Elevi şi profesori de la Colegiul „Vasile Adamachi“, în vizită în Austria
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 15.01.2021

Elevi şi profesori de la Colegiul „Vasile Adamachi“, în vizită în Austria

GALERIE
erasmus plus
  • erasmus plus
- +

Elevi şi profesori de la Colegiul Agricol şi de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi“ din Iaşi au aflat, împreună  cu elevi din Germania şi Polonia, cum se desfăşoară activităţile firmelor din Austria. 

Astfel, în perioada 9-13 ianuarie, aceştia au beneficiat de o mobilitate transnaţională în Austria în cadrul proiectului Erasmus+ „School Companies“. Echipa Colegiului Agricol şi de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi“ din Iaşi, care a participat la acest schimb de experienţă, a fost formată din cinci elevi şi două cadre didactice.

Aceştia au luat parte, pe durata unei săptămâni, la diverse activităţi şi workshopuri care au promovat antreprenoriatul. Instituţia gazdă a fost Hohere Technische Bundeslehranstalt Wolfsberg din Austria, obiectivul vizitei fiind stimularea tinerilor de a înfiinţa propriile firme după finalizarea studiilor. Cu ocazia acestei mobilităţi, elevii şi profesorii au vizitat diferiţi agenţi economici din Wolfsberg cu care şcoala gazdă colaborează. Un alt obiectiv al acestui proiect îl reprezintă şi îmbunătăţirea competenţelor lingvistice în limba engleză, dar şi a împărtăşirii, într-o limbă de circulaţie internaţională, a culturii şi civilizaţiei fiecărei ţări participante şi consolidarea relaţiilor dintre ţările partenere.  Acest proiect  a creat, încă de la înfiinţare, diferite activităţi între şcolile partenere din România, Polonia, Germania şi Austria, oferind elevilor şi profesorilor participanţi posibilitatea unei colaborări pe diferite domenii.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

UDMR, Trump, Şoşoacă

Claudiu RAUS

UDMR, Trump, Şoşoacă

Da, nu e la modă, dar haideţi să vedem şi partea bună a ceea ce considerăm îndeobşte că este mai rău în politica românească!

Filmuletul zilei

opinii

Veşti din Lumea Nouă

Alexandru CĂLINESCU

Veşti din Lumea Nouă

Revista Le Point consacră săptămâna aceasta un excelent dosar „noilor fanatici”. E vorba de ravagiile pe care le fac ideologia decolonială, delirul identitar, discursurile dogmatice, cenzura, intimidarea, confuzia întreţinută în mediile universitare etc. E aiuritor ce teze de doctorat se pot susţine acum. Două exemple, printre multe altele: „Decolonizarea lui Venus: mitul naşterii Afroditei, receptarea clasică în Renaştere şi constituirea unui corpus teoretic estetico-decolonial” sau „Studiu queer şi decolonial al literaturii irlandeze”.

Brian May

Neculai SEGHEDIN

Brian May

Da, este vorba de acel Brian May, de la formaţia Queen, cel care a compus „We Will Rock You”, „Save Me”, „Who Wants to Live Forever”, „Too Much Love Will Kill You”, „The Show Must Go On” ş.a. May este, poate, dintre artiştii celebri ai lumii, cel care are şi o briliantă carieră ştiinţifică. 

Aritmetica lui Chirieac

Nicolae CREŢU

Aritmetica lui Chirieac

Pentru cine urmăreşte, măcar din când în când, „ecourile” în media ale actualităţii politice postelectorale, ca aceea de acum, ar fi un joc ademenitor să anticipezi, încă de la anunţarea rezultatelor votului, „ariile” preferate ale „tenorilor”/hosts, sau „abonaţi” ca invitaţi-analişti, în funcţie de atâtea semne mai vechi, acumulate, de înregimentare. 

pulspulspuls

Vorba e de arginţi, tăcerea e de aur lingou, dar tot tabla cutată vedem că are valoare la Iaşi

Vorba e de arginţi, tăcerea e de aur lingou, dar tot tabla cutată vedem că are valoare la Iaşi

Tensiune mare zilele acestea în Cejăul de la casa cu pătrate, stimaţi telespectatori, şi asta zice-se că mai ales după ce prezidentul Iohannis a avut o reacţie foarte dură la adresa şefului de acolo, dom’ Costel, aşa cum ştiţi. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.