Elevi exmatriculaţi şi cu 4 la purtare după ce au făcut un cont pe Facebook la un mare liceu din Cluj. Ce au scris pe net

vineri, 27 februarie 2015, 08:23
1 MIN
 Elevi exmatriculaţi şi cu 4 la purtare după ce au făcut un cont pe Facebook la un mare liceu din Cluj. Ce au scris pe net

Zeci de elevi de la liceul ”Gheorghe Şincai” din Cluj-Napoca au fost sancţionaţi, după ce au creat un grup de Facebook cu circuit închis, numit ”Şincai Memes” (meme = imagine cu un scurt text amuzant, promovată pe reţelele de socializare, care se viralizează rapid), pe care şi-au înjurat profesorii, scrie monitorulcj.ro.

Cei doi administratori ai grupului au fost sancţionaţi cu nota 4 la purtare şi exmatriculaţi. ”Cele două sancţiuni sunt complementare, iar cei doi trebuie să îşi caute o altă şcoală în care să înveţe”, a declarat un profesor de la ”Şincai”, membru al comisiei de cercetare disciplinară formată în acest caz.

Alţi 200 de elevi, membri ai grupului ”Şincai Memes”, au fost sancţionaţi cu scăderea notei la purtare între 5 şi 7. ”Aceştia mai au şanse de reabilitare, dacă nu mai comit alte abateri până la finele anului”, a spus acelaşi profesor.

Pe respectivul grup, elevii postau imagini cu caracter pornografic şi mesaje obscene pentru mai multe profesoare. Acestea s-au ”infiltrat” pe grup cu ajutorul unor elevi complici, iar unele dintre ele au ameninţat chiar că îi vor da în judecată pe elevi.

monitorulcj.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii