Elevi şi profesori de la Colegiul „Vasile Adamachi“, în vizită în Austria
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 16.05.2021

Elevi şi profesori de la Colegiul „Vasile Adamachi“, în vizită în Austria

GALERIE
erasmus plus
  • erasmus plus
- +

Elevi şi profesori de la Colegiul Agricol şi de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi“ din Iaşi au aflat, împreună  cu elevi din Germania şi Polonia, cum se desfăşoară activităţile firmelor din Austria. 

Astfel, în perioada 9-13 ianuarie, aceştia au beneficiat de o mobilitate transnaţională în Austria în cadrul proiectului Erasmus+ „School Companies“. Echipa Colegiului Agricol şi de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi“ din Iaşi, care a participat la acest schimb de experienţă, a fost formată din cinci elevi şi două cadre didactice.

Aceştia au luat parte, pe durata unei săptămâni, la diverse activităţi şi workshopuri care au promovat antreprenoriatul. Instituţia gazdă a fost Hohere Technische Bundeslehranstalt Wolfsberg din Austria, obiectivul vizitei fiind stimularea tinerilor de a înfiinţa propriile firme după finalizarea studiilor. Cu ocazia acestei mobilităţi, elevii şi profesorii au vizitat diferiţi agenţi economici din Wolfsberg cu care şcoala gazdă colaborează. Un alt obiectiv al acestui proiect îl reprezintă şi îmbunătăţirea competenţelor lingvistice în limba engleză, dar şi a împărtăşirii, într-o limbă de circulaţie internaţională, a culturii şi civilizaţiei fiecărei ţări participante şi consolidarea relaţiilor dintre ţările partenere.  Acest proiect  a creat, încă de la înfiinţare, diferite activităţi între şcolile partenere din România, Polonia, Germania şi Austria, oferind elevilor şi profesorilor participanţi posibilitatea unei colaborări pe diferite domenii.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.