlar.

Obiectele și alimentele pregătite vor fi dăruite celor 100 de elevi defavorizați pe data de 12 decembrie 2020 în incinta Colegiului Agricol și de Industrie Alimentară “Vasile Adamachi” Iași și copiilor de la Centrul de zi ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, localitatea Crucea, județul Iași.

”Proiectul caritabil pentru combaterea abandonului școlar denumit <Puțin pentru tine, mai mult pentru alții >, cuprinde anul acesta doar evenimente caritabile. Scopul nostru este ca prin intermediul acestuia să sprijinim copiii care frecventează cursurile și au rezultate bune la învățătură, dar care se confruntă cu lipsuri materiale mari, accentuate și de acesta perioadă de pandemie. Renunțând la unele obiecte care ne prisosesc sau pur și simplu, oferind din ceea ce avem, putem deveni cei care le aducem zâmbetul pe buzele copiilor defavorizați, mulțumirea și bucuria, devenind astfel oglinda privirii lor, așa cum se întâmplă în ultimii 10 ani”, a declarat conf. univ. Dr. Carmen Olguța Brezuleanu, coordonatoarea proeictului.

În cadrul campaniei vor fi dăruite cărți, rechizite, obiecte de îmbracăminte și de igienă personală,  jucării, alimente, tot ce este considerat că poate ajuta combaterea abandonului școlar, pentru dezvoltarea fizică, psihică, emoțională și intelectuală a unui copil, în condiții aproape optime. ”De asemenea, dorim să îi sensibilizăm pe tinerii și voluntarii noștri și să îi determinăm să fie conștienți de faptul că este foarte important să ajutăm elevii care se confruntă cu dificultăți materiale. I-am rugat pe voluntari, ca în fiecate pachet pregătit să pună și un mesaj frumos, scris de mână  pentru ca elevii sprijiniți să simtă că le suntem aproape, astfel  darurile pregătite să îi determine să nu abandoneze școala ”, a mai spus conf. univ. Dr. Carmen Olguța Brezuleanu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

Cosmin PAȘCA

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

În loc să vină cu soluţii pe fond, să fie pro-activ în negocierile cu USR PLUS, s-a agăţat ostentativ de forma solicitărilor. Atitudinea defensivă a primarului trădează reaua credinţă sau, în cel mai bun caz, un orgoliu prostesc. Sigur, şi reprezentanţii USR PLUS sunt încăpăţânaţi, pe alocuri obraznici, dar ei pentru asta au fost trimişi în CL.

Filmuletul zilei

opinii

Teste

Codrin Liviu CUȚITARU

Teste

Neîndoios, ceva grav se petrecuse în procesul evaluării, făcându-l pe Grimase să intre în şoc. Suspiciunea mi-a fost întărită şi de amănuntul că bietul corector ţinea între degetele încârligate de la mâna stângă o foaie scrisă - în mod evident una dintre numeroasele şi buclucaşele lucrări.

Inegalitatea veniturilor

Alin ANDRIEȘ

Inegalitatea veniturilor

Trăim vremuri excepţionale în care inegalitatea socială, atât din perspectiva veniturilor, cât şi a avuţiei individuale, se adânceşte. Cauzele şi consecinţele creşterii disparităţilor la nivelul veniturilor şi a averii reprezintă elemente centrale ale dezbaterilor atât la nivelul economiştilor, cât şi al politicienilor. Deşi nivelul de trai a înregistrat o creştere semnificativă în ultimele decenii, iar inegalitatea veniturilor la nivel global s-a redus, inegalitatea din perspectiva veniturilor a crescut semnificativ la nivel naţional în majoritatea ţărilor.

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

pulspulspuls

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Informaţii interesante transpiră în ultimele zile despre liberalii ieşeni, stimaţi telespectatori. Prin culisele politichiei de la Bucale se zvoneşte că în parohia de la Iaşi ar fi apărut o mare problemă de lidărşip, ca să ne exprimăm mai elevat: nu prea ar vrea nimeni mai de soi să se bage pe locul de şef lăsat liber de Paralexe, până se clarifică într-un fel sau altul aspectele penale ale acestuia. 

Caricatura zilei

De ce ești mai iute cu antenă?

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.