Elevii au luat lecţii de la poliţişti la Muzeul Unirii din Iaşi (FOTO)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Elevii au luat lecţii de la poliţişti la Muzeul Unirii din Iaşi (FOTO)

GALERIE
scoala altfelscoala altfel (1)scoala altfel (2)
 • scoala altfel
 • scoala altfel (1)
 • scoala altfel (2)
- +

Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigaţii Criminale, şi Fundaţia Collegium XXI, care este iniţiatorul Proiectului, organizează şi desfăşoară, în parteneriat, proiectul educaţional „CUNOAŞTE ŞI PROTEJEAZĂ PATRIMONIUL CULTURAL NAŢIONAL”. Acest proiect se desfăşoară în 7 judeţe (Cluj, Dolj, Constanţa, Hunedoara, Iaşi, Neamţ, Sibiu), precum şi în municipiul Bucureşti, vizând 27 de unităţi de învăţământ, în cadrul programului „ŞCOALA ALTFEL: Să ştii mai multe, să fii mai bun”.

Elevii, însoţiţi de cadrele didactice vizit e ază împreună cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi – Serviciul de Investigaţii Criminale, muzeul Unirii Iaşi, care adăposteşte bunuri ce fac parte din tezaurul cultural naţional.

Cu această ocazie, poliţiştii prezintă aspecte referitoare la Patrimoniul cultural naţional, categoriile de bunuri cu valoare istorică, documentară, arheologică şi artistică, protejarea Patrimoniului cultural, instituţiile statului (inclusiv poliţiştii) cu atribuţii în acest domeniu.

De asemenea, se prezintă activităţile desfăşurate de poliţişti în instrumentarea unor cazuri privind recuperarea de bunuri din Patrimoniul cultural: brăţările dacice, monede de aur, picturi celebre şi icoane.

Poliţiştii transmit elevilor un mesaj cu privire la faptul că fiecare membru al societăţii are datoria morală de a se implica personal în protejarea bunurilor care aparţin Patrimoniului cultural.

Elevii prezenţi la acest proiect educaţional primesc premii şi diplome de participare.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.