Elevi ieşeni, parteneri într-un inedit proiect fotografic cu cinci şcoli europene
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Elevi ieşeni, parteneri într-un inedit proiect fotografic cu cinci şcoli europene

GALERIE
i photo pavelcu1i photo pavelcu2
  • i photo pavelcu1
  • i photo pavelcu2
- +

“iPhoto-myPhoto” este numele proiectului multilateral Comenius din care face parte şi o şcoală ieşeană, alături de alte cinci şcoli din Europa.

Acesta s-a desfăşurat în perioada 2013-2015 şi a fost finanţat de Comisia Europeană cu 24 000 Euro. Cele şase şcoli implicate sunt şcoala publică Uşak Lisesi, din Uşak - Turcia, şcoala Vilniaus Abraomo Kulviecio Vidurine Mokykla din Vilnius –Lituania, Colegio Luisa de Marillac, El Puerto de Santa Maria - Spania, Şcoala Gimnazială nr. 29 Konstitukji din Wroclaw - Polonia, Liceul Technologic Special “Vasile Pavelcu" din Iaşi - România, şi grupul de şcoli Dr. Antonio Augusto Louro, din Lisabona - Portugalia.
 
“Principalul scop al proiectului a fost să reflecte prin fotografii oamenii, cultura, obiceiurile, tradiţiile, relaţiile sociale, caracteristicile geografice ale fiecărei ţări implicate, ”iPhoto”."MyPhoto" se referă la faptul că aceste fotografii reflectă doar viziunea membrilor echipelor de proiect privind subiectele menţionate mai sus şi fiecare poate avea o opinie diferită.
 
Proiectul a stimulat curiozitatea elevilor şi profesorilor privind diversitatea europeană raportată la propria ţară, dar şi determinarea asemănărilor şi deosebirilor, schimbul de idei şi experienţe, a dus la dezvoltarea cunoştinţelor şi abilităţilor generale prin scris, arte vizuale, muzică, dans, web design şi desigur principal activitate: fotografia”, a declarat Coca Marlena Vasiliu, directorul Şcolii Speciale “V. Pavelcu”.
 
Produsele finale ale proiectului sunt: website-ul şi pagina Facebook a proiectului, e-book-ul cu fotografii şi povestea fiecărei ţări, un album având conţinutul e-book-ului, lecţii de tip ”corner lesson”, un calendar pentru 2015 vederi, şi un mini-dicţionar multilingv.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Experţi, foşti şi actuali oficiali, se întrec în a-i da sfaturi lui Joe Biden

Alexandru LĂZESCU

Experţi, foşti şi actuali oficiali, se întrec în a-i da sfaturi lui Joe Biden

Multe dintre opiniile experţilor despre ceea ce ar trebui să facă noua administraţie de la Washington în materie de politică externă ignoră complet noua realitate geopolitică şi sunt impregnate de o doză masivă de idealism utopic.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Pictorul Ion Neagoe, un simbol peste timp

Nichita DANILOV

Pictorul Ion Neagoe, un simbol peste timp

Pictorul Ion Neagoe a fost un nonconformist, un revoltat. Picta cu pasiune, dar refuza să se manifeste în afara atelierului. Oare exigenţa legată de propria sa creaţie n-a fost o barieră în calea afirmării sale?

Collingwood, glumind despre Ruskin

Dana ȚABREA

Collingwood, glumind despre Ruskin

Dacă glumele au la bază un gând serios, nu există glume nevinovate. Nici măcar în plan filosofic nu scăpăm de glumele serioase. De pildă, pamfletul intitulat în mod ironic „Ruskin’s Philosophy” pe care R.G. Collingwood l-a susţinut public la o conferinţă despre John Ruskin. Sesizarea poantei trebuie să se producă instantaneu şi fără apel la raţiune, discursivitate, ceea ce nu e tocmai cazul glumelor serioase. Pentru acestea din urmă îţi poţi propune să arăţi în ce constă seriozitatea lor.

Între progres şi progresism regresiv

Michael ASTNER

Între progres şi progresism regresiv

- (în)semnele timpului -

pulspulspuls

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

S-a dus Peni Hill deunăzi şi a dat interviu la un ziar din capitală, ca să mai scoată capul în lume după problemele cu justiţia. 

Caricatura zilei

1 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.