anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 13.08.2022

Elevi din Iaşi se vor întâlni cu academicianul Solomon Marcus

GALERIE
solomon marcus
 • solomon marcus
- +

Cei mai buni elevi care au participat şi au câştigat concursurile educaţionale „Cangurul“, organizate de către Fundaţia pentru Integrare Socială „Sigma”, participă în aceste zile la „Tabăra Internaţională Cangurul“, desfăşurată la staţiunea montană Straja, din judeţul Hunedoara. 450 de tineri au astfel oportunitatea să ia parte la workshopuri şi prelegeri susţinute, printre alţii, şi de academicianul Solomon Marcus sau de prof.univ.dr. Victor Zamfirescu, directorul Institutului Român de Fizică Atomică. Printre elevii care îşi revendică astfel premiul pentru rezultatele deosebite obţinute la competiţiile „Cangurul” se numără şi 15 elevi din Iaşi care au plecat spre Straja însoţiţi de două cadre didactice. „Iaşul are un nucleu puternic venit aici, de altfel, toţi elevii se poartă foarte bine, chiar incredibil de bine. Nu beau, nu fumează, sunt implicaţi în activităţile desfăşurate şi le place ceea ce fac şi au o libertate foarte mare. Dincolo de manifestările pe care le-am organizat noi pentru ei, aceştia s-au organizat singuri şi realizează o revistă a taberei sau activităţi precum dezbateri. Mi-ar plăcea să văd un oraş al elevilor în vacanţă care să fie condus de ei iar adulţii doar să-i îndrume discret“, a declarat Boris Singer, preşedintele Fundaţiei „Sigma”. Elevii au oportunitatea de a participa la un concurs internaţional de matemică, fiindcă, în afara tinerilor români prezenţi, la Straja sunt veniţi şi grupe de elevi din alte ţări în care se desfăşoară programe similare, cum ar fi Georgia, Armenia sau Kazahstan. Mai mult, în paralel se va desfăşura un concurs internaţional de limbi străine, ateliere de ceramică, pictură, sculptură, împletituri, muzică sau dans. Pentru elevi şi cele 250 de cadre didactice însoţitoare vor interpreta două trupe de teatru şi vor avea loc mai multe competiţii sportive. „O parte dintre profesori sunt instructori pe ateliere care fac cursuri de formare acreditate de CNFP (n.r. - Centrul Naţional de Formare din Învăţământul Preuniversitar), iar astfel ei obţin nişte credite care le vor fi utile în carieră“, a completat preşedintele fundaţiei. Elevii vor rămâne la Straja până pe 11 august, când se va încheia tabăra.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.