anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 25.09.2020

Elevi ieşeni, câştigători într-un concurs de robotică

GALERIE
PHOTO-2019-03-26-09-26-35 grupPHOTO-2019-03-26-09-26-15concurs robotica elevi (1)
 • PHOTO-2019-03-26-09-26-35 grup
 • PHOTO-2019-03-26-09-26-15
 • concurs robotica elevi (1)
- +

O echipă de elevi din Iaşi s-a aflat printre câştigătorii etapei naţionale a Concursului internaţional „First Tech Challenge”, după ce s-a duelat cu peste 2.000 de elevi din 132 de licee.

În cadrul acestei competiţii au fost alese şi echipe care vor concura la etapa mondială a concursului, ce se va desfăşura la Detroit, în Statele Unite ale Americii.

Echipa ieşeană, care poartă numele „RO 128 Fuse” nu s-a calificat însă la această competiţie, chiar dacă s-a numărat printre cele trei echipe care au câştigat finala naţională, fiind punctate şi activităţile de voluntariat ale elevilor, nu doar aptitudinile din domeniul roboticii.

Echipa ieşeană a fost formată din elevii Toma Chiruţă, Darie Petcu, David Baciu, Alexandra Alexandru, Matei Grosu, Mihnea Ghiţu, Radu Constantin Serseniuc şi Tudor Huţanu, aceştia fiind însoţiţi de un grup de colegi şi prieteni.

„Echipele participante au concurat pe două divizii, Coandă şi Vlaicu, şi s-au jucat 90 de meciuri pentru fiecare divizie, iar apoi s-a făcut un clasament. Primele patru echipe au devenit căpitani de alianţă, iar aceşti căpitani au putut să îşi aleagă încă două echipe alături de care să joace, iar noi şi încă o echipă am fost aleşi să participăm alături de echipa Whats Up”, explică Toma Chiruţă, unul dintre membrii echipei ieşene.

După semifinale şi finale, echipa „RO 128 Fuse” a urcat pe prima poziţie a podiumului alături de cele două echipe alături de care a concurat, însă criteriile de departajare, care presupun şi alte activităţi decât priceperea în domeniul roboticii, nu le-a permis să fie aleşi printre concurenţii care vor ajunge la Detroit.

„Criteriile de departajare pentru America presupun mai mult decât aptitudinile de mecanică şi de pricepere în domeniul roboticii, ci se punctează şi implicarea în societate, modul în care te prezinţi. Este un concurs care presupune atât tot ce ţine de construirea robotului, implicarea în societate, dar şi modul în care îţi prezinţi robotul. Noi, din păcate, chiar dacă suntem mai buni pe partea de mecanică, nu am reuşit să luăm şi premiul care se numeşte Inspire pentru celelalte activităţi, aşa că nu am putut merge mai departe”, a mărturisit Toma Chiruţă.

Cei opt elevi învaţă la Colegiul Naţional din Iaşi şi la Colegiul „Costache Negruzzi” din Iaşi. Clubul îşi desfăşoară activitatea la Colegiul „Negruzzi”. Elevii vor organiza preselecţii pentru noi membri în săptămânile viitoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Patriotismul la români faţă în faţă cu cocina umană din păduri

Dan CONSTANTIN

Patriotismul la români faţă în faţă cu cocina umană din păduri

Peisajul din pădurile noastre frumoase, atâtea câte au mai rămas, este unul apocaliptic. Cel mai probabil puştii abia născuţi se vor obişnui cu acest peisaj şi vor crede că aşa ceva este normal şi de fapt asta este natura.

Filmuletul zilei

opinii

Ghidul bunului alegător

Alexandru CĂLINESCU

Ghidul bunului alegător

Cartea lui Cristian Preda este un ghid extrem de util pentru cei care doresc să înţeleagă mecanismele democraţiei. Iar atunci când votează, să o facă în cunoştinţă de cauză.

Partidul şpăgar electoral

Nicolae CREŢU

Partidul şpăgar electoral

S-a tot vorbit şi scris despre şpaga electorală. De-a lungul scurselor decenii de „democraţie” românească, postceauşistă. 

Folcloristică

Codrin Liviu CUȚITARU

Folcloristică

„Tremurând, un băietan s-a ridicat şi a spus, în încuviinţarea îngrozită a întregului amfiteatru, că nu făcuseră altceva decât să scrie ce învăţaseră din notiţele Pravoslavinei, ea fiind singura care le avea integral... În aritmie cardiacă, privind-o feroce pe Ţăcănel, am reuşit să îngaim o singură întrebare - Şi cu calul, cu calul cum e? Cu ochi de căprioară rănită, studenta a sărit în picioare şi a nechezat solemn - Mihahaha!”

pulspulspuls

Poveste cu șpioni roşii infiltraţi la Iaşi. Ce treabă are asta cu premarele?

Poveste cu șpioni roşii infiltraţi la Iaşi. Ce treabă are asta cu premarele?

Apropo de manifestaţiile împotriva măştii de protecţie care au loc în ultima perioadă la Bucureşti, despre care presa din Bucureşti a prezentat dovezi clare că au în spate nu numai imbolduri, dar şi bănuţi dinspre Moscova, voi aţi observat ceva ciudat, bizar, ce am văzut şi noi? 

Caricatura zilei

Teleportare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.